Свиленски ранен при сблъсък край Паметника на Съветската армия

Служители на реда съборили ограда върху него
12 дек 2023 13:18, Нели Христова
249

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред "24 часа" депутатът Иван Ченчев.

Още по темата
Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.

Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при стоителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
4
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 4 месеца
Да се изтърбуши върху главите на децата ти, умнико, ако изобщо имаш деца!
124
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Природата ще накаже жестоко София. Добре, че не живея там.
123
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
иес честито за отърваването от руския слугинаж и честито за новия евроатл. слугинаж. има доста държави които не са колонии на никой и са много добре ама при нас явно проблема е в главата.
122
12
 
12
 
! Отговори
Психопати агресори преди 4 месеца
Браво, няма що. Психопатични агресори от кой знае какъв етнос - защото нито един истински българин не може да намрази Русия, само башибозуците могат. Сега чакаме добрите новини - как агресорите са пострадали в срамното си дело да "демонтират" народното минало и памет за нашите спасители и не само наши - победителката над нацистите Русия.
121
7
 
8
 
! Отговори
Р. Радев резидент преди 4 месеца
Баджанак, ще пратя Деската да ти усуче един мамул в Пирогов. После докладвай за настроенията на народа, аз ще докладвам в съветското посолство довечера. Хахахахаха
120
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вдигнете мол, но това само ще покаже защо фашистите сте по-малки и жалки от комунистите. Докато вие мислите за пари от алчност, комунистите са идеалисти и строят паметници за паметта на душите на хората. Затова комунистите имат паметници на героите си, а фашистите имате само кебапчийници и молове.
119
9
 
14
 
! Отговори
Радостин преди 4 месеца
Евроатлантиците няма да се спрат пред нищо. Вече и на Коледа почнаха да се подиграват с тая украса на еднорози и медузи...езичници
118
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин да го направи "Герой на Руската Федерация". Докато я има...
117
5
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 4 месеца
До НЕСЛУЧАЙНОСТ На теб какво точно ти направиха Елцин и Сталин, експерте по генеалогия?
116
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свиленски е пострадал в неравен бой с фашистката оградата. Да му се вдигне паметник, както на съветските "воини", загинали в неравен бой с фашисткия метилов алкохол.
115
2
 
4
 
! Отговори
Бой се води преди 4 месеца
Няма 2 лева за тоалетна,да съберем пари щот ще се напикае.
114
1
 
11
 
! Отговори
НЕСЛУЧАЙНОСТ преди 4 месеца
Путин (Шаломов) - юдеин, Медведев (Мендел) - юдеин, Песков - юдеин, Патриарх Кирил (Гундяев) - юдеин, Елцин - юдеин, Сталин (Джугашвили) - юдеин, Ленин (юдеин), Зеленски - юдеин, Хитлер (Шикенгрубер) - юдеин, Лорер - юдеин, Паси - юдеин и.т.н. Искате ли още ? Нищо добро не сме видяли от всички тези субекти !
113
5
 
12
 
! Отговори
До 120 преди 4 месеца
Може да вдигнем и МОЛ или поне някоя баничарница. Да има полза от терена, а не като сега да стои задръстен с някакъв безсмислен паметник на простотията.
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 112 - "Ееее еми опасен е тоя паметник - да се маха веднага!!! " Но не е пострадал от паметника ,а от оградата :) Значи оградата е по-опасна ,да махат нея :))))))
111
5
 
13
 
! Отговори
119 преди 4 месеца
Дето са фашистите, там са и комунистите. Справка - историята. А твоята предства за фашизъм е от московкия институт и само там съществува.
110
5
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 117: съветите ни крадоха от 1944: златен резерв, сребърен фонд събран преди 1944, износ на смешни цени от васала към робовладелеца,продаваха ни стари железа които сега наследниците на инсталираните от тях национални предатели подаряват на Македония и Украйна! Герб какви са бе? Младежкото БКП! ПП-ДБ какви са бе? ДС отрочета! Пак ваши маскари! Възраждане какви са бе? Пак ваши пионки! Сърди се на съветите,че те управляват безгръбначни национални предатели!
109
3
 
5
 
! Отговори
До 118 преди 4 месеца
Еми ще направим един язовир на мястото на паметника на СА тогава. :)))
108
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистите поне строят паметници за героите си. А фашистите колко паметника построиха за техните си герои? Или те само могат да рушат?
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 100 ... Защото има язовири бе Другарю , ако нямаше язовири от къде щеше да пиеш вода , от оная ми ли работа ? Ами твоите съпартийци къде щяха да си направят ВЕЦовете , а ?
106
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 110: факта, че във всяко населено място в поробена България е имало фалос на съветския поробител? Имаме повече фалоси на Масква отколкото паметници на Ботев, Левски, национални герой и владетели взети заедно и умножени по две! Я виж паметника на Левски какъв е дребен в сравнение с фалоса на Масква? Ама роба си иска наморника и не си го дава, а Унгария, Полша и Чехия се опитваха да се освободят и затова днес са десетилетия пред нас!