Две нови слончета в Софийския зоопарк

Луиза и Фрося идват от зоопарка в Аугсбург
Обновена: 21 сеп 2023 14:28 | 21 сеп 2023 13:52, Александър Попов
24
Две нови слончета в Софийския зоопарк

Две нови слончета стават част от Софийския зоопарк, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Слониците Луиза и Фрося идват от зоопарка в Аугсбург, Германия.

Те са пристигнали снощи в София и са настанени в обновените заграждения на зала „Гиганти“. След като свикнат с новия си дом, ще бъдат представени на посетителите.

Зала „Гиганти“ ще бъде временно затворена за посетители. Това е необходимо, за да могат животните да се успокоят след изтощителното транспортиране и да свикнат на спокойствие с новия си дом. Периодът на адаптация и аклиматизация ще продължи колкото е необходимо, за да може Фрося и Луиза да се успокоят напълно и да се адаптират към новата обстановка, преди да бъдат представени пред посетителите на зоопарка. За да се улесни този процес, с тях пътуваха и ще останат за няколко дни и техните гледачи от зоопарка в Аугсбург, споделиха от Зоопарка.

Фрося и Луиза са неразделни приятелки и имат интересни истории. Фрося е родена в Демократична Република Виетнам през 1980 г., а Луиза е родена през 1974 г. в дивата природа на Индия. Фрося е живяла в Московския зоопарк до 1988 г., а Луиза е живяла в Зоологическата градина в Берлин (Tierpark Berlin) от 1977 г. Там попада и Фрося през 1988 г. Двете се запознават и оттогава са неразделни. През 2020 г. заедно са преместени в зоопарка в Аугсбург поради започване на реконструкция на къщата за слонове в Tierpark Berlin.

И двата слона са изключително умни и се отличават с ярка индивидуалност. Луиза е доминантна, много внимателна, по-мързелива и обича да прекарва повече време във вътрешните пространства. Фрося е по-спокойна, обича да стои на открито и да контактува с гледачите си. И двете много обичат водата, да си играят с автомобилни гуми и да правят кални и прашни бани. В обновените заграждения за слонове в зала “Гиганти“ са осигурени услови за отглеждането им съобразно техните навици – има басейни във външните заграждения, сенници, високо поставени хранилки и подходящо средово обогатяване като специална метална топка за слонове, гуми, дънери и пясък.


24
Още по темата: зоопаркСофияслонове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Maya Atanasova преди 2 месеца
Хей Обичам Животните ти като ги обичаш как е възможно да пишеш за щастливи животни затворени в зоопарка на това ли му викаш щастие денонощно затворени в затвора защото те така живеят и ти имаш наглостта да пишеш за щастливи животни ако ги Обичаш както си се представиланяма пишеш такава простотия даже няма и да го помислиш
14
0
 
0
 
! Отговори
Maya Atanasova преди 2 месеца
Как може Мария да каже слоновете да са щастливи ти нормална ли си я ми отговори теб да те затворят някъде като в затвора защото зоопарка не е парк а затвор за животните дай да те затворя тебе ти да живееш при тези условия и после да видим дали ще ми пишеш за щастливи слонове ти си глупачка ***
13
2
 
3
 
! Отговори
Мария Журналова преди 2 месеца
Чудесно! Да се адаптират бързо и да се чувстват щастливи в новия си дом 🐘Ще водя внуците!
12
1
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Сетх се веднага,че Деница Сачева се загуби някъде напоследък.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано да се чувстват добре и да са живи и здрави. Много ни е хубава зоологическата градина .
10
1
 
11
 
! Отговори
Обичам животните преди 2 месеца
Да са живи и здрави, да растат обгърнати от много любов, истински грижи и да бъдат щастливи!
9
3
 
19
 
! Отговори
Lord Evgeni преди 2 месеца
Кой мозъчен титан ги е сложил в умалителна форма в заглавието?
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
единия 1874 другия 1980 г . А предишния слон умря на преклонна възраст от 58г . Пак сме отървали някой да се грижи за пенсионираните слонове
7
2
 
13
 
! Отговори
bl преди 2 месеца
Баси тези "слончетата" дето са родени през 1977 и 1980 и са по над 40 годишни.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какви слончета по на 43 и 50 год това са си дърти слонове
5
6
 
20
 
! Отговори
хайку преди 2 месеца
Да ги кръстят Бойко и Делян.Те са нашата опора, те са лъч на светлина. Те са за затвора, но управляват таз страна.
4
1
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 2 месеца
Зоологическата градина в София участва активно в спасяване на редки видове животни. През последните години неколкократно бяха освобождавани в природата забулени сови и египетски лешояди, излюпени и отгледани в зоопарка.Поинтересувайте се за дейността на Фонд за дива природа и фауна и участието на Софийски Зоопарк.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искам си го вкъщи, сладурите.
2
4
 
2
 
! Отговори
луиза е по секси преди 2 месеца
звучи германски . да им се радват децата сега през празниците .
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тъжно!