ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!

Това е немощ на ПП-ДБ-СС, заяви Хекимян
Обновена: 9 яну 2024 14:11 | 9 яну 2024 14:11, Нели Христова
70
ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!
Снимка: БГНЕС

"Предвещаната криза от кмета Терзиев с боклука в София няма да се състои. Казва се, че депото има капацитет да работи още три години, след което ще има криза, това не е така, това е лъжа". Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община, предаде БГНЕС.

"Заводът ще работи до 2031 г.", увери Георгиев. Според него се създава изкуствена криза, за да се замаскира истинската такава. "Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада от 2021 и 2022 г. и те да бъдат предоставени на прокуратурата", призова Георги Георгиев. Според общинския съветник истинският проблем в София е невъзможността да заработи общинският съвет.

Още по темата
Антон Хекимян, също общински съветник от ГЕРБ, изрази притеснение, че лидерството не е взето от кмета на София Васил Терзиев. "Кметът официално не търси подкрепа в СОС, а това е неговата работа. Кризата в боклука се вижда, защото извозването е ясно, че е проблем. Старите клони от предходната криза заради снега още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС. Те обвиняват опозицията заради тяхната немощ", смята Хекимян.

Кметът Васил Терзиев определи Столичното предприятие за преработка на отпадъци като безразборно харчене на пари. “Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата”, заяви Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец. "Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо", допълни и шефът на завода Николай Савов.

Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ, заяви, че в момента се състои планът за модернизация на Завода за боклук в София. “Той е одобрен от СОС, одобрени е финансирането и графика за модернизирането. Ако са допуснати слабости в избора на техниката, в монтирането и с изпълнението на влизането е експлоатация на Завода за отпадъци през 2015г. то това е отговорност на техническите лица, отговорни за това, а не на кмета на София, тогава кмет бе Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да даде отговор дали си е свършил работата”, категорична е Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
8
 
! Отговори
Не ви ли омръзна!? преди 4 месеца
Не ви ли омръзна!? След Ковид пандемията, за която никой политик не беше виновен и е факт, че в България мина сравнително леко, всеки недоволен от каквото е да с лекота започва да обвинява всеки подред, но никога себе си! Явно Терзиев не е подготвен нито психически, нито функционално да изпълнява кметските задължения! Голямата грешка на Терзиев, на СС и на ПП-ДБ е, че според тях е достатъчно чрез постове да управляват и всичко е наред! Напротив, иска се почти денонощна работа, без почивни дни!
37
8
 
9
 
! Отговори
мира преди 4 месеца
Ехе оная със снимките се махна ПА - рката на Боко сега Хакимянчо се изявява нали му разбира .затова е сложен там да пази баш крадците на герб.И законно са крали за 1 фенерче от 35. 00 лв трябвало задължително да го купят от доставчика по договор с общинята за 350. 00 лв Как да не крякът и се дърпат Герберите .Че те всички вече са милионери с такива договори.Представете си 400 договора за *** сключени по този начин какво крадене е . и Това е за завода *** .Намерете го има го мисля БТВ
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия що гледат като пърцнали или наакакани?
35
2
 
7
 
! Отговори
Observer преди 4 месеца
И последно кой лъже? Тия където изкрадаха всичко що беше останало за крадене или тоя който е намерил ниша за още крадене?
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е как пък за 10 години, никой нито веднъж не "скочи" на Фандъкова?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За части и поддръжка и на други държавни фирми е така. Яко крадене и "отчитане".
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да събориме още някой паметник и да си ходиме, комаради фашисти!
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Усмихната София си изяде "Тортата на фашизма". Талибаните могат само да рушат антифашистки паметници. С градски проблеми на простолюдието и долните класи не им се работи. Заводите са комунистическо изобретение. Те закриват заводи и отварят колцентрове и молове.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Минаха им милиарди през ръцете и за 12 години нищо съществено не правиха. О мъка, о мъка !Къде иде проверка все крали и все нередности!
29
7
 
7
 
! Отговори
ТЕРЗИЕВ НЕ ЛЪЖЕ преди 4 месеца
АЗ СЪМ СВИДЕТЕЛ
28
1
 
16
 
! Отговори
псевдо ОБЩЕСТВЕНИЦИ преди 4 месеца
Тези от 2 месеца не работят и СОС не работи? НЕ ТРЯБВА ДА ВЗИМАТ И ЗАПЛАТА. Работим за София - да бе - чакат да се договорят каква далавера от София ще е за тях и за това СОС не работи. Ако работеха за интерса на гражданите или избирателите си, СОС щеще да работи, пари да се усвоятва от Европа, да се инвестира и София да просперира. Но те искат да е по-зле, да ни е по-трудно за да викаме при ГЕРБ беше по-добе. Няма такива низки псевдо общественици саботьори на прогреса...
27
3
 
18
 
! Отговори
Ууу преди 4 месеца
Само като им гледате мутрите на тез двамата и ви се доповръща.
26
12
 
11
 
! Отговори
До 25 преди 4 месеца
Като вярваш на хора като Терзиев!? Какво от това, което обещаваха ПП-ДБ-СС, изпълниха!? Нищо! Пълна нула! Е, свършиха някаква работа - напълниха си офшорните сметки с нашите пари, натовариха ни нас и децата ни за задължения за десетилетия!
25
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Терзиев или по известен като Васко ухото, превърна София в бунище. Още не са прибрали счупените дървета от ноември насам.
24
11
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 4 месеца
4 г няма да стигнат за да се изчисти градьт от гадостите на - герб
23
10
 
10
 
! Отговори
До коментиращите! преди 4 месеца
Омръзна ми да чета за мутри и корупция!? Това са недоказани внушения! Питам ви всички, величаещи "богоподобните" лица от ПП-ДБ-СС, не ви ли е срам, да ви правят на балъци! Цялата машина на ДС и червената номенклатура беше вкарана в играта да ви промива мозъците с фалшиви новини, а вие умните, способните се хванахте като шарани на въдицата!? Е, кои са не умните!?
22
9
 
24
 
! Отговори
Гадове преди 4 месеца
18 години грабеж на София от герб.
21
9
 
8
 
! Отговори
Помня преди 4 месеца
Мутрите от герб си раздаваха по -20000 лв месечни бонуси , докато на хората техните фирми хвьрляха по -400 лв на месец за да живеят
20
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 4 месеца
СКОЧИ ЗАЩОТО ВСИЧКО Е БЛЪФАНЕ И ПОСЛЕ СЕ ИЗПИРАТ ЕДНИ ДРУГИ. ТОЯ НАЗНАЧЕН ОТ ГЕПИ. А ТЕ МИЛИТЕ ИЗПЕРАЧИ СА НЕ ВОДА НЕ НАПИТА. И МОЛЯ СЕ: ДАНО ТЕЗИ *** И СЪДРУЖИЕ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ХУБАВО ЗА НАРОДА. ДА ЗАКРИЯТ зглобката.ДАНО.
19
15
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Какви наивници само! Като е издигнат за кмет от Киро-лъжата, как очаквате да говори истини?!