Свиленски ранен при сблъсък край Паметника на Съветската армия

Служители на реда съборили ограда върху него
12 дек 2023 13:18, Нели Христова
249

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред "24 часа" депутатът Иван Ченчев.

Още по темата
Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.

Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при стоителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
5
 
29
 
! Отговори
годзила преди 4 месеца
Браво в очите на Москва е спечелил много положителни червени точки :))) какъв герой отдаден на чуждоземна кауза:))))
164
4
 
15
 
! Отговори
сайдисана преди 4 месеца
Хвърляйте телатаНакой се изкряска...
163
6
 
20
 
! Отговори
тумба лумба преди 4 месеца
Той обещава повече да не се вре където му подхвърлят копейки и ще бъде добро послушно заядливо депутатче
162
3
 
19
 
! Отговори
Чоки боки преди 4 месеца
Това че москва иска да замре завинаги във една кратка епоха от историята си не означава че и другите са длъжни да и подражават и насилственно да продължават да бъдат принуждавани да и играят по свирката.Москва да си оправя вътрешните глупости без да ни се меси на нас или на когото и да е било друг във вътрешни решения и предпочитания
161
5
 
15
 
! Отговори
BUAR 110th OMbR преди 4 месеца
До 174 "Пушкин, Достоевски, Толстой" Ако може да се проследи родословното им дърво (истинското), 100% ще излязат българи, украинци, молдовани, литовци ...е, така де, руски етнос не съществува, не зная защо се отплеснах :))
160
5
 
19
 
! Отговори
Андрешко преди 4 месеца
Да би мирно седяло не би чудо видяло.Работата му е да ръси глупости в ресторанта на парламента до като яде евтини кебабчета а не да се вре в строителен обект
159
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Митрофанова сега да им спре пеотрла на видните демократи, демократично от утре пеша!
158
6
 
26
 
! Отговори
До 163 преди 4 месеца
Именно Москва ни налага марксизма. Да не говорим, че пак Москва насъсква сърбите да ни нападнат през 1885 и пак Москва организира погрома на България през 1913. Така че добрите дела на Русия се изчерпват с Руско-турската война 1877-1878, за която сме си платили с много злато (Окупационния дълг). А ти не забравяй кой дава на руснаците азбука и по чия писменост се учат на вяра? Ако не беше България, нямаше да има Пушкин, Достоевски, Толстой, т.н.
157
4
 
24
 
! Отговори
BUAR 110th OMbR преди 4 месеца
Болшевишките зомбита се блъскат в оградите заслепени от мъка. Сложете шипове, копия и заострени колове, изкопайте ров и закопайте магнитни противопехотни мини :)) Наблюдавайте църквите, интернационала може да си отмъсти и да взриви някоя по коледа.
156
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комунистта кво пречи на събарянето?
155
1
 
14
 
! Отговори
До 164 преди 4 месеца
В случая оградата е победила, а *** е в болница.
154
1
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 167: от какво пък те спаси съветския поробител? От националност? От самоуправление? От какво точно? Големи съвети за морал от терористи и ислямисти като теб! *** да не е тази която е правила бомбата за терористичната атака в Св. Неделя? Още нещо по което си приличате с Ислямска държава, само вие правите атентати в църкви и после циврите, че като ви ритат не било християнско!
153
18
 
2
 
! Отговори
До СРАМ преди 4 месеца
Срам ти е малко определение, скъпи - ти си неблагодарен резил с амнезия. Разбира се, че ако някой ти спаси живота (и то не само твоя, а и на близките ти) ще го обичаш и защитаваш до гроб (ако си нормален човек). Така, че няма по-нормално нещо от браненето на съветските паметници от благодарни българи. Ненормално е обратното - пълен имбецилизъм като твоя.
152
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
чий го търси Свиленски та преминава оградата на строителен обект. Тя е турена за такива като него
151
0
 
3
 
! Отговори
на времето преди 4 месеца
До До Арест за .Арестуваха всеки кото мине да М.О.ча без *** .
150
1
 
18
 
! Отговори
? преди 4 месеца
Сблъсък на иддиота с оградата.
149
6
 
4
 
! Отговори
До 160 преди 4 месеца
Май ти нещо не си разбрал - никой не казва, че Ню ейдж явлението, наречено комунизъм е нещо хубаво (прочетете статията на отец Махлелиев в Гугъл за Ню Ейдж/Нова епоха). Не е, понеже е била забранена вярата. Но изначално Русия и България са православни народи, които са минали през изпитанието комунизъм, както и много други държави. Това не обезценява добрите дела на Русия - победата над Хитлеризма и над нашия поробител, нали се сещаш???
148
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е ли паметника на ония, които забраняваха големите чествания на Рождество и отричаха Христос??? Другари, диалектическия материализъм отрича духовното начало в човека - за какви души ми говорите? Вие комунисти ли сте или християни? Последно?
147
9
 
3
 
! Отговори
До Арест за преди 4 месеца
Май твоите родители, клетите, са се изпуснали и ти си се явил. Колко тъжно. Лишен от нормална логика индивид, който мрази един достоен патриот.
146
2
 
15
 
! Отговори
До 139 преди 4 месеца
Не си схванал намека, но не съм изненадан. Именно вие превръщахте църквите в конюшни и в дъна на язовири, защото сте духовно мъртви. Този ваш любим паметник е символ на духовната смърт.