Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си

Планинските пътища към Витоша са временно затворени
Обновена: 26 ное 2023 10:30 | 26 ное 2023 10:30, Нели Христова
211
Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си
Снимка: БГНЕС

"Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този момент не спират работа и продължават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.

По думите му към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия. При възникване на извънредни ситуации се осигурява алтернативен транспорт.

"Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешноквартални улици. Достъпът до някои малки улици на места все още е затруднен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път", добавя Васил Терзиев.

Има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на някои столични райони. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняването им.

"Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа движението да бъде възстановено за автомобили с вериги", каза още Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние снегът около домовете си сме го изчистили. Ама вие нищо не направихте, нито парковете са изчистени от счупените клани нито кофите са почистени да не говорим за тортуарите и спирките. Кок не ви е срам да се показваъе само. Това ли ви е промяната!
142
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Около входовете на блоковете и магазините беше изчистено. Но между тях?!?!?! А по спирките кой трябва да чисти? Пак ли не тези от чистотата? Тротоарите, до които няма блокове и магазини трябва ли да останат непочиктени? Хората по спирките газят по половин метър сняг!!!!!! Това ли е почистен град? Вътрешно кварталите улици масово непочистени... И после щели да глобяват хората!Тези, които са в Пирогов с потрошени крайници от заледени спирки и подлези ли?
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Абе знаеш ли къв е студ навън? Ще ти чистя аз.
140
2
 
7
 
! Отговори
ПАК ГЛАСУВАЙТЕ.. преди 5 месеца
ЗА ВАСИЛ И ВАНЯ..... ЧЕРВЕНА СОФИЯ СИ ПОЛУЧИ ИЗБРАНОТО..... НЕБЛАГОДАРНИЦИ
139
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Щoм ce e cтиrнaлo go тaм, ga e нeoбxogимo ga им ce kaзвa, чe тpябвa ga cи изчистят, paбoтaтa e в kиpeчa...
138
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еквивалента да дадете властта в Продължаваме Промяната е като възрастен човек да хвърли спестени пари през балкона на ало измамници.
137
1
 
24
 
! Отговори
Кмета Васко преди 5 месеца
Скъпи мои съграждани , просто си затворете очите и си представете почистена подредена София.... и не ги отваряйте очите...и не ги отваряйте очите бе ...Аз освен мечти и илюзии не мога друго да ви дам . Благодарен съм че ми дадохте достъп до 2,5 милиарда лева .
136
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
При Фандъкова толкова много непроходими улици НЯМАШЕ.
135
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Представете си какво ще направят Терзиев и Бонев със София щом за 1 седмица - протест с масов бой, паднали дървета и затиснат граждани на 3-тия ден, а седмица по-късно почти цяла София остава без ток.. Тези двамата ще довършат София за 1 година. Изобщо не им трябва да изкарват цял мандат за тази задача. Пък до 4 години.... не ми се мисли!
134
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новият кмет за втори път се препъна, а е на власт от 2 седмици. Какво ли ни чака още? Честита промяната! Много им се властва, а не могат. Няма ли да започнете да работите, другарю Терзиев?
133
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Безсрамник. Погледни си правомощията, сред тях няма как да нареждаш на хората какво да правят и какво да не правят, освен ако не са общински служители. Ти си 5Ra3 - заради твоята некадърност София е блокирана, не че някой имал сняг пред прага.
132
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слушаме! Тъй вярно. Да живее комунистическия фюрер!
131
1
 
27
 
! Отговори
Призив преди 5 месеца
Призовавам ПП кмета да си върши работата ако може. Като представител на ПП Пълен Провал, не очаквам да може. Тогава да доведе друг от провалящите. Ако и той не става за нищо, тогава да се именуват на ТП. Тотален Провал.
130
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Връщайте обратно учителката! Щото този ще ни върне обратно в ЛУкановата зима...!
129
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Васко, гласувах за теб с очакване на промяна. И ето я промяната-изчистени са само главните улици, по които върви градския транспорт. Между блоковете също има улици, но те не са изчистени. Кака ти Данче чистеше и кварталните улици. Довечера като замръзне всичко няма да може да се чисти. Хайде да не се повтаря отново.
128
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С призиви не става, докато не почнат да глобяват наред етажните собствености за непочистени прилежащи площи все така ще бъде.
127
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са чистили и къде чистят???През нощта Цариградко не беше пипнато, в улиците около него беше пълно с изпочупени клони. Подаввах сигнал на 112. Как не го е срам да лъже?!?!?!?Той какво ичаква и улиците пред домовете ли да си чисти сами?!?!?!В кварталите изобщо не влиза никаква техника, борим се само с колите си за да си правим коловози и така да се топи снега.
126
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо кметът на ДС не иска ли да ангажира агентите си ?
125
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тагаренко да слага греблото и да отработва подаръка.
124
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Васко кмета "почистете пред блока си " .Интересно ,нали уж се плаща да се чистят улиците или вече плащаме на общината и си чистим сами??!!! Къде са бронетранспортьорите да почистят ? Аааа ? Подарихме ги на Украйна .А сега чистете сами.