Столична община е готова да пусне нов трамвай към "Слатина"

Тя ще бъде през центъра до "Опълченска"
29 яну 2024 18:15, Петър Бойчев
3
Столична община е готова да пусне нов трамвай към "Слатина"
Снимка БГНЕС

Столична община обещава максимална оптимизация на градския транспорт в район "Слатина" заради започналия строеж на три метростанции в ж.к. "Гео Милев" и "Слатина", поради което бе ограничено движението по ключовата улица "Гео Милев". "Спаси София", която е част от най-голямата формация в Столичния общински съвет - ПП/ДБ/СС, оповести във Фейсбук, че кметството е готово да пусне нова трамвайна линия от "Слатина" през центъра до метростанция "Опълченска".

"Строителството на метрото в район "Слатина" създава неудобства. Ето какво направихме, за да улесним придвижването: Трамвай 20 е с намалени интервали и вече се движи през 6 минути. Трамвайните линии 20 и 22 са синхронизирани и в общия участък между гара "Подуяне" и метростанция "Опълченска" се движат на всеки 3 минути. При необходимост ще пуснем и нова трамвайна линия 24 ("Гео Милев" - метростанция "Опълченска"). Заради затварянето на ул. "Гео Милев", което ще продължи няколко години, се очакват задръствания по обиколните улици като "Шипченски проход" и "Слатинска". Затова молим, изберете градския транспорт и не карайте върху трамвайните ленти!", призоваха от "Спаси София".

Както "Сега" писа, заради започналия строеж на метрото през "Слатина" вече бяха затворени за движение на автомобили три участъка на ул. "Гео Милев". Автобус №9, който свързва кварталите "Гео Милев" и "Слатина" с центъра, вместо по ул. "Гео Милев" вече прави обход по бул. „Шипченски проход“, като използва спирките на трамваи 20 и 22. Създадени са и още три нови/временни спирки: една на бул. „Шипченски проход“ в близост до бул. „Михай Еминеску“ (на тротоара пред църквата) и две огледално на ул. „Иван Димитров – Куклата“ (на схемата). Очаква се строителните дейности и затрудненията с движението в района да продължат около 2,5 години.  

От строителната компания "Трейс Груп Холд", която ще строи трите станции в "Слатина", съобщиха, че на трите кръстовища по ул. "Гео Милев" ще се работи едновременно, но в нито един момент не се предвижда те да бъдат изцяло затворени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
трейс груп преди 2 месеца
трей груп не е ли на Божков?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трамваи няма, те нова линия ще пускат