МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата

Те са провокирани от инцидентите с мигранти
139
МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата
Снимка: БГНЕС

Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук.

Разследват побоите в столицата

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.

Още по темата
Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Няма бе, ние в провинцията сме крепостни селяни и все още сме със столица Търново..дръжте ги в София, ще правят дюнери, ще ви клошарят по централна гара и по халите ще пазаруват по моловете, ще ви тормозят децата по улиците, не ние избрахме ПП и компания :) Елементарна душицо..
46
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искахте "Шенген", ето ви "Шенген"! Сега ще ги търпите. Честита промяна!!! Като дойдат пак избори мислете за кого гласувате, защото "сглобката" до това ни доведе.
45
9
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
кАпейки само секторБ София Запад ако се наложи ше ви направат жени всичките:):):)
44
1
 
6
 
! Отговори
До 32 преди 2 месеца
Умен, София е И твоя столица! И вече сме се напълнили с хора от цяла България! Само твоите деца ги обиждат на провинциалисти- всички сме българи! Да се радваш, че най-старият град в Европа, който е И ТВОЯ СТОЛИЦА е потресающо стой си на село, умолявам те!
43
11
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Къде ше се вдигате бе кАпейки?Малко сте и сте страхливци!Само пред клавиатурата сте ербаб:):):)Кога Митрофанова ви молеше да опазите съветския паметник вие чухте флекса и се изпокрихте дома с пълни гащури да се заканвате и заплашвате анонимно:):):)Щял да се вдига кАпейката:):):)
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мвр-то ще пази мигрантите от българите
41
0
 
8
 
! Отговори
МВР преди 2 месеца
да вземат да си заслужат заплатите!
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И по кварталите се напълни със всякаква ***, африканци, украинци, арабишън всички купони и тормоз по нощите, мятат фасове през терасата и не си чистят след кучетата, моят квартал вече заприлича на южноафриканско гето, само дето не ни причакват с патлаци на светофарите както е там.
39
1
 
7
 
! Отговори
Как да се самосезира преди 2 месеца
МВР като ТИЯ са техни пришълци?Все едно да ти каже ходжата че,ще чете Библията???На КОЙ ги разправяте ТИЯ вицове бе,господа аскери,пердон,полицаи?
38
0
 
16
 
! Отговори
Новите българи преди 2 месеца
Нас няма да ни има скоро! Тези ги заселват тук отдавна - ***
37
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се вдигнем и изхвърлим сглобката в Белене. Време е за народен съд 2. България за българите а не за *** да лите от посолството и африканска ***
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кмета Терзиев смята да въведе вечерен час в София. След залез слънце в столицата е опасно за хората.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Терористите идва секи ден с чартъри, стоварват ги, дават им един лист на арабски и ги пускат по улиците
34
1
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Не си ли тимур, не се наричай пакистан:)))
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За да се интегрират добре е правилно да са в софия и според мен
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спите ли българи
31
6
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 месеца
Нека да ги настаняват в София..там има работа за всичките бежанци, ние в провинцията сме бедни и прости...няма да може да се справим с тях. София е идеален бежански център.
30
1
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Куролацията започна както рече -кире харвардаУдри матряла с -200
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофилите нали искаха да спасяват палестинци и афгани, нали и те хора били, нали не беше често само укри да настаняваме?!?! На ви сега, ще ревете за такива като укрите ама си искахте тарамбуките? Лицемери.
28
1
 
14
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
Хората гласуваха за товаВ франция вече е пьлно с алжирци мароканци афганисфанциТунизиици