Свиленски ранен при сблъсък край Паметника на Съветската армия

Служители на реда съборили ограда върху него
12 дек 2023 13:18, Нели Христова
249

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред "24 часа" депутатът Иван Ченчев.

Още по темата
Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.

Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при стоителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
16
 
! Отговори
арест за преди 4 месеца
Свиленски отишъл по нужда в строителен обикт и се е изпуснал.
144
17
 
6
 
! Отговори
Отново под ботуша преди 4 месеца
Русия ще надживее всичките си врагове и ще ги победи винаги. Това е свещена православна страна. И да се опитват етнически мижитурки да я дразнят - малка винарка обикаля Бялата мечка. Бели кахъри. Ние да му мислим като сме *** и си избираме небългари за управници. Нито един нормален човек не иска да живее на една земя с враговете си - сиреч в близост, не дай си Боже, под един покрив. А ние тука сме разграден двор - чак в Парламента си имаме ярка другородска партия. Робството не е свършвало, уви.
143
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Историята ни е научила, че колкото повече *** има в България толкова по-зле за Родината ни. А, за паметници на руските sмотляци в България и дума не може да става.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Така - Ех, да го беше послушал по нова какви успехи е постигнал с правителството си и лично той. Още по-ядосан щеше да си.
141
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ИСТОРИЯТА НЕ УЧИ - Не си прав, историята учи, ако имаш нещо в главата и си склонен да се учиш. Ама тия сегашните харварди просто си нЕмат ни едното, ни другото. От малки свикнали да получават всичко, за което ревнат и се родили "научени".
140
3
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 133: това което остана от паметниците преди 1944 може да го намерите когато съборите паметниците след 1944, защото материалите от българските паметници бяха използвани и рециклирани за да се издигнат идоли възхваляващи съветския поробител! Затова почти нямаме паметници от преди цоца, защото те заличават всичко което е национално значимо като се започне от културата в лицето на Вазов и се стигне до паметниците и национализирането на заводи и предприятия!
139
10
 
9
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Това е най-слабото правителство в историята на България. Позор, Денков, невестулко.
138
14
 
5
 
! Отговори
Патология преди 4 месеца
Наблюдава се сериозна, необяснима и патологична внезапна "любов" към Украйна и Щатите. И абсолютно ненормална "омраза" към Русия сред коментиращите тук. Слава Богу, има достатъчно нормални хора с благодарни сърца и будна съвест, които никога няма да забравят доброто дело на Русия и слава Богу, имат достатъчно интелект да четат между редовете на платените репортажи само от едната гледна точка - американската. Истинският агресор и то световен такъв е само един - отвъдокеанския янки.
137
4
 
17
 
! Отговори
СРАМ преди 4 месеца
Българи да защитават паметник на страна,която ни е окупирала,която и сега ни е обявила за враг.Какъв трябва да си,за да защитаваш чужда страна,чужди интереси?И това ми били български политици!СРАМ!
136
11
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА НЕ УЧИ преди 4 месеца
НА НИЩО И ЗАТОВА СЕ ПОВТАРЯ. НОВИТЕ ФАШИЗОИДИ НЯМА ДА СЕ СПРАТ ПРЕД НИЩО ЗА ДА ИЗЛИЧАТ СПОМЕНА ЗА МИНАЛОТО. КАКТО И ДА СЕ ТИТУЛОВАТ "АКАДЕМИЦИ","УМНИ"ИЛИ"КРАСИВИ","ХАРВАРДЦИ"ИЛИ"ЙЕЛСЦИ" СИ ОСТАВАТ ФАШИЗОИДИ!!! СЕГА Е ЕДНА ПОРЯЗАНА РЪКА НА ДЕПУТАТ,А ПОСЛЕ ШЕ БЪДАТ ШЛЕПОВЕТЕ ПО ДУНАВА ДА ИЗДАВЯТ ГЛАСЪТ НА СВОБОДАТА НА ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ!!!... ЗИГ ХАЙЛ,ЗИГ БУДА, ЗИГ ДЕНКОВ, ЗИГ БОЙКИКЕВ, ЗИГ КИРО ХАРВАРДА, ЗИГ ПЕЕВСКИ, ЗИГ АТАНАСОВ!!!...
135
2
 
8
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Дали ще е ляв комунизъм от Русия или десен от САЩ ми е все тая. Долни комунисти, грабители.
134
7
 
6
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Върви си, Денков.
133
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 133: ааа, не комунистите сте експерти е строежа на молове върху останките от приватизиран, преди това национализиран завод от царско време! Хайде да не се опитвате да преписвате вашите грехове отново на другите! Питаш къде са паметниците от преди цоца ли? Еми питай пленума на БКП който ги премахна защото възхвалявали едно прогресивно и мислещо за родината си население и ги замени с фалосо възхваляващи съветския поробител! Питал ли си се защо почти няма паметници от преди цоца ерата?
132
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Смях - А рушителите на паметници от Бакърджиев да се поучат. не ги чака добро.
131
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До x Английските летци нямат паметник ..... И "логиката" ти е изгнила - това не е паметник на хора загинали в България.
130
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 141 Хаха. Русофил и духовност: я кажи, кой е последния балет на който си бил и кога е било това? А коя е последната книга която си прочел и кога е било това?
129
8
 
6
 
! Отговори
x преди 4 месеца
На АНГЛИЙСКИТЕ ЛЕТЦИ бомбардирали София кога ще се демонтира паметника???? За един приятел питам? Да следваме "логиката"!
128
6
 
3
 
! Отговори
До Анонимния келеш преди 4 месеца
Добрата новина е, че осъзнаваш, че си к-ш. Това е половината от проблема ти. Сега можеш да започнеш лечение. Стискаме ти палци. Русия ти е "виновна" само за това, че си се родил, че предците ти са оцеляли свободно. Нищо друго "лошо" не ти е направила Русия. Я обясни на малките си, че мразиш този, заради когото въобще са се пръкнали.
127
6
 
12
 
! Отговори
Смях преди 4 месеца
Ако Свиленски не беше отишъл да защитава руските интереси, е нямало нищо да му се случи. Всички русофили трябва да си вземат поука от тази ситуация.
126
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 120 - Простотоията ти е вповече, размечтал се за мол и баничарница. Нещо духовно така, а, да, сетих се, Азис!