Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!

Иска от МС да гарантира опазването на паметника
104
Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като тази нощ вандали отново посегнаха на монумента.

„Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет. Разбираме, че това е организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза“, посочва соцлидерката.

Още по темата

Тя настоява правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите, както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност.

„Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим“, отбелязва Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
12
 
! Отговори
Диана преди 9 месеца
Нинова остава вярна на девиза си "Крадецът вика: дръжте крадеца!"!...Осъждали насилието и омразата и то най-стро, значи, а че именно те потопиха цялата държава в насилие и омраза няма никакво значение...Как може някой да е толкова нагъл да създава насилие и провокира всякакви омрази /дори към родната си страна!/ и ПУБЛИЧНО да обвинява другите в това?! Аз все още не мога да го проумея този факт...Не се очудвам, че той блокира мисленето на много хора, но 30г. не можем да намерим противоотрова..
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руските олигарси и приятели на Путин Мордашов,Елекперов,Авен, Дерипаска,Абрамович,Махмудов, Милер, Розенщайн, Чорни са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия българин!
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Просто са били дрогирани.Евреите защо спят?Не виждат ли как се възражда фашизма?Уж банките държат,а спонсорират възраждането на нацизма под влияние на азовците.Чакат втори път да ги спасяваме от лагерите?Тогава ще е късно.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонименИ какво като ми натискаш минус? В Гърция , цялото партизанско движение, са го организирали англичани, там населението тогава е било силно преобладаващо българско в централна и северна Гърция, все още не е било асимилирано, да не мислиш, че по-малкото на брой гърци, щяха да направят партизанско движение сами?
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
62 г..ан....ь...о,точно пък Нинова,никога не е била член на бкп,като твоите любимци.
59
4
 
10
 
! Отговори
Darko преди 9 месеца
Сланинкова Корни, сега да ти кажа... паметник на окупаторите заминава в музея за социалистическото изкуство. Колкото и да ревете това очаква този паметник на пияни солдати, грабители и изнасилвачи. Вместо да се съсредоточите върху влизането в Шенген и приемане на еврото като национална валута вие всички се занимавате с ***.
58
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Самия факт, че през "лошия" социализъм, пазеха сърцето на цар Борис, а през демокрацията, бързаха още в началото да го унищожат , за да няма следи, какво ви говори? Руснаците ли са "виновни"? Смешници!
57
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз не знам другарката нинов няма ли малко срам. Малко бе, малко....
56
1
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 9 месеца
Я активираха и тежката артилерия и лелята се появи на амбразурата да брани онуй нещо.
55
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Царското семейство си е живяло и след смяната на властта през 1944г. в България, смяната на властта я извършват български военни, които са служили и на царя, царското семейство само натоварва каквото може от България да вземе и сами си тръгват, никой не ги е гонил, логиката сочи , че принц Кирил най-вероятно е убит от англоезични, имайте в предвид, че в партизанските движения са били не само работещи за България българи, но и хора служещи на английски служби, американски служби, руснаци, евреи
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова, как не те е срам! Точно ти, от бкп.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
другарке, тая съветска армия почитате, коят и днес гледаме какво прави и в съседна македония в момента в парламента каква злоба към българите хвърля, това лид апочитаме, без роднице?
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв вандализъм като има решение да се премести от поне 30г., а още си стои? Вандализъм и нарушение на закона е, че този паметник е още там.
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питаме самонареклите се евроатлантически партии..." алоу, твоя син къде е ммаа? иначе си русофилка, а?
50
2
 
10
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 9 месеца
ПРОТТЕСТИРАМ! СЕГА АЗ КАТО СЕ СЕТЯ ЗА СОЦА И ХОДЯ ДА СИ ГО ПРЕ ПИ КАВАМ ПАМЕТНИКА! КАТО ГО МАХНЕТЕ КЪДЕ ЩЕ ПИ КАЕМ И СЕ РЕМ НА СОЦИАЛИЗЪМА?
49
4
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 9 месеца
Нинова иска европейски ценности докато пази паметника на азиатския окупатор,и продължава да защитава тезата,че историята спусната от Москва е реалната!
48
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До БългаринЛъжи,лъжи, искате да превърнете и българите ли в нацистки зомбита? Ами нито червената армия,нито комунистите, а българските военни са направили преврат 1944г., сменят властта на страната на победителите и едва след това е пристигнала руската армия в България, нито царя са гонили или царското семейство руснаците, принц Кирил най-вероятно е убит от англоезични,защото той е бил и с немско-италиански произход , затова бързаха да унищожат сърцето му по време на демокрацията,да няма следи
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Белене или Скравена?
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НИНОВА, НЕДУПОСТИМО Е ДА ПРЕДАВАШ РОДИНАТА СИ!!!
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова? И ти държиш лявото в дясно да слуша като Копекин.Нито ти, нито Костя сте леви. И все се нагаждаш.