Трайчо Трайков: ПСА е опасен, трябва ограда

Досегашният областен управител е първият, който се отнася сериозно - г-жа Вяра Тодева, посочи той
15 авг 2023 20:45, Красимир Ангелов
58

Кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков поиска от Столичната община да огради Паметника на Съветската армия и да забрани достъпа до монумента.

"Аз работих единствено в своите институционални правомощия, които не включват премахването. Просто обърнах внимание на Дирекция "Сигурност" на Столичната община, която е издала съгласувателното писмо, че не се спазват условията му. В него изрично се забранява поставянето на палатки и друг вид преместваеми обекти. Оградата е аварийна мярка, която се налага, защото за пореден път констатираме лошо конструктивно състояние на плочите. Напоследък доста тревожни сведения се получават от експерти за състоянието на скулптурните фигури. Тъй като те са кухи, там където свършва бетонът, бронзът е много изтънял. Досегашният областен управител е първият, който се отнася сериозно - г-жа Вяра Тодева", каза кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той обясни, че Вяра Тодева още днес се е разпоредила за плана за безопасност и здраве. След като този план бъде одобрен, оградата ще бъде поставена. Трайков разказа, че е разбрал за лошото състояние на монумента от управлението на миналия областен управител, който е отказвал да направи обследване, но съдът го е задължил.

"Неговата гениална идея беше, че след като няма пари за укрепване, ще го даде за ползване на руското посолство. Тази идея естествено не беше реализирана", заяви гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Трайков изявлението на областния управител за премахването на монумента до края на годината е било написано странно. Той коментира, че думите били изтълкувани неправилно.

"Има 3 неща, които трябва да се направят. Първо - свалянето на фигурите, второ - експонирането им, третото - какво ще има на това място. Трите не са взаимозависими. Основната идея, за да се иска преместването на това съоръжението, не е, защото му се търси ново по-добро място. Те могат да бъдат преместени където и да е било. От Музея на социалистическото изкуство казват, че не са сигурни, че площадката им е достатъчно голяма", категоричен е Трайков.

Той сподели, че хора с множество идеи са идвали при него с предложения за това какво може да заеме мястото на монумента. Все пак, Трайчо Трайков смята, че е най-добре да се направи конкурс.

Кметът на район "Средец" изрази мнение, че според сегашните данни битката за столицата няма да бъде оспорвана.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колкото повече се пънете да се представяте за обективни и мислещи, толкова по-видно е необективността и пълната липса на самостоятелна мисъл.
29
7
 
2
 
! Отговори
Кравар преди 9 месеца
Трябва му една ракета hellfire
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трайчо, Трайчо, тайничко ревнуваш, че не те предложиха за кметче и сега правиш всичко да угодиш на *** белким изкараш още четири годинки на топличко, че иначе после трябва да ходиш да работиш кат нормалните хора, а понеже си дискредитиран, никой нема да те иска...
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Офлюфффф
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От къде ги намират тия плюнчовци.
25
1
 
14
 
! Отговори
Оставка бе преди 9 месеца
Марш бе, кой беше ти - а онова мизерното министърче на енергетиката ли
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама как ги измисляте такива! Значи, да се катери някой да кърти плочи, букви, да пише надписи е съвсем безопасно. Как се сетихте се сетихте да обявите "лошо състояние на плочите"?. "Миналия областен управител", забележете, не предишният, а миналия! Всичко им е в мин. свършено време! Съдът го задължил да извърши обследване, естествено, писано е "лошо състояние", ама нямало пари за укрепване, затова му дошло наум да прехвърли задачата на руското посолство, ама не би! Сетихме се че имаме експертиза
23
13
 
8
 
! Отговори
дедо ви преди 9 месеца
като се върнат металните фигури на вторични суровини плюс арматурата от колоната парите ше покрият разходите по премахването !
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кога стана опасен?
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещастната креатура и тя се изказа, на батю плужека
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя е като плаващо колкото и да перат чорапи в рилското езеро то се плува. Българска му работа Трайчо нямаш потъване братче.
19
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
претопете металните фигури, направете снаряди с които украинците да изгонят руските окупатори от страната си.
18
8
 
7
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 9 месеца
Трябва да го махнат да не се пречка и да асфалтират мястото и да стане паркинг, ама само за много скъпи коли! Там ще може да паркират само хора с кола модел от последната календарна година. Тогава софиянци и гостите на столицата ще минават по цял ден оттам и ще се възхищават!
17
16
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Първо трябва да вдигнат с кран, някой с ъглошлайф, да махне шмайзера на оня пияндур от паметника. После ще го мислим.
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Над раихстага се веят знамената на дъгата и синьо-жълтия укропарцал муахахаха
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Писма ми от разни идЕоти, които са 10-тина процента , а се опитват да изразяват мнение като за 100 процента
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ППДБ справиха ли се с мафията, с кражбите, с модела ГЕРБ, с корупцията, със съдебната реформа? Заводи за ел коли, дунав мост 3 и тунели построиха ли? А заплатите станаха ли европейски, живота тръгна ли нагоре? Все хубави въпроси на които отговорите са ясни! За агентите на Посолството е по-важно да заменят историята, да забравим кои сме, и да мр ем за чужда кауза! А който не му харесва е русофил, расист, хомофоб, 'насилник' и му се отнема собствеността! Честито на гласувалите за ППДБ! ХАХАХАХАХА
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя пък пъпеш,ами почвай да строиш оградата бе оли го френ,ама със собствени средства,де ба и тъпунгера смотан де ба
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
При пожара на Хавайте изобщо не са предупредили хората и след това нито един самолет не са пратили да гаси пожара. Изобщо никой не е гасил нищо. Оставали са хората да изгорят. Ето това е американската мечта. А за уссрайна поредният транш от 2 милиарда. До тук колко милиарда станаха?
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2020 ГРОБ ни лъжеха ежедневно че да излезеш навън дори било опасно, затова ни затвориха и наложиха глоба от 5000 лв. За малко да ни отнемат свободата.