Фандъкова: Палатките пред ПСА няма да попречат на демонтирането

Тя е поискала засилена охрана около мястото в четвъртък
23 авг 2023 13:17, Нели Христова
219
Фандъкова: Палатките пред ПСА няма да попречат на демонтирането
Снимка: БГНЕС

Палатките пред Паметника на Съветската армия в София няма да попречат на демонтирането му, а скоро около него ще бъде поставена обезопасителна ограда. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя припомни, ще има решение на СОС за демонтаж на паметника, както и че областният управител вече е задвижил процедурата.

"Областният управител е в процес на изпълнение на това решение. Беше внесен план за безопасност и здраве в Столичната община, много бързо нашите дирекции го съгласуваха, а доколкото разбрах и от район "Средец" е съгласуван, така че предстои монтирането на обезопасителна ограда от страна на областния управител", каза Фандъкова.

Кметът припомни, че поставянето на палатките на протестиращите от "Левицата!" и "Възраждане" не е било съгласувано с местната власт. "Но аз лично смятам, че няколко палатки не пречат за изпълнение на решението на общинския съвет и демонтажа на паметника", коментира Фандъкова.

Кога ще се сложи оградата зависи от областната управа.

Тази сутрин Фандъкова се е срещнала с МВР министъра, за да поиска засилено полицейско присъствие в зоната около Националния стадион и ПСА утре заради мача на "Левски", за да не се стигне до ново напрежение между запалянковците и пазителите на паметника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТЕРЗИЕВСКА РАБОТА - ДЕДОТО ДЕСАР, БАЩАТА ***, СИНЪТ ПОДКРЕПЯ РУШЕНЕ НА ПАМЕТНИЦИ...
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
СЪЗДАДОХА ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ И НУЛЕВАТА РАЖДАЕМОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ТОВА И ОСМАНСКОТО НАШЕСТВИЕ НЕ МОЖА ДА СЪЗДАДЕ ТАКОВА СРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТАЛИБАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СИ ПРОЛИЧАХА ОТНОВО. РОВЯТ В МИНАЛОТО НАРУШАВАТ МЕЖДУНАРОДНИ КАНВЕНЦИИ СЕЯТ ОМРАЗА И РАЗДЕЛЕНИЕ ЗЛОБА В ХОРАТА. ИМАТ ОГРОМНАТА ЗАСЛУГА НАРОДА НИ ДА СЕ ОТВРАЩАВА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ, С ПРЕКАЛЕНОТО ЛАКЕЙСТВАНЕ. ПОСОЛСТВОТО - СПРЕТЕ ГИ ЗАЩОТО ТЕ РУШАТ ВАШИЯ АВТОРИТЕТ. И ТО НЕСПИРНО ГА РУШАТ.
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще останете в историята редом до другите, които разрушават. А какво създадохте - НИЩО!!!!!!!!!!!!!!!!
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тъ ....ка , пенсия и откраднатото на балчин баня на снимка да гледаш
123
2
 
12
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 8 месеца
Учителката по Руски език Фандъков ще събаря Паметника на Съветската армия. И докато всички погледи гледат към Паметника, ДЪРЖАВАТА БИВА ДЕМОНТИРАНА - водят ни към война, към финансова криза и вероятно към официално "закриване" на Българската държава. Казват: кокато някой то дава храна - не гледай в храната, а в очите му. Точно това правят - ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО с "***" и с 3-ти март. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ МАЙ И ТОЗИ ПЪТ НОМЕРА ЩЕ МИНЕ!
122
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чакаме демонтажа.Колкото по- бързо, толкова по- добре.
121
2
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 8 месеца
До Бия русофилиПиши ми, с удоволствие ще те чакам. Само да не си тръгнеш ***?
120
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Противопоставянето на народа и вътрешни размирици са основната цел на посолството, за да пуснат в действие натовския контингент. България се превръща в Украйна 2.
119
2
 
9
 
! Отговори
Строител Предприемач преди 8 месеца
Земята под паметника вече ми е предадена, искам да строя кооперация и мол!
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Синчето на Сорос щяло да намалява финансирането за Европа , така пишат. Значи ще плаща само на най- ревностните. Така че напъвайте се госпожо Фандъкова, яко се напъвайте да заработите, че ще настане такава конкуренция между *** да се доказват кой е по - по- най. Сами ще се изядете помежду си. Ще бъде интересен сеир за гледане.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 122 Смисъла на цялата пушилка около този паметник е, да се занимават хората с тоя измислен псевдо проблем, докато марионетките си плетат кошницата в България - организират си изборите, купуват гласове, вършат безнаказано икономически престъпления, приемат си диктаторски закони (примерно - сваленото правителство да остане да управлява и да организира избори за ново парвителство). Ще ни докарат икономически проблеми и съответно опасни за тях протести, та затова те тоя скандал.
116
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 126 Ти няма как да не ходиш на паметника на американските убийци, бомбардирали 16 града в България и избили хиляди невинни българи? Сигурен съм, че ходиш редовно, но плащат ли ти хонорар за това от Сорос и Посолството?
115
1
 
6
 
! Отговори
ъц преди 8 месеца
Едно не може да им се отрече на българското "болшивик" кога взехъ властъ у лето 1945 - Разбраха, че държавата трябва да се демонтира напълно и да се построи на ново и успяха - къде със Сопа, къде с болшевишка идеология, но успяха!!!! Пита се - Кой ще Демонтира Прогнилото държавно управление днес и ще възроди Бг държава и възможно ли е това!?
114
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Самоковсйата даскалица ще козирува и слогува до " последба капка кръв" Хахаха Дано успее да оправи паветата, че от този демонтаж......дали ще и стигне времето.
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 130, тая напъва със събарянето на паметника по две много важни причини. Първо, дадена им е тая задача от посолството и второ, събарянето ще глътне милиони и ще могат да направят толкова големи врътки и далавери около него, колкото до сега не са успели с нито един ненужен ремонт в София и следващите след всеки такъв ремонти на ремонта.
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 131, не, понеже държавата е на дистанционно управление от посолството, следва, че полицията ще охранява луумпените които ще се натягат на същото посолство, напъвайки се да съборят паметника. Тоя номер със събарянето на паметници, осъществено срещу заплащане от платени акстремисти САЩ го прилагат от повече от 100 години. Започнаха да събарят паметници в цяла латинска америка, после в Източна Европа, после в самите САЩ и накрая в Англия (под предлог, че BLM не са хепи). Плосък номер.
111
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надяваме се Палатките да не попречат и за демонтирането на Фандъка и цялото му ОПГ от София.
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТАЯ пак за Паметника, щото няма други по-важни проблеми за решаване в София. ТАЯ да си гледа ремонтите на ремонтите на ремонтите и т.н. Не разбрали ли ТАЯ учителка по руски език, че от съзнанието на българина няма как да се изтрие любовта към Русия!
109
2
 
15
 
! Отговори
ДАСКАЛ ДАНЧЕ преди 8 месеца
Не само е учител, но е учител по руски език. В други времена щеше да е радетел на руската култура и история.