Свиленски ранен при сблъсък край Паметника на Съветската армия

Служители на реда съборили ограда върху него
12 дек 2023 13:18, Нели Христова
249

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред "24 часа" депутатът Иван Ченчев.

Още по темата
Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.

Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при стоителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
12
 
6
 
! Отговори
Радославчо преди 5 месеца
Американците ни откраднаха сто пъти повече, под формата на невидими самолети,стари машини и американски марици, а сега ще глътнат още с лукойл,и реактор в Козлодуй невидим де.
104
4
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 5 месеца
Технически е извън посолството, наистина, но земята, върху която е построен, спада към територията на посолството.
103
3
 
11
 
! Отговори
Социо-патка преди 5 месеца
Ке умрат за паметника. Ленин да ги прости.
102
1
 
9
 
! Отговори
До 105 радослав преди 5 месеца
И хайде обясни ми как и защо съветските войски са се били със сръбски партизани до видин,като и едните и другите са били срещу германците, то че си пр,о,ст ясно ама барем да се посмеем.Ей затова сте ми противни вие ,не четете ,не знаете,ама сте зинали като хипопотам в блато,до ушите в тиня ама зинали.
101
3
 
7
 
! Отговори
До 107 преди 5 месеца
Според международното право, територията на посолството принадлежи на страната, представлявана от съответното посолство т.е. паметникът на американските летци е на американска територия.
100
6
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 110: да но е паметник защото са загинали над София. Добри, лоши, загинали са в бой. А не фалос на жертвите на напиване с промишлен спирт каквото са единствените съветски жертви на територията на България,да не говорим, че дори любимият ви Георги Димитров пише писмо до сатрапа Сталин с молба да спре кражбите, убийствата и изнасилванията от съветския поробител докато окупационната армия е на територията ни и се грижи за инсталирането на марионетна власт която да гарантира,че сме васали на СССР!
99
2
 
13
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 5 месеца
Не знаех че думата КО МУ НЯ ГИ Е ЗАБРАНЕНА В ЕС!.....
98
1
 
15
 
! Отговори
Лудоокия Муди преди 5 месеца
Събаряйй. Да се свършва вече.
97
2
 
6
 
! Отговори
Теория на Случайност преди 5 месеца
Антъни Блинкън - Държавен Секретар на САЩ - ЮдеюСемит; Виктория Нуланд - Зам. Държавен Секретар на САЩ - ЮдеюСемит; Нед Прайс - ПресАташе на Държавният Департамент на САЩ - ЮдеюСемит; Марк Гитенщайн - Посланник на САЩ в ЕС - ЮдеюСемит; Ейми Гутман - Посланник на САЩ в Германия - ЮдеюСемит; Мерик Гарланд - Главен Прокурор на САЩ - ЮдеюСемит и т.н. и т.н. не само 100% от Целият Кабинет на Байден са ЮдеюСемити, но и всичките му Деца са Женени и Омъжени за ЮдеюСемити, т.е. всичките му Внуци са Юдеи!
96
2
 
13
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 5 месеца
Приключвайте по бързо,че и Альоша също трябва да отиде в музея.Тогава може и да тръгне напред територията.....пропуснах да кажа все още има много *** ,хвърлящи се на амбразурата......няма оправяне таз държавица......
95
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 96Паметника на американските летци се намира извън посолството. Една лека корекция.
94
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ари ве още ли не сте го съборили това ко чакате толкова
93
1
 
8
 
! Отговори
Българка преди 5 месеца
След днешния исторически ден всички трябва да сме внимателно подготвени. За тласъка! Тласъка от мощното ускорение в българското развитие, което махането на ПСА ще предизвика.
92
7
 
4
 
! Отговори
До 99 преди 5 месеца
Паметника на американските пилоти е в посолството защото та е по лесно да се опази от народната любов.А всъщност не е посолството, той е на българска земя.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
нищо му няма щом не е такован
90
4
 
16
 
! Отговори
До 100 преди 5 месеца
Другарю, вие колко храмове и паметници на културата унищожихте навремето? Защо унищожихте паметника на Ботев във Враца? Защо потопихте редица църкви, които и до днес се намират на дъното на язовирите?
89
6
 
4
 
! Отговори
Минка преди 5 месеца
Колко символично е това днес! За промяна и защита да се пролее кръв! Само това е и пътя на Промяната,но не тази,политическата на родните ежковци а историческата,истинската!
88
7
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
До 96: до Видин не е имало битка, там са погребани съвети които са лекувани в болница която е имало там, но ранени в бой с партизани в Сърбия! На българска територия няма нито едно сражение със съветски поробители! Ето за това сте национални предатели русоробите! Защото като ви се каже да се махне фалоса на Масква и от него да се направи паметник на български владетели и герой, вас дразни! Плочата на американците е малка, направена от тях самите и е войнишка защото те дават жертви в България!
87
7
 
6
 
! Отговори
И като ревете срещу преди 5 месеца
Руснаците що не се сетих те кой ни продаде на Ялтенската конференция, кой ни отстъпи,и защо Унгария 56,Чехия 68,Полша 80,запада не си мръдна пръста, но историята се повтаря за онези които бутат паметници.
86
0
 
14
 
! Отговори
Отличник преди 5 месеца
Ех, падна първа свидна жертва в борбата срещу новия фашизъм. Ако и *** вземе, че си счупи маникюра, всички на бой да ги браним!