ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!

Това е немощ на ПП-ДБ-СС, заяви Хекимян
Обновена: 9 яну 2024 14:11 | 9 яну 2024 14:11, Нели Христова
70
ГЕРБ скочи на Терзиев за боклука: Лъжи!
Снимка: БГНЕС

"Предвещаната криза от кмета Терзиев с боклука в София няма да се състои. Казва се, че депото има капацитет да работи още три години, след което ще има криза, това не е така, това е лъжа". Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на извънреден брифинг в Столична община, предаде БГНЕС.

"Заводът ще работи до 2031 г.", увери Георгиев. Според него се създава изкуствена криза, за да се замаскира истинската такава. "Призовавам Терзиев да оповести и другите два доклада от 2021 и 2022 г. и те да бъдат предоставени на прокуратурата", призова Георги Георгиев. Според общинския съветник истинският проблем в София е невъзможността да заработи общинският съвет.

Още по темата
Антон Хекимян, също общински съветник от ГЕРБ, изрази притеснение, че лидерството не е взето от кмета на София Васил Терзиев. "Кметът официално не търси подкрепа в СОС, а това е неговата работа. Кризата в боклука се вижда, защото извозването е ясно, че е проблем. Старите клони от предходната криза заради снега още не са извозени. Това е немощ на ПП-ДБ-СС. Те обвиняват опозицията заради тяхната немощ", смята Хекимян.

Кметът Васил Терзиев определи Столичното предприятие за преработка на отпадъци като безразборно харчене на пари. “Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата”, заяви Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец. "Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо", допълни и шефът на завода Николай Савов.

Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ, заяви, че в момента се състои планът за модернизация на Завода за боклук в София. “Той е одобрен от СОС, одобрени е финансирането и графика за модернизирането. Ако са допуснати слабости в избора на техниката, в монтирането и с изпълнението на влизането е експлоатация на Завода за отпадъци през 2015г. то това е отговорност на техническите лица, отговорни за това, а не на кмета на София, тогава кмет бе Фандъкова, но директор на завода бе именно Николай Савов. Нека той да даде отговор дали си е свършил работата”, категорична е Радева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
9
 
15
 
! Отговори
Грабеж преди 4 месеца
12 000 за мутра от герб и само 900 за работник потънал в отпадъци?!
17
12
 
18
 
! Отговори
Факт преди 4 месеца
Терзиев спира кранчето на ГЕРБ и от завода,затова е целият вой.
16
11
 
22
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Щом толкова ревьт гербаджиите срещу терзиев явно ще се окаже по честен от очакваното
15
1
 
8
 
! Отговори
СОС изглежда преди 4 месеца
като гейска свада на стълбището на нощен клуб. Обзет съм от оптимизъм за бъдещето на тоя кабинет.
14
4
 
17
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Честен гербаджия ми звучи като девственна компаньонка с извинение кьм компаньонките за сравнението
13
4
 
8
 
! Отговори
затворник преди 4 месеца
искам това момченце отдясно в моята стая
12
3
 
16
 
! Отговори
лъжа ли е? преди 4 месеца
Лъжа ли е ,че шефа на завода за *** взима 12 бинки заплата? За това нещо май гербавите npъgльовци мълчат.
11
3
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 месеца
Избяга златната кокошчица на гербДр фандькова и сега воя е до небесата - терзиев ако пьлни каси и долапи ще са тия на - пп а не на герб като досега
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе, я пуснете процедура за Нови избори в Сф, то се е видяло ))))
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как може тези гербаваи да са толкова нагли! Не стига, че толкова явно крадат, ами продължават да се мислят за господари!
8
1
 
2
 
! Отговори
на снимката ходят преди 4 месеца
като Пламен Галев . селски бабаитлък , а и веднага отрекоха всичко .
7
0
 
2
 
! Отговори
12 бона заплати , преди 4 месеца
а няма кой а гори отпадъци . Лъжи след лъжи . От би ти ви кога знаят всичко за историята на *** . гяволето с карамански и вълка държаха *** на софия . все криви моцуни . лъжене, пране на пари , крадене и нищо . неосъдени . татарчев и костов кършиха ръце и нищо .
6
1
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 4 месеца
Герб работи работи дьлги години ама уви испусна златната кокошка столична община с терзиев за кмет и няма кой да пьлни партиината каса като предиРазбираемо да са бесни само в ларгото потънаха -6 милярда евро суха пара пейки по 10 боня и лампи даже не ги броим
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този СКОЧИЛ на онзи. Ония СКОЧИл на тоя - Това е нивото на редакторите на Днес. Същите очевидно дъно нямата. Дерзайте редакторчета!
4
2
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 4 месеца
Незнам какво е положението с този завод но ако новият кмет иска да работи наистина за София и да промени правилата да действа Това което Терзиев прави е да бездейства да обвинява да назначава кадри изгонени от ГЕРБ и това ли му е новото дето рекламираше Нищоправене обвинения бездействия заблуди празни думи
3
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
не сме забравили как преди години се хвалехте че сте попълнили формуляритеот брюксел и ни чака светло бъдеще с ***-а и какво стана по нататък спряхтеда говорите и сега се хванахте за дъвката терзиев ама никои не ви вярва новиизбори с нови лица вие за работа за града не се натискате а за бонусите хаидемахаите се от хоризонта че ми писна
2
0
 
12
 
! Отговори
Майора преди 4 месеца
Савов много бързо забрави че през 2015 беше шеф на завода и тогава се полагаха основите!
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хекемян "независимия" журналист тоя колко удобни въпроси и ........... е направил леле мале.