Духът на Хелоуин завладя софийските улици

Разгледайте галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев
31 окт 2023 17:15, Нели Христова
75
Духът на Хелоуин завладя софийските улици
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В последния ден на месец октомври в САЩ, Канада, както и вече на все повече места в Европа и света, а в последните години и в България се празнува Хелоуин – дълбаят се тикви, организират се партита с костюми, фойерверки, малки и големи си погаждат номера, разказват страшни истории и обикалят за лакомства. Основно в празника сега участват деца, които обикалят домовете с въпроса „Пакост или лакомство“.

Духът на Хелоуин завладя и улиците на София. Разгледайте галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев:

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: СофиякостюмиХелоуин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докъм 15.00 ч. по бул. "Витоша" почти нямаше маскирани. После, между 15.00 и 16.30 ч. започнаха да се мяркат подобни персонажи. След това се прибрах и не знам какво е положението сега.
45
2
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
44 ри е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!!ЩЕ СЕ ГНУСЯТ ОТ СЕБЕ СИ, АКО НЕ ПРИЕМАТ ХРИСТОС ДА СЕ СПАСЯТ ДУШИТЕ ИМ ОТ АДА.СУПЕР МЕГА СБЪРКАНИ
44
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 6 месеца
Хайде, нема нужда!Утре е хубав български празник. Не може ли да ни завладее Духът на народните будители?
43
3
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
В СОФЕТО СА СБЪРКАНИ ПО ПРИРОДА.С ГОЛЯМО САМОЧУВСТВИЕ, НО *** НОСЯТ..В СОФЕТО ТУЙ, В СОФЕТО ОНУЙ...
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Глynocтu!
41
8
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 6 месеца
Още най много едно поколение , тоест след 25 г - България ще си е с напълно западно ориентирано общество и западни ценности ! Няма връщане назад !
40
7
 
5
 
! Отговори
HELL-o-ween преди 6 месеца
Празник на ада (HELL). Много от празнуващите скоро ще се озоват там, а тези, които останат тук ще си имат за компания зъл дух от ада, който сами са призовали, като се маскират като зли духове и мъртъвци, и празнуват празници на ада и на дявола. Господ да им прости за тази гнycoтия и да ги пази и да ги спаси, ако Му е угодно.
39
5
 
6
 
! Отговори
Иисус за съблазните преди 6 месеца
Нашият Господ Иисус Христос казва: а който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина. Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда. От Матея Светото Евангелие, глава 18, стих 6 и 7
38
9
 
10
 
! Отговори
Изpogu ca това!!! преди 6 месеца
Toва е празник на изpogu, чуждопоклонници, сатанисти и безpogници. Господ да ги съди според делата им. А вие, българи, бъдете чисти и свети, защото сте кръстени в светата православна вяра. Не се обръщайте към ония, които извикват мъртъвци, и при магьосници не ходете, и не се оставяйте да ви осквернят. Да не правите резки по телата си, нито да начертавате белези по себе си. Това ви говори Господ чрез Неговото Свето Писание - БИБЛИЯТА
37
13
 
7
 
! Отговори
Таня преди 6 месеца
Дечица щъкат из целия квартал. Много са красиви в ефектните си костюмчета. Явно родителите им са сериозни и не са претупали нещата. Раздадох вече малко плетено чувалче с лакомства, а едва 19 часа :) Честит Хелоуин на всички и бъдете добри.
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 34 - ЛЮБИМИ ГЕРОИ??? Кои бе, можеш ли да цитираш поне един герой от Хелоуин? Не нали? Не защото няма такова нещо в тоя *** празник, който ни набутват така старателно
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тая тъъпотия с гадния Хелоуин и "свети" Патрик ни я ашладисват от посолството цели десетилетия. Тези безумци на снимките не ги ли е срам???
34
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Слава богу че отмря тая тъпотия. Преди 10г се пънеха некви майки да си мъкнат чаветутата по хорскоте врати за милостиня.
33
2
 
5
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 6 месеца
Това го няма в нашия православен календар бе чоджум, я да си празнуваме истински празници като коч Байрям рамадан Байрям и тн и тн
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
американските Роби се радват на *** им празници
31
5
 
14
 
! Отговори
Руси преди 6 месеца
До хората, които питат какво пречело ,важното било че децата били доволни! Ами те са доволни и на алкохол и наркотици, означава ли че трябва да им ги дадем. Имам предвид,че потъпкваме нашите си традиции , а усилено празнуваме западни празници. Защо се допуска това? Като казвам ,че социалните мрежи пречат някои хора се сърдят...
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да обаче кукерите стоиш и ги гледаш отстрани. Децата искат да участват. Маскарадът с любими герои не е нещо лошо.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Децата се радват. Това е важното. Маскирането им като любими герои и даването на бонбони е абсолютно безобидно. Ненавистта на възрастните към детската радост и радостта изобщо е странното в случая.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние имаме подобен празник и това са кукерите. Според мен още по-страшни. Просто всеки народ си има своите страшилки.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Около 3 век пр. н. е., е имало келтско нашествие на Балканите. Съответно и обмен на култура и традиции. Реално келтският Хелоуин и нашите кукери са едно и също, но са се развили в различни направления. Няма достатъчно данни в кой народ е била тази традиция преди това, затова няма как да знаем кукерите ли са дали началото на Хелоуин или обратното. Но е факт, че е имало културен обмен и сега имаме тези две идентични традиции в различни части на света.