Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си

Планинските пътища към Витоша са временно затворени
Обновена: 26 ное 2023 10:30 | 26 ное 2023 10:30, Нели Христова
211
Васил Терзиев призова софиянци: Бъдете внимателни, изчистете снега пред домовете си
Снимка: БГНЕС

"Близо 15 часа интензивен снеговалеж в София. Благодаря на хората от всички служби на Столичната община, които през цялата нощ и до този момент не спират работа и продължават да почистват снега, да отстраняват паднали дървета и да реагират на стотици сигнали. Към този час аварийните екипи са почистили повече от 150 паднали клони и дървета, които създават затруднения при придвижването, а сигналите за тях са над 1000. Тази сутрин разпоредих на екипи и от други общински предприятия да се включат в решаването на проблема с падналите дървета", написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

Той призовава всички граждани да бъдат внимателни при излизане навън заради силния вятър, а собствениците на жилищни имоти и търговски обекти да почистват съвестно тротоарите пред тях.

"Правим всичко необходимо, за да осигуряваме проходимостта в града и цялата налична техника е ангажирана с почистването на снега. Снежната покривка към момента е между 25 и 35 см. На територията на всички 24 района на Столичната община са извършени няколко обработки срещу заледяване. Активно работим и с районните кметове, които съдействат без прекъсване", допълни кметът на София.

По думите му към този час градският транспорт в София се движи при зимни условия. При възникване на извънредни ситуации се осигурява алтернативен транспорт.

"Снегопочистващите машини са обработили трасетата на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, както и основни улици в районите и частично вътрешноквартални улици. Достъпът до някои малки улици на места все още е затруднен. Обработени са общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път", добавя Васил Терзиев.

Има прекъсвания на електрозахранването в отделни части на някои столични райони. Аварийните екипи на дружеството работят за отстраняването им.

"Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро. Очакванията ни са към 10:00 часа движението да бъде възстановено за автомобили с вериги", каза още Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хвани лопатат и дай пример, това не е IT компания и виртуална реалност :-)
82
24
 
9
 
! Отговори
Долу ГЕРБ преди 5 месеца
С кмет и премиер от ПП/ДБ в България лека-полека започва да става по-приятно за живеене.
81
28
 
5
 
! Отговори
Сериозен преди 5 месеца
Васил Терзиев излезе добър кмет. Само 2 седмици и вече успешно се справя с проблемите на София. Ако продължава в този дух, пак ще гласувам за него.
80
9
 
14
 
! Отговори
Много снегорини преди 5 месеца
Васил Терзиев беше изкарал много голям брой снегорини. Аз лично видях 10.
79
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така е защото Борис Бонев не е председател на СОС!! А за това са виновни ГЕРБ и БСП!
78
27
 
6
 
! Отговори
Браво на ПП/ДБ преди 5 месеца
Васил Терзиев си организира снегопочистването много добре - вчера обикаляха снегорините два по два - единия чисти, другия избутва събраното извън платното. Беше внушителна гледка. Аз лично се разминах със 8-9 снегорина, но снега просто беше много як и трупаше много по-бързо от колкото можеха да чистят. Но се справиха. Браво на Терзиев. Похвално!
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
спокойно, почваме трудно но сега Борислава Бонева като пренареди жълтите павета и ще светне!
76
6
 
15
 
! Отговори
Фъндъкова преди 5 месеца
Васко, оставила съм ти 5 снегорина на кръст, да не кажеш после че не съм се погрижила?
75
2
 
20
 
! Отговори
А... преди 5 месеца
...данъци за КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ!!!!!!
74
6
 
17
 
! Отговори
Софиянец преди 5 месеца
Същата работа като при Фандъка. Невиждам абсолютно никаква промяна.
73
2
 
8
 
! Отговори
Пловдив преди 5 месеца
Тоя па Хахахах Хахахах Хахахах тарикат какво ще чистят фирмите за почистване я тихо лишпер с лишпера ти.
72
16
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ СМЪРДЕЛИ преди 5 месеца
Вече всичко е чисто. Няма как да е чисто когато вали сняг, трябва да спре, за да се изчисти. Но те сигурно умpялите ГЕРБ-аджии очакват Васил Терзиев да лови снежинките докато падат във въздуха. Ама се правят, че не помнят как по тяхно време СОФИЯ БЕШЕ ЛЕШ като паднеше сняг, така се роди фразата "снега ни изненада" и "ремонт на ремонта"
71
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да разбирам че снега пак ни изненада!
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От снощи не съм видял снегорин в София.
69
7
 
13
 
! Отговори
Вино, сирене, секс преди 5 месеца
Бойко и Фъндъкова сега сигурно седят пред камината, пият винце и гледат сеира на двуседмичния кмет, как се гърчи в наследените проблеми от ГЕРБ 18 години.
68
2
 
27
 
! Отговори
О, божке преди 5 месеца
Виждам, че пишете без да сте излизали сутринта. Почистени са основни булеварди. По улиците не е минавано с нищо, а за тротоари да не говорим. Ако си пеша, ще газиш сняг до колене. И после излиза зам.-кмет по БНТ и говори как се движел пеша и с транспорт? Как ще отнемал втората кола на семейство? Къде ще ходиш пеша, бе? Единствено по платното, където със същия успех ще те убият. Като направите тротоари и нормален транспорт, ще изисквате. Имате много работа до тогава. Живеете в балон.
67
1
 
7
 
! Отговори
( >^_^< ) преди 5 месеца
Ех в тоя студ само отива да се затвори човек с Гергана Анчева от Пазарджик и да и разпука задницата от секс и да и направя 2-3 бебета.
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимна преди 5 месеца
Около нас има паднали клони, а може и дървета също. Оставихме резачките за клони на село. Баща ми преместил, два клона, за да може да отиде днес на работа.
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Когато трябва да се събира такса за синя зона улиците са общински, когато трябва да се събира такса тротоарно право тротоарите са общински..но когато трябва да се чистят от сняг изведнъж стават частна собственост и живущите в района трябва да ги чистят.
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Снегоринаджиите си почиват - неделя е! На Васко не му дреме щото е на СПА някъде.