Сайт ще предупреждава и синхронизира ремонтите в София

Няма да се копае току-що ремонтиран участък
28 фев 2024 19:08, Анисия Иванова
2
Сайт ще предупреждава и синхронизира ремонтите в София
Снимка: БГНЕС

Необходимо е да се синхронизира извършването на ремонтни дейности в града, както на всички експлоатационни дружества в София, така и с капиталовата програма, изпълнявана от Столичната община. Информацията следва в кратък срок да бъде свързана с нова дигитална платформа, обвързана с данните от комуналните дружества и Столичната община и насочването ѝ в система за информиране на гражданите.

Тази идея изложи днес кметът на София Васил Терзиев на среща с експлоатационните дружества.

Пред ръководители и представители на дружествата „Софийска вода“ АД, „Топлофикация“ АД, „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД, „Овергаз“, както и зам.-кмета по строителство Иван Матов и главния архитект на София Здравко Здравков столичният кмет посочи, че е изключително важно гражданите навреме да бъдат информирани за това къде предстои да започне ремонт.

Единна платформа с данни от дружествата ще позволи да не се допуска разкопаване на улици или тротоари, които са били обновени, съобщи БНР.

Според дружествата липсва дългосрочно планиране по отношение на капиталовата програма на общината, на проектната готовност за работа, както и наличието на инженерна инфраструктура в голяма част от кварталите предмет на инвестиционна активност.

Арх. Здравков също смята, че е важно да се координира дейността по изготвянето на капиталовата програма. За целта е нужно дружествата да поемат ангажимент всяка година да предават информация за планираните ремонти към Столичната община, така че дейностите по строителството да бъдат взаимно координирани и интегрирани в ГИС базираната платформа.

Така ще може да се направи и необходимата приоритизация на проектите както на Столична община, така и на експлоатационните дружества.

По предложение на кмета на София ще се създаде система за информиране на всички инвестиционни предложения чрез дигитална платформа. Данните ще се картират и ще бъдат достъпни за районни администрации, дружества, граждани.

Очакват се предложенията на районните кметове за изграждане и ремонт на тротоари в отделните районите до края на годината, информира инж. Емилиян Георгиев, началник отдел "Поддръжка на уличната мрежа" към направление "Обществено строителство" на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: софиясайтремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Васил терзиев мног добре знае, че Google Maps си има API за това. Лесно и готово з аупотреба. Но не - сега ще наемем едни наши хора, да правим едни общински ппрокети, дето хе са завишени 10 птъи като цена, хе не нужни ... ейй връща се към първоначалните си схме, ейййй!