Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо

26 хиляди нарушения на "Сливница" само за две седмици
Обновена: 12 юни 2023 08:31 | 12 юни 2023 08:30, Камелия Цветанова
167
Кола лети на "Околовръстното" с 238 км/час, над 50% от шофьорите карат бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

26 хиляди нарушения е отчела камерата поставена на бул. „Сливница“ само за две седмици. След 35 дни протести на мястото, където бяха пометени и убити Ани и Явор, хората твърдят, че направеното до момента не е достатъчно.

„Имаме острови, мантинела, допълнително осветление, а светофарите работят и през нощта. Предстои поставянето на бетонни ограждения и в останалата част на булеварда в този участък. Отчитаме сериозни нарушения на скоростта. Очакваме доставката на още пет камери за скорост“, каза пред bTV Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Още по темата

Той отчете, че превишение на скоростта има и на бул. „Тодор Александров“, който е успореден бул. „Сливница“.

„За един месец имаме 42% от автомобилите в едната посока и 57% в другата посока от преминаващите моторни превозни средства са минали с превишена скорост. В едната това са 115 хил. коли, а в другата 150 хиляди. На Околовръстното имаме своеобразни рекорди от по 238 км/час при ограничение 80 км/час“, добави Барбалов.

„Скоростите са големи. Пътната полиция трябва да осъществява контрол на посочените места“, каза Тенчо Тенев, бивш началник на „Пътна полиция“-София.

Според него силите на Пътната полиция не могат да контролират всички опасни участъци и добави, че от предходното ръководство на МВР е отхвърлено увеличаване на щатните бройки с още 30.

„На първо време, докато дойдат стационарните камери от Столичната община, която ще ги подари на полицията, трябва да има постоянно екип на Пътната полиция, който да работи с камера за скорост на посоченото място и от едната страна, и от другата страна. Това не е такъв голям проблем и да се вижда, че се работи особено нощно време. Това е въпрос на организация“, Посочи Тенев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 11 месеца
Проблема е в културата и домашното възпитание. Младите са като развързани коне от технологиите . Работят предимно нощем . Денят им започва от обед до 5- 6 сутринта на другия ден , предимно на компютъра. Искат да станат богаташи за ден - два./Запада гради благоденствието с десетки години, а някой фирми и със столетие/ При нашите водачи и то младите с култура от изток и с западна кола , реалностите се размиват. При неделните водачи най личич
15
3
 
17
 
! Отговори
kum 14 преди 11 месеца
абсолютно. да не говорим, че в София се изсипа цялата пасмина от про ванса. Нормалните хора са си там. Тук дойдоха само от репк ите, за да се разсеят в големия град.
14
7
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 11 месеца
Хахах на кви наркотици си ве, тротинетко
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чалгарисан- това остана от България !
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
При сега ограничение 50, необезспокоявано си летят с 238км/ч. И'експертите"......трява да се намали скороста и увеличат глобите??!! Моооля? "Мозъциииии" колкото и да вдигаш глобите, и да въвеждаш ограничения, като няма ефективен контрол и неизбежни санкции ефекта ще е Н-У-Л-А!!!!!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
У нас се кара безобразно, не само "скоростта". Има масово незачитане на правилата и изискванията при шофиране на МПС. - телефони; няма толерантност на светофарите(редовно се запушват кръстовищата), кара се в средна и най-лява лента за щяло и нещяло; паркира се по зелени площи и т.н. Но и от КАТ не си дават много-много зор, те са на заплата.
10
3
 
8
 
! Отговори
ниско прелитащ преди 11 месеца
Разбира се ,че с 238 км/час ! Така хем си избивам комплексите , хем бързам да изкарам парите на чорбаджията , които така или иначе ще си ги вземе пак от мен , ама чрез ЕС !
9
10
 
7
 
! Отговори
До Пуржо преди 11 месеца
250км/ч вече правим без проблеми с 1.9тди с малко по-голямо турбо. 2023-а сме пич, кви са тия детски скорости?
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
50% хич не е малко, и то при ограничение от 80км/ч
7
5
 
23
 
! Отговори
Петров преди 11 месеца
100% от катаджиите се крият в храстите, тормозят шофьорите и като си съберат необходимия брой глоби и бакшиши отиват да ги изпият.
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами не само. Защото и камерите, които работят сега се манипулират. Плащат си "абонамент" в КАТ и никой не ги пипа. В Бг всичко дори добре измислено се изопачава, корумпирана, о.с.ира
5
31
 
7
 
! Отговори
Пуржо преди 11 месеца
Там редовно удрям прекъсвача на 6-а предавка. Към 250 км/ч. Отсечката е добра за тестове, стига да няма много влачещи се охлюви.
4
8
 
26
 
! Отговори
BB преди 11 месеца
Повечето шофьори карат нормално проблема е в капаните заложени от някакви умствено изостанали организатори на движението
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каквито и светофари и легнали полицаи да сложат, докато не се преследват нарушителите за тяхната отговорност и не им се поставят срокове за изплащане на глобите, нищо няма да се промени.
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Само легнали полицаи през 50 метра му е майката. По всички улици!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Защото всички са моралисти, професори, експерти в интернет пространството.