Григорова: ПП-ДБ победиха на косъм и с този косъм искат да спечелят всичко

Трябва да има баланс и демократичен контрол в СОС
19 фев 2024 09:31, Елка Василева
79
Григорова: ПП-ДБ победиха на косъм и с този косъм искат да спечелят всичко
Снимка: архив, БГНЕС

ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко. Това каза общинският съветник Ваня Григорова, след като областният управител Вяра Тодева върна за ново разглеждане избора на председатели на комисии в СОС.

Още по темата
„Проблемът е чисто морален, защото ПП-ДБ да бяха тези, които обясняваха, че сега, веднага, спешно трябва да гласуваме за техен кандидат, за да можем да започнем работа в Столичния общински съвет. А след като гласуваха колегите за техен кандидат и той беше избран, те решиха, че трябва да блокират работата, защото искаха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен спрямо избирателната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, тоест председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това, че те настояваха да вземат всички основни комисии, всички най-големи“, каза Григорова пред bTV.

Тя обясни, че разговорите в дебатите на масата на преговорите са били, за да им се каже, че не може да взема всичко.

„Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии. Нормално е да има някакъв баланс в Столични общински съвет и да има демократичен контрол на това, което правят управляващите“, заяви още тя.

Ваня Григорова коментира и че „Възраждане“ са помогнали Терзиев да е кмет на столицата.

„Благодарение на усилията на Костадин Костадинов и „Възраждане“ бе избран  Терзиев за кмет. Защото в предизборната си кампания той обясняваше, че аз съм най-голямото зло - тоест, или трябва да се гласува за „Възраждане“, или за Терзиев, така че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев“, каза бившият кандидат за кмет на София и сегашен общински съветник.

Тя обясни и че БСП също са част от проблема, защото още в предизборната кампания Нинова е казала, че Ваня Григорова като кандидат на коалицията нямам шанс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ванчето дори не можа да победи на косъм, ама това хич не и пречи да иска цялата власт за червената пacмина.
46
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щеше да бъде голям резил за софиянци,ако това им беше станало кмет.
45
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Ще спечелят, ама друг път.
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я да каже " честната Ваня' как си купи имот в равно поле много под пазарни цени, не че нещо..ама като претендираш ти да си вся и всьо
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
оф-съ
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На тази и липсват не само първите седем години,а и всички останали след това.
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега непримиримите врагини Мая и Корнелия да си посипят главите с пепел,че издигнаха това нещо да им защитава интересите в СОС.То пък взе,че се провали и сега всеки ден реве по една или друга медия.
40
7
 
7
 
! Отговори
Sotir преди 2 месеца
При повторното преброяване се оказа, че разликата се увеличава в полза на Терзиев, така, че косъма е доста дебел вече:)
39
7
 
5
 
! Отговори
Митака преди 2 месеца
Герб, че не са можели да управляват не е вярно.Те можеха и могат, просто имаше прекалено много далавери и приоритетите им бяха леко грешни на моменти и много неща пропуснаха. Но определено вършеха и свършиха много неща. Много бяха грешни но се вършеха.ППДБ ще им трябват 5 години само да разберат как работи администрацията и още толкова да разберат кое защо не стаава и след това да почнат да въщат нещо. Но не знам дали ще има кой да ги чака.
38
6
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 2 месеца
Терзиев може да има 1000 пъти повече образования от Ваня, но до момента не изглежда това да има някакъв забележим ефект за София.По симпатия Ваня е естествен талант. Ако тя имаше 1/10 от неговите образования, произход, връзки и пари, щеше да е по-добра от него и то с много.Това че Терзиев, е спечелил, защото предните бяха зле, още с нищо не е показал, че е заслужено.
37
4
 
5
 
! Отговори
До 38 преди 2 месеца
Те и ГЕРБ не можеха да управляват,ама наивния народ им даде власт,затова се бяха развихрили на всички нива и то абсолютно безнаказано.А защо никой не ги наказваше,последните събития ясно показват защо.
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Виж Ванче,колкото и да се напиняш,не можеш да се сравняваш с Терзиев-образован,успял,симпатичен,диалогичен.Ти си една крякаща празнодумка,излязла от гетото,ама гетото не е излязло от тебе.
35
2
 
3
 
! Отговори
Горката откри отново преди 2 месеца
топлата вода при това без да иска!
34
4
 
7
 
! Отговори
Mitaka преди 2 месеца
Права е, ППДБ си мислят, че са богоизбрани и са единствените с право да управлявят. Дали могат или не - друг въпросСамо че до момента резултати няма. Терзиев извади 1-2 сензации и това беше. Надявам се не си мисли, че това е достатъчно да е кмет на София, който върши нещо.
33
8
 
3
 
! Отговори
Краси преди 2 месеца
"Бразилката" се взе много на сериозно!
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е,кротни се малко,де.Не може от чистачка,прелетяла през профсъюзите да се чучнеш направо на кметския стол,само защото леваците те издигнаха поради липса на кадри.
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зависи къде е косъма-горе или долу...
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради един косъм сега не можеш да си изплатиш кредита от 250 000.А ако беше спечелила,ех какъв живот!
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Григорова си беше направила сметка която излезе грешна, затова така драпа сега със зъби и нокти.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нямам думи!