Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!

Иска от МС да гарантира опазването на паметника
104
Нинова за посегателството над МОЧА: Недопустим вандализъм!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Агресията, посегателството към хора и чупенето на паметника на Съветската армия е недопустим вандалски акт, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като тази нощ вандали отново посегнаха на монумента.

„Осъждаме най-остро насилието и омразата. Паметниците са нашата история. Унищожавайки тях, унищожавате българската памет. Разбираме, че това е организирана провокация за засилване на противопоставянето и насаждане на омраза“, посочва соцлидерката.

Още по темата

Тя настоява правителството, областната управа и общината веднага да вземат мерки, за да гарантират целостта на паметника и сигурността на гражданите, както и правоохранителните органи да разкрият извършителите и те да понесат своята отговорност.

„Питаме самонареклите се евроатлантически партии - насилието, побоят над хора и саморазправата европейски ценности ли са? Очакваме всички политически партии да се разграничат от този вандалски акт и да спрат да противопоставят едни българи срещу други. Историята ни е обща и трябва да я пазим“, отбелязва Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
13
 
! Отговори
Iron Maiden преди 9 месеца
НЕуважаема другарке Нинова,За какви паметници на нашата история, и за каква памет говорите вие от БСП/БКП!!!За кой ли път трябва да ви се напомни, че така наречената "съветска армия" НЕ Е, НЕ Е, НЕ Е ОСВОБОДИЛА България!!!Трябваше ли заради жалката ви комунистиеска "памет" да запазим статуята на Сталин във Варна, а града все оше да се нарича СТАЛИН!!!!!!!!!!!!!!!???????????!!!!!!!!!!!!!Как не ви е срам вие да говорите за памет, жалки прости и долни комунистчета !!!
43
3
 
19
 
! Отговори
БСП мафия преди 9 месеца
БДП е филиал на руската мафия!
42
10
 
19
 
! Отговори
бутай моча преди 9 месеца
Тоя паметник на руския тероризъм е срем за България!
41
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До АнонименТо и в Германия и в други западни държави има такива паметници, а къщата на Карл Маркс си и я поддържат и е превърната в музей и печелят добри пари от посещения, само в България, са група вандали, които искат само да крадат, рушат и нищо за хората не са построили или създали по време на демокрацията!
40
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова, ходи то тоалетната и не забравяй да пуснеш водата след себе си.
39
12
 
5
 
! Отговори
До Днес.нх преди 9 месеца
Чичко Сорос спира паричките Ви.
38
6
 
17
 
! Отговори
РЕПЛИКА преди 9 месеца
Трябваше цялата агитка да отиде и да ги измете от там
37
6
 
12
 
! Отговори
до склуптор преди 9 месеца
До Скулптор Най добре е да си го монтира в задния си двор.Той е достатъчно голям даже може и да седне на някой пожарникарски маркуч
36
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
У Виена също има паметник на червената армия. Но явно там са *** и те не им стигат мозъчни клетки как да го вандалстват
35
5
 
5
 
! Отговори
типично поведение преди 9 месеца
за телектората. съседното заглавие е "жена полива с урина съоръжения в детски парк". ей такива сте всичките - нищо съзидателно, само крясъци, злобни коментари и насилие поради липса на умствен капацитет.
34
7
 
26
 
! Отговори
сабри преди 9 месеца
Нинова , този паметник е построен по заповед от Сталин ! Вие госпожо за що не пратихте сина ви да учи в Русия а го пратихте в САЩ . Сега живее и работи там ! Този паметник символизира нещо което не се е случило и не го искаме ! Не ви искаме и вас , защото работите против България и ще ви дадем на съд !
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Корни, моето момиче, ако бяхте оставили хората да го преместят внимателно в музей на социалистическото изкуство (ваш музей, бе, ваш, социалистически), където да ходите да поднасяте китки, щяхте да го запазите за поколенията. А на това място в столицата да се вдигне паметник на хан Аспарух. Той по-малко заслуги ли има към България от Червената армия?
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искат да пазят незаконния строеж ***
31
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Каква държава сме,че не може да спре шепа вандали,къде е полицията,къде е жандармерията,такава вандалщина няма никъде,във всички европейски столици има такива паметници,които напомнят,за нечуваните,събития през втората отеч.война,те са паметници,на освобождението,от хитлерофашизма.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кудкудяк!
29
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
сега слушах изявление на кмета г-жа Фандъкова, съветвам я спешно да се заеме с хигиената в София, защото може да си поговири с някое правило за неспазване на хигиенни норми. Ако ви етрудно да отриете такива места/ ужасни/ има много доброволци и ще ви ги покажем. Второ , историята на България г-жо кмет е на хората живели и преди нас и никой не ви е упълномощил да я унищожавате
28
9
 
4
 
! Отговори
Има въпрос преди 9 месеца
Как се намериха много повече американски самолети да бомбят София, а за Хавай едва два вертолета и то с мъка
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми махнете всички паметници. Все нещо няма да ви уйдиса. Да останат само онея на американските летци, които бомбардирали Софи, това ще е идеално
26
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Осъждаме най-остро насилието и омразата.Съветските окупатори за това са дошли и да назначен своите васали от БКП насила против народната вола като избиват хиляди българи Нинова като говори за история удобно забравя някой важни подробности. .
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво пазене на незаконен паметник? Вече стоенето му там е извън закона.