Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо

26 хиляди нарушения на "Сливница" само за две седмици
Обновена: 12 юни 2023 08:31 | 12 юни 2023 08:30, Камелия Цветанова
167
Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. След 35 дни протести на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората твърдят, че направеното до момента не е достатъчно.

„Имаме острови, мантинела, допълнително осветление, а светофарите работят и през нощта. Предстои поставянето на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този участък. Отчитаме сериозни нарушения на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост“, каза пред bTV Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Още по темата

Той отчете, че превишение на скоростта има и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден бул. „Сливница“.

„За един месец имаме 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни превозни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хил. коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, добави Барбалов.

„Скоростите са големи. Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места“, каза Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да контролират всички опасни участъци и добави, че от предходното ръководство на МВР е отхвърлено увеличаване на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем и да се вижда, че се работи особено нощно време. Това е въпрос на организация“, Посочи Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
До Юлиян.. Когато и да убиеш моторист все е късно, съмнявам се и 10% от тях да спазват правилата. Дори най-обикновените правила в града ги нарушават по няколко пъти на кръстовище. Защо и тези с колите които масово ги нарушават не ги спират и ако не могат да конфискуват колата поне да я задържат месец два за проверка дали всичко и е наред и така да накажат човека. Сигурен съм че може да го намерят за по-малко от 15 мин кой е и какво прави и къде се намира, ни полицайте са мързеливи!
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те едни момчета бях тръгнали да слагат камери по колите, дето да може да се споделят нарушители, ама и ги наплюхте. ТИскам да кажа, че този преокт се възражда, като автоматично ще се пращат нарушенията в КАТ, а едиснтвената пречка е, да минем през тестове, които доказват, че GPS-а и лазера за засичане на скорост, са надежден източник на информация. След това няма да се чудите, има или няма камера ... ще са навсякъде и не, конституцията тук не ви брани.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
33, 'Карах с около 150' -- ГРАЖДАНИНО!!! ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ОГРАНИЧЕНИЕТО НА МАГИСТРАЛА ???
33
0
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 година
Тоя с 238 сигурно линейка са го писали или номера му размазан е бил на снимката...
32
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Ааааа нещо започна да се гънеш, таксата за сметката, ти ще си я плащаш и глобата ти ще си я плащаш, защото всички свикнахте на беззаконие и си е карате както може. Ама таксата за сметката е много важна, веднага се хвана за малката сума. Ае бягай, пътеките.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34 - Само допреди 7-8 години не беше толкова различно и в чужбина. Уж дигитализирано, ама все имаше някъде да ходи и да висиш. Поне в България з 70 лева някой вършееш работата. Там за 70 лева на ЧАС не можеш си намериш, кой да я върши.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 - Веднага ти набили минуса ...
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди само 7 г. в КАТ за да регистрираш кола или за да презавериш книжка трябваше да стават в 4 и 30 сутринта за да си там най-късно в 6 ч. Ако имаш късмет ще си тръгнеш в 2 ч. следобед. Това в "европейска" държава в 21 век. Ако не искаш да го играеш така, има вариант като в СССР навремето - има едни ш.уш.ляци отпред дето само срещу 70 лв. ще ти свършат всичко. Разбира се от тези пари за шефа на КАТ са поне 20 %. Как да стане, защо ни е тоя КАТ в тоя вид. Сега камерите манипулират ако платиш
28
0
 
16
 
! Отговори
Юлиян преди 1 година
В събота 5-6 мотора ме изпревариха на магистралата, като караха поне с 250км/ч . Карах с около 150 в лява лента и изпреварването стана между мен и мантинелата отляво в коридорче около 1м :D .После "Пази моториста" :/
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всеки превишен километър над допустимото по един месец затвор и всички джигити ще се успокоят веднага...
26
2
 
10
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Трябва да се въведат "драконовски" мерки спрямо "джигитите"! При превишаване на разрешената скорост с 25% - "солена" глоба, вземане на свидетелството за управление на МПС и спиране на МПС - то от движение за срок до плащане на глобата. При превишаване на скоростта с повече от 25% - конфискация на МПС - то и доживотна забрана за управление на МПС. А дано, ама надали!
25
10
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
Споко нали обичаш ЕС скоро и чипче ще имаш.
24
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
В тъпата Норвегея щом става и тука може, тъкмо ще се изсветли и бизнеса, че много сив към черно бие.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Околовръстния в Сф сутрин и вечер е паркинг. Ако се движим с 60 ще е чудо, но това не пречи да има тотално погазване на правилата. Масово се кара опасно и агресивно, карат в ускорителните ленти на детелините, блъскат се на прав участък, щото са броня в броня, ако не дай си Боже оставиш дистанция веднага някой се шмугва и скача на спирачките.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
22, 'държавата трябва да задължи всеки шофоьр да има сметка от която да му теглят незабавно париците' -- на кредит ли ще ги теглят като не вкарам пари в нея? тогава те ще си ги плащат!
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден "мутресата"с огромен Лендровер и дете в него, от Ботевградско шосе директно през непрекъснатите линии навлиза в лентата от Околовръстно. И ми търси сметака защо й свиркам. Огледалата за обратно виждане са за гримиране. Пътната маркировката е за украса. Пред очите на катаджия, чичка иска да пресече двойна непрекъсната и да влезе в Парадайз МОЛ. От другата страна на МОЛа на изхода на Черни връх, чичак с огромен джип иска от мола директно за центъра, нищо. че има право само наляво и 3ленти
20
4
 
12
 
! Отговори
1212 преди 1 година
За тези със скоростите трябва да им се отнева правото за управление ако надвишат скоростта с над 50 км/ч. Другата мярка е незабавна глоба, днес нарушава днес се глобява. За да стане това държавата трябва да задължи всеки шофоьр да има сметка от която да му теглят незабавно париците. Точно за 6 месеца ще са по безобидни от овчици.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
законие = врата в полето
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАТ е тотално неработеща институция. Дебелаци, които спят в храстите и разчитат на камери. В чужбина, ако полицейска кола стои повече от 15 мин., на едно място му се обажда диспечер да го пита какво прави. Тук спят в храстите.Решението. Всички камери по колите. Колите в трафика. Забрана на слагането на замаскирани камери по пътищата, където редовно застават на някакъв безсмислен знак 60, който е в нищото.Хранилка за дебелаци.
17
0
 
21
 
! Отговори
София преди 1 година
Нека почнем от това, Барбалов, колко глоби събрахте от каращи в бус лентите? Нула? Повече няма какво да говорим.