Фандъкова: Запазихме финансовата стабилност на София

До средата на септември ще стане ясен кандидатът на ГЕРБ
Обновена: 16 авг 2023 09:38 | 16 авг 2023 09:38, Стела Стоянова
46
Фандъкова: Запазихме финансовата стабилност на София
Снимка БГНЕС

ГЕРБ все още няма утвърден кандидат за кмет на София. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви.

Тя потвърди, че до средата на септември ще станат ясни имената на кандидатите за кмет и районни кметове, както и общинските листи.

„Този мандат беше белязан от редица кризи, включително невиждани до сега – като COVID пандемията. Само три месеца след началото на мандата тази криза ни принуди да променим цялата си програма, да променим бюджетите си, за да можем да се справим с това голямо предизвикателство“, обясни тя.

Кметът на София посочи още, че е трябвало да се справят с други не по-малки кризи – като енергийната, финансовата и всички, което последва след началото на войната в Украйна. Фандъкова е категорична, че всичко това се е отразило на местната власт. „Най-важното за нас, като най-големият град в страната ,беше да запазим финансовата си стабилност“, посочи още тя.

Йорданка Фандъкова коментира и пренареждането на жълтите павета. „Ясно е, че първият път това се случи по безобразен начин. Затова не исках да бързам с пренареждането им. Исках да съм сигурна, че фирмата има капацитета да го направи по най-добрия начин. Направихме работна група, която предложи допълнение в технологията, за да бъде запазена тази културна ценност“, поясни тя.

Още по темата

Кметът на София посочи още, че около 30% настилката вече е поставена. Това става под непрекъснато наблюдение и строг контрол, посочи Фандъкова и допълни, че самата тя минава оттам инцидентно, за да следи работата.

По отношение на преместването на Паметника на съветската армия, Фандъкова подчерта, че този монумент е собственост на държавата. По тази причина решението трябва да се изпълни от областния управител и правителството. „Имаме решение на СОС за неговото преместване, изпратих го на областния управител. Паметникът е държавна собственост. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция да изпълнят това решение. Остава да го изпълнят“, заяви Фандъкова.

Тя припомни, че по време на нейния мандат са изградени над 80% от метрото. „Това е огромен проект, който не се вижда от гражданите, защото е под земята. Метрото е 52 км с три линии, хората го харесват и използват. Строят се 3 км към квартал „Левски“. Това е единственият проект по Плана за възстановяване, който се изпълнява“, подчерта Фандъкова.

Тя заяви, че общо са планирани още десет километра от метрото, които са на различни етапи на изпълнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 месеца
Тая само се хвали , а аз се спънах от разбитите плочки и ме шиха в "Пирогов" !
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цитат: Метрото е 52 км с три линии, хората го харесват и използват. >>> Хората са принудени насила да използват метрото, след като Фандъкова им маха надземния транспорт, защото имало метро. Какво дами харесват на метрото, ако най-близката станция на метрото е на 15-20 минути пеша, а спирката а надземния транспорт е била на 1-2 минути пеша преди Фандъкова да го закрие.
38
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 8 месеца
До Георги Илиев Митев е и какво ще направиш като " народа " си мълчи !
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си ремонтира центъро колко ще. Аз вече не живея там, в тоя прашоляк и не ми дреме.
36
0
 
1
 
! Отговори
ааааа преди 8 месеца
нищо не може да се направи защото "народа " нищо не прави !
35
0
 
4
 
! Отговори
ало преди 8 месеца
Фандето, голямата цепнатина, образувала се в Турция след земетресението се разшири и стигна то трамвайните линии в Красна поляна. Скоро може да погълнат трамвая. Ремонт, на ремонта на ремонта. Или чакате да мине гаранционния срок за да гушнете нови пари?
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АзДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ТИ ДА МИ КАЖЕШ ЧЕ ТЯ Е НАРЕЖДАЛА ПАВЕТАТА, А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ Е РЕДИЛА ОНАЯ ФИРМА СПЕЧЕЛИЛА С НАЙ НИСКИ ЦЕНИ- ПЪК ТО НА ФАНДЪКОВА НАРЕЖДАЛА ПАВЕТА...
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
*** !
32
1
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 8 месеца
финансовата стабилност е за фирмичките на ГРОБ И ДПС ! защото там отиват обществените поръчки за ненужните ремонти ....
31
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Вие едни павета не можете да наредите като хората, за каква финансова стабилност говорим?!?
30
0
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 8 месеца
"НАРОДА " само недоволства в Нета и нищо не прави на реално ! жалко
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ОТ 2009Г ДО 2019 Г НАСЕЛЕНИЕТО НА СОФИЯ СЕ Е УВЕЛИЧИЛО С НАД 300 000 ЖИТЕЛИ
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЕТО ТАЗИ ЖЕНА И ГЕРБ ПОСТРОИХА 100 ДЕТСКИ ГРАДИНИ В СОФИЯ- НАМЕРЕТЕ СПИСЪКА ИМ.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За какво ми е финансова стабилност, при положение, че тоя град в момента прилича на нещо бомбардирано в третия свят? И за каква стабилност говорим, при положение, че градският транспорт е нередовен и все търсят шофьори, а едни и същи улици (Шишман) ги разкопават веднъж годишно за ремонт, а в периферията дори няма тротоари?
26
0
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 8 месеца
До Анонименами нагла е и лъже защото " народа " ГО ДОПУСКА !
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На тази госпожа ежедневието й е ЛЪЖА!!!! Безсрамница,а пък била учителка !!!
24
0
 
6
 
! Отговори
сина преди 8 месеца
Фандъкова, 2 години правиш 800 метра Ломско шосе - права отсечка, без наклони, без подлези, без мостове - без нищо сложно. 2 ГОДИНИ МЪЧИШ хората със задръствания, дупки, чакъл, прах и какво ли още не - само и само да резнеш лентичката преди изборите. 2 ГОДИНИ - а по проект беше 6 месеца. ТОВА Е ГЕРП, ТОВА Е кражби, мотаене, разбиване живота на хиляди хора и ТОРМОЗ! ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРП!!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 8 месеца
тази най - нагло и безпараднно лъже ! 1во правеше ненужни ремонти като Мафиянски едно време 2ро метрото беше изградено преди нея ! била изградила 80 % от метрото на куково лято ! как може да е толкова нагла не ми е ясно но народа е мн зле и ТЪРПИ ВСИЧКО !
22
0
 
9
 
! Отговори
Джони Локар преди 8 месеца
Само като минеш по бул.К.Величков и видиш бараките на ромите с просторите с пране и мърсотията ще ти стане ясно всичко.
21
0
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 8 месеца
Запазена е финансовата стабилност, разбирай - не сме окрали всичко до шушка