Ваня Григорова: Съгласна съм с Борисов - аз съм по-добрият кандидат

Злото в България е режимът на ГЕРБ
31 окт 2023 20:07, Стела Стоянова
136
Ваня Григорова: Съгласна съм с Борисов - аз съм по-добрият кандидат
Снимка БГНЕС

„Аз разговори за подкрепа не съм водила. Не съм чула „Възраждане“. Аз приемам подкрепа от гражданите и водя разговори с гражданите. Чух това, което е казал Борисов, че съм по-добрият кандидат. Няма как да не се съглася с него“.

Това каза кандидатът за кмет на София от БСП и „Левицата“ Ваня Григорова пред Би Ти Ви.

„Не аз, а „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са в сглобка с ГЕРБ. Вече имаме резултатите от първи тур. Аз няма с какво да съм ангажирана извън това, което завявам аз. На първо място трябва да е интересът на работещия, на малкия човек в София“, коментира тя.

„Кметът и общинските съветници са политически лица. В нашата листа има хора със специфична експертиза в различни области – транспорт, медицина, култура. Ще реша в последния момент дали да гласувам с хартия или машина. Аз съм била част от секционни избирателни комисии в продължение на години. Когато излизат да гласуват 36% от избирателите, вотът им ще бъде уязвим. Основното зло е алчността и апатията“, добави Григорова.

„Злото в България е режимът на ГЕРБ, който мачка хората и ги държи в страх и зависимости“, посочи тя.
„Кметът може да намали неравенствата. Трябва да се отделят повече средства за здравеопазване, за образование, превенция на болести, грижа за хората с увреждания. Всяка политика минава през бюджета. Бюджетът е толкова, колкото е. Трябва да бъде прекроен. Трябва да спре изтичането на средства от бюджета. У нас корупцията е законна. Когато едно действие не се извършва от общинска фирма, то се извършва от частна. Тя прави печалба, натиска работниците си, често не сключва трудови договори, прави компрометирани ремонти“.

Още по темата

„Минимум ще вземем комуналните услуги. В края на август беше удължен договорът. Това върза ръцете на кметовете през следващите два мандата. Когато и ако компанията даде причина договорът да бъде развален договорът, той може да бъде развален“, коментира кандидатът за кмет.

„Категорично гражданите трябва да имат правото да участват в заседанията на Столичния общински съвет. Районните кметове в диалог с гражданите да решават кое е приоритет за техния район“, допълни тя.

„Социалните услуги в столицата са тежко недофинансирани и насочени към неправителствени организации. Трябва да имаме домове за възрастни хора. Сега едно семейство трябва да отдели 2 хил. лева на месец – сума, която е непосилна. Трябва да има достатъчно домове. Столицата няма домове за психично болни хора. Ако Благоевград има пари, очевидно е, че столицата има“, подчерта Ваня Григорова.

„Болниците са само една част от здравеопазването. Знаете ли, че има райони без ДКЦ? В Горна баня няма личен лекар“, допълни кандидатът за кмет.

„Задръстването идва от натоварването на нашия живот – детска градина, работа, спорт за детето, връщане вкъщи, намиране на личния лекар. Трябва да има на възможно най-достъпно разстояние“, обясни тя.

„Кварталните училища трябва да станат достатъчно елитни. Това ще стане с подобряване на материалната база. Когато трябва детето да влезе в кабинет, който не е ремонтиран от 15 години, когато влезе в салон без отопление – това достатъчно добре ли е за нашето дете? На нас са ни важни всички деца. Затова говорим за ключови кадри като инженери, заварчици. Превърнахме столицата в пазар“, каза още Ваня Григорова.

Безплатно съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Невероятна е за ХXL!
57
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще гласувам за Ваня, защото ще увеличи помощите за неработещите многодетни майки!
56
4
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 месеца
Софеянци са в шах с таэи ситуация, но не можем да им помогнем. Да се опраят сами!!
55
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тази жена е уникално харизматична. Просто грабва веднага с емоцията, подготвеността й по всички теми и солидарността. Направо закопа Цветанка Ризова днес. Дори и тя й стана фен. Успех Ваня. А за гласуващите, не губете такъв честен, искрен и истински човек. Партиите нямат значение. Нали за това ревете за мажоритарни избори. Да не губим малкото личности. Иначе ще останат само мизерни портиини слуги.
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Челибата умба,челибата умба!!
53
11
 
4
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 7 месеца
Разбира се, че си по-добрият кандидат за Борисов! Понеже ако те изберат ще оклепаш всичко както го може само един достоен БеСеПар и Борисов пак ще си върне София на следващите избори. Лошото е, че освен много устата почвам да си мисля, че си и доволно про-ста, което е вече не тъжно ми направо трагично.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов каза, че най-лошо е не поискана подкрепа! А отхвърлена?
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиев е полудел от страх за балотажа, през 5 минути звъни на Кирчо по телефона и му крещи, аз за какво Ви дадох едни 5 000 000 лева на теб и Асен? сега вися на косъм срещу Ваня Григорова, закусва ксанакс и обядва ривотрил Васил Терзиев, племенника на Петър Младенов от ЦК на БКП дето ни махаше от мавзолея на манифестациите, хахаха, давай Ваня сдъвчи го в неделя това *** Терзиев
50
7
 
8
 
! Отговори
Дико Сашев преди 7 месеца
Голя сеир ни чака. БСП ще спечели кметския пост в София за първи път. Спомням си, когато Първанов стана президент и 6 месеца не можеше да повярва. Сега пак двама се карат, трети печели.
49
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Момичето се главозамая от сега! Славата не прощава на никой! Ще има съдбата на Слави!
48
10
 
11
 
! Отговори
Явор преди 7 месеца
Ваня Григорова може да промени и София, и страната. Някаква промяна започна в политиката и тя е с такива лица като нея или би могла да бъде. Двамата самовлюбени кариеристи Терзиев и Хекимян са в услуга на самозабравилите се десни капиталисти от ПП-ДБ и ГЕРБ. Терзиев и Хекимян не са достойни за кметове на София, Хекимян няма и шанс. И имат самочувствие без покритие.
47
13
 
11
 
! Отговори
До 45 преди 7 месеца
Зад Ваня застават хора, зад партии като ГЕРБ и ПП мижитурки. Глас за Ваня.
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безплатни учебници и помагала до 8 клас, децата не могат да учат, няма пари.
45
15
 
10
 
! Отговори
успех преди 7 месеца
Ваня, страхотна си! Успех ти желая!!!!
44
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стигнахме и до там БЪЛГАРИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА РОМИ, хахахахахахахахаха. Да им се радват, да ги хвалят, да ги подкрепят. Жалки твари.
43
10
 
11
 
! Отговори
Ваня преди 7 месеца
Олицетворява промяната. Не платените протестъпи от ПП-ДБ.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Корнелия разстреля Ваня Григорова, призова е да се разганичи от подкрепата на ГЕРБ." С гласовете на привържениците на ГЕРБ не искаме да спечелим" закова Нинова!При това положение всеки здравомислещ гербер не би подкрепил Ваня.
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Новото лице на мутрите!
40
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Безплатно здравеопазване за ВСЕКИ, махнете таксите не мога да се видя с личния без да дам 3 лева, а лекарства?
39
5
 
3
 
! Отговори
Явор преди 7 месеца
До Анонимен Фандъкова е калинка на Бойко. Точка по въпроса. Опитай се да намериш нещо, с което да ме опровергаеш, но няма да можеш.