МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата

Те са провокирани от инцидентите с мигранти
139
МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата
Снимка: БГНЕС

Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук.

Разследват побоите в столицата

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.

Още по темата
Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В общежитията за мигранти трябва да има силна охрана. Евентуалното им излизане в града, да е ограничено и да става групово, с цивилен придружител от органите на реда. Служителка в тези общежития, днес помоли за повече охрана в общежитията, за да охранява работещите в тях и самите мигранти. Това са лица в млада, активна възраст, свикнали на война и насилие. Това не са туристи!
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Общежитието за мигранти трябва да са от затворен тип. Те трябва да знаят, че не са дошли тук на екскурзия и почивка, нито са поканени, нито са европейски граждани, нито с техните страни има режим на свободно придвижване до 3 месеца. Никакви пари в брой. Само храна, дрехи и консумативи. Защото, ако се движат свободно с пари, търгуват с дрога, крадат и др.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Милиционери,смешници тия ако гръмне пиратка ще имат кафяво отзад..997
124
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По улиците на Донецк вилнеят киевските фашисти, а по улиците на София тези на Расате и Шкембе войвода.
123
0
 
7
 
! Отговори
Отново качулка преди 2 месеца
След дъж! И никой нищо не подозираше?! Директен сблъсък между две цивилизации, ако това нашето може да се нарече цивилизация, и никакви мерки за сигурност?! А т.н. бизнес се загрижил за туристическия имидж? То страна няма, те ... ! По*иари!
122
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мвр са арестували българи в центъра на София самоорганизирали са да пазят центъра от нелегални. Мвр се првеърна в еничарски корпус на американското посолство
121
1
 
18
 
! Отговори
СЪД за ДЕНКОВ преди 2 месеца
ПОДПИСАЛ ТАЙНО СЪГЛАСИЕ ДА ПРИЕМАМЕ АРАБИ И АФГАНЦИ
120
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
Каква драма? Толкова шум само защото е станало в София, а реално е ежедневие в голяма част от държавата, с единствената разлика, че по останалите места е електората на Бойко от махалите! Тъкмо софиянци ще видят какво е ежедневието в останалата част от държавата!
119
1
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Кауза пердута. Тия сигурно са бая много, щъкат навън, вместо да са в затворени центрове. Но имат права и не могат да страдат по стаите без възможност да излязат, а и да правят зулуми.
118
1
 
8
 
! Отговори
**** преди 2 месеца
Предвид обстоятелствата, е необходимо БЪЛГАРИТЕ сами да се пазят..."Правителството" и държавните институции не работят за България...Всякакви скакалци щъкат из София, и се оказва, че тях ще пазят, а не БЪЛГАРИТЕ....До**лни същности....
117
1
 
17
 
! Отговори
ДА СЕ РАЗПИТА ДЕНКОВ преди 2 месеца
КАКВО Е ПОДПИСВАЛ > КОЛКО АРАБИ ДА СЕ ЗАСЕЛЯТ В БЪЛГАРИЯ
116
1
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 месеца
Мара шалвара да пратят да ги охранява -тя ги доведе с -маджовците
115
2
 
20
 
! Отговори
333 преди 2 месеца
пратете ДенкOFF и Мария Габриел да патрулират в арабските махали....Нека имигрантите да им го сложат и на двамата! Те ни ги докараха
114
6
 
2
 
! Отговори
ФУТБОЛ, 2024 преди 2 месеца
ТТези от СДРВ, които ги наричат ушевци, са ми приятели. За разликса от тезина анонимните и на политическите ни ЛИДЕРИ. С ХАЙДЕ СИБИЛЕТО си ги поздравявам вногото кси ПРИЯТЕИР И ПРИЯГТЕЛКИ ОТ БЪЛГАРИЯТА НИ. ТАЗИ, НАШАТА СИ И РОДНАТА. НЕ СЪМ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ИМ. А пък, бизнесите ни с г-н РУСИНОВ СА СИ САМО НАШИ. Не разбирам ксамо, защо ВАЛЕРИ МИ ГОВОРИ НА ВИЕ.
113
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Скинар---"Чини ми се че ушевците пазят инджинерите от нас а не обратното" --- не забравяй, че сред тях има и много лекари и учени!.... България стана бу,нище за всякаква сганн и пап,лач!
112
3
 
1
 
! Отговори
С докторска степен преди 2 месеца
Г-н РУСИНОВ Е НАЙ-БОГАТИЯ българин. С него ще се надиграваме. ВЪЗМОЖНО Е И СЪС СЛУЖИТЕЛКИТЕ МУ. Но пВсе пак, колега си ми е. ък, тези неща си зависят само от него. Особено пък, ако ми каже, здрасти ТИХОМИРЕ. Все пак, ПРИЯТЕЛИ СМЕ СИ С НЕГО ОТ НАД 30 Г. ЩЕ МУ ГИ КУПЯ. ЗАЩОТО ТЕ ГО ЯДОСВАТ.
111
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво като са студенти с гражданство от Великобритания??? - пак са тарам,буки от Пакистан!
110
3
 
1
 
! Отговори
Инженер - химик преди 2 месеца
ДОРИ И Г-ЖА СТАНИСЛАВА ОТ СЛУЖИТЕЛКИТЕ МУ НА ВАЛЕРКАТА, г-н РУСИНОВ, ми е голяма приятелка. ЧЕСТИТО ВАЛЕРКА. За тях си кигурно г-н РУСИНОВ. След 30 г., на мен ми е трудно да те нарека по фамилия. Ти си ВАЛЕРКАТА. Нищо, че си един от най-успешните и богати български БИЗНЕСМЕНИ.Те същож са разбрали, че и аз съм от тях. Такива като теб.
109
3
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 месеца
Не знам дали тези от ИКОНОМИКАТА АН ТЪРГОВИЯ МЕ ПОМНЯТ. ВСЕ ПАК, ИЗМИНАХА ОКОЛО 20 Г. ОТ ТОГАВА. Норрмълно е те да ме познават, а аз да помня най-добите от тях. НЕВЕНА, АЛЕКСАНДЪР, ГЕОРГИ, АТДРЕЙ, ПЕНКО, а и другите. Не разбирам само, защо ме НАРИЧАХА ГОСПОДИНА, А НЕ МИ НАУЧИХА ИМЕТО. Хайде ТЪРГОВЦТЕ НА БЪЛГАРИЯТА НИ. АЗ СЪМ ПРОСТО НАЙ-ДОБРИЯ ОТ ТЯХ. При това, не търгувам с държавата ни. КАРО ВАЛЕ. С г-н РУСИНОВ, Валерката СМЕ СИ ПРИЯТЕЛИ ОТ НАД 30 Г. ТОЙ СИ ИМА ФИРМА, КАКТО И АЗ.
108
3
 
21
 
! Отговори
Скинар преди 2 месеца
Чини ми се че ушевците пазят инджинерите от нас а не обратното