Свиленски ранен при сблъсък край Паметника на Съветската армия

Служители на реда съборили ограда върху него
12 дек 2023 13:18, Нели Христова
249

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-шефът на групата на БСП в парламента Георги Свиленски е с разрязана ръка след като металната ограда край Паметника на Съветската армия е паднала върху него. Оградата е била блъсната внезапно от служител на областната управа. За инцидента разказа пред "24 часа" депутатът Иван Ченчев.

Още по темата
Ние разговаряхме със зам.-областния управител Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника - паната се разместват и може да се мине между тях. Свиленски беше отпред, а аз бях зад него. В този момент служител на областната управа изненадващо се хвърли върху оградата с такава агресия, че я събори върху Жоро, разказа зам.-шефът на червената група.

Заедно с тях е бил и колегата им Христо Проданов.

Депутатът е откаран в болница за оказване на медицинска помощ.

Интересното е, че зам.-областният управител стоеше зад оградата към паметника без предпазна каска или жилетка, а уж е при стоителен обект, който е опасен, разказа още Ченчев.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес започна демонтажът на фигурите на Паметника на Съветската армия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жалките слуги пак се заиграли с паметниците. Дето не можаха дори да сметнат, че не могат ги побра в музея. Същите такива малограмотни продажници събаряха мавзолея дълго време. Чутовни битки се водят - междо малоумщината, от една страна, ипаметници и църкви, от друга.
84
7
 
12
 
! Отговори
До 96 преди 6 месеца
Паметникът на американските пилоти се намира в американското посолство. Има разлика.
83
6
 
12
 
! Отговори
Qwerty преди 6 месеца
Брееей, тоя и живота си е готов да даде за "братска" Русия... Истински *** (ъъъ, пардон, патриот). Предлагам да получи медал за храброст за боевете при Паметника на Съветската армия лично от негово превъзходителство, главнокомандващия на без аналоговата свещена освободителна руска армия и върховен жрец на русофилите по света - Владимир Путин!
82
6
 
10
 
! Отговори
Европеец преди 6 месеца
Искам паметник на геройски загиналите участници в джейпарад!
81
11
 
9
 
! Отговори
До 59 радослав преди 6 месеца
Не ми жал че няма да го има паметника,яд ме е че ги има такива като теб.А сега на въпроса сражение на съветската войска с германската е имало до Кула ,Видинско,загиналите са погребани във Видин.А сега тичам да сложиш цветя на паметника на американските пилоти бомбардирали София.А такива като тебе се наричат роби по душа, роба знае само да се подчинява а да мисли немощен.
80
2
 
16
 
! Отговори
До Сливенски преди 6 месеца
Главата му е празна и от нея няма какво да изтече.
79
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Споко пак ще има паметник на това място. На някой американски герой например Рамбо :) Така де той се е борил срещу руснаците :)
78
8
 
21
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 74: помниш както комунист след дива оргия за получаване на заветният партиен билет! Преди 1944 сме имали собствено самолетостроене и проектиране, завод за автобуси във Варна, фабрики и заводи, планувани са ВЕЦ-ове. Златен резерв и златен лев. България си е била в крак с развитието на света към него момент драги ми ***! Селска е била любимата ти СраСраСраРядко където за да може партията да се изкара на книга прогресивна организира Гладомора в Украйна за да запише голям износ на жито!
77
6
 
5
 
! Отговори
Мариус преди 6 месеца
Проблема не е в Паметника на Съветската армия,проблема е в обезмисленото съществуване на гражданите на страната!Не на България ,а на страната!На нацията ни, като цяло. С измито съзнание и даже история! След този Паметник,да разрушим и другите "пречещи" ни паметници!
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като не владее поза, ембрион.....
75
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Червените диваци ги избива агресия, когато не останалите не им играят по ***. Сега да му спретнат един акт за хулиганство и нарушаване на обществения ред.
74
3
 
17
 
! Отговори
Диоген преди 6 месеца
И Манолова го в уста целуне бърже, и бившата (Деса) му раната върже..
73
15
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Следва паметника на американските натрапници, наричащи себе си летци. Давайте смело, камък върху камък да не остане.
72
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ПАМЕТ БЪЛГАРСКА--А СЕГА , без руснаците ---ЦЪФНАааМЕ !
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега ще гледаме поредното шоу покрай този паметник :)
70
3
 
14
 
! Отговори
Свиленски - 1ва Кръв преди 6 месеца
НаПрееееееееееед! в Атааааааааакаааааааааа!!
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ПОЗИЦИЯ--- А в Запада :Паметници на дрогирани ... Всяка държава си има и негативни неща ... , в Русия - алкохолици , а на Запад -- нарко ...Има РАВНОВЕСИЕ , ПРеЯТЕЛЮ !
68
7
 
24
 
! Отговори
ПАМЕТ БЪЛГАРСКА преди 6 месеца
Монумент на руски окупатори, които размахват автомати в София. Айде нема нужда. Доста българи умряха заради тях. Нищо добро не сме видели от руснаците.
67
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Юнак без рана не може! :)
66
4
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 51: опитваш се на дивак и шумкар да обясниш защо идолът на сатанистичната му религия не е обект за преклонение? Това е все едно да накараш комунист да не краде или да не се въргаля в калта по команда от Масква! За него щом възхвалява сатанистите и поробителите от Масква значи е паметник, ако ще и строителите да са били бичувани и парите събрани чрез мародерство! Слуга сатанист на Масква и мозък са взаимоизключващи се понятия!