МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата

Те са провокирани от инцидентите с мигранти
139
МВР с мерки за гарантиране на реда в столицата
Снимка: БГНЕС

Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук.

Разследват побоите в столицата

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.

Още по темата
Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия от МВР само след инциденти и по празници ли работят? Нещо като 20-тина дена в годината? Защо трябва да е новина, че отиват на работа? Не мога да си обясня как с толкова камери навсякъде никой не си е мръднал пръста да види, че един мургaв футболен отбор пътува от О. Купел до М. Луиза и обратно? Явно не с таксита. По М. Луиза почти всеки магазин, заведение, спирка, кръстовище има камери. И? Как ги пускаш тия без пари, език и какво ли очакваш от тях? Да идат на театър? На опера?
66
3
 
1
 
! Отговори
МУТРА ОТ БАНКЯ преди 2 месеца
Простно няма вачин как да не ги ПОЗДРАВЯ ПРИЯТЕЛИТЕ МИ ШОФЬОРИ ОТ под. 42 820. ТЕ СИ ЗНАЯТ защо са от СПЕЦИАЛНИТЕ. КАКТО И АЗ. Тези от ВРАНЯ И СЪДРУЖНИЦИТЕ МУ НА мутрата от банкя, репи да ядат. ДЖИМАРКАТА АМИ. Той си ни беше СТАРШИНКАТА. На тези от ТКР им беше ЙОРДАН ТОМОВ. в ЕДИН БАТАЛЬОН СИ БЯХМЕ. А и, си ги БИЕХМЕ КАТО МЕЧЕТА В ДУВАР. Тези от официлите. Само КОМАНДИРА НИ, полрк. МОНОВ БЕШЕ СВЕСТЕН ЧОВЕК. Както и капитан ДОБРИСЛАВ ЕНЕВ. Двамата ми бяха приятели. ЛЕКА ИМ. Помаците да си ***.
65
2
 
5
 
! Отговори
Прочистването на преди 2 месеца
България ще доведе до благоприличие и благоденствие.С нами БОГ!
64
3
 
4
 
! Отговори
Дойде време преди 2 месеца
На България за ПРОЧОСТВАНЕ И ИЗСЕЛВАНЕ!!!Нека ме съди после БОГ,че пазя всичко Българско и родно!КАЗАХ!!!
63
3
 
5
 
! Отговори
Имаше 1 Бургаски преди 2 месеца
Си Ганин,показваше среден пръст на народа от прозорците на министерството,когато МВР пребиваше народа по площадите в столицата.А в провинцията от 34г.пенсионерите мряха като мухи и викаха че,е чума от животните и унищожиха и дивите животни.И врабчета няма.Да изхранят пришълците.
62
2
 
3
 
! Отговори
ЕФРЕЙТОР преди 2 месеца
Хайде ЦВЕТЕЛИНЕ КОЧЕВ. Ами, ние сме си от ШОФЬОРИТЕ ИМ НА ТЕЗИ ОТ ТРАНСПОРТНАТА им РОТА. ДРЕМЕ НИ НА ДЯДОВИТЕ. Кой и кои ще ни ги дават арестите. АЗ СЪМ СИ ДЯДО. Сигурно и вие сте ВЕЧЕ. Както и г-н СТЕФАН ОТ ПРЛЕВЕН ДГ-ТО. СЕВЕРНЯЦИТЕ.
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видях ги тия мерки за сигурност, наредили са се една тумба полицаи с шкембаци и пият кафе и ядат понички и пици.
60
4
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Да ги настаняват само в София.Това е столицата ни,няма да се излагаме пред мигрантите с липса на денонощни магазини,я!
59
5
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Ще се търкалят мигрантски глави ! Вчера четирима " студенти по медицина" от пяакистан са яли дървото! Двама са в болница! България не е г ейска Европа !
58
3
 
6
 
! Отговори
Влезе ли ми в преди 2 месеца
Частен имот,нелегалния дупетати,го изпращам гратис при Мохамед.
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
*** подми ли се днес идвам
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лошото е, че няма никакви закони за да се защитиш. Тия нападат на групи щото иначе са много страхливи поотделно, присират ако да поединично. Не дай боже да ликвидираш някакъв такъв агресивен, после го лежиш за бял човек и разни НПО ти разказват играта. В собствената си държава си чужденец :)). Не се правете на много велики и не си мислете, че и на вас не може да ви се случи сблъсък с такава групичка, защото те вече си се виждат спокойно навсякъде:)
55
1
 
10
 
! Отговори
МВР да пази народа? преди 2 месеца
Както го пази по площадите???Като всяка орка беше с униформа???
54
10
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
кАпейки радвайте се на демокрацията в България,че хипотетично,ако сте в русия и пишете така из сайтовете срещу властта Вовата ви праща директно в некой Сибирски зандан с еднопосочен билет:):):)Тук сте рахат,абе не чак рахат,ама има животец малко и за вас:):):)Драскате си на воля и никой не ви пипа.Малки права,но пак има нещо и за вас!Иначе нямате думата!С Росенец и съветския паметник видяхте кво стана:):):)Следват Альошите и Камчия:):):)
53
1
 
5
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 2 месеца
Опаааа......ама нЕма ли ред в столицата?!
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Журналисти ли сте, какви сте......намерете пострадалите деца от първия инцидент и проучете въпроса кое как.....
51
1
 
1
 
! Отговори
Радиовъзел 42 820 преди 2 месеца
Г-н Драго ДРАГОМАНСкИЯ също е от тези на МВР. Както и аз, но от БИВШЕТЕ ИМ. Изжбщж ни сэм разбрал кога е УСПЯЛ ДА СТАНЕ РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН, при това по АВТОМОБИЛИЗЪМ. Той си е от най-добрите ШОФЬОРИТЕ ни от УБО-то им. МНОГО СИ Я ХАРЕСВАШЕ ТАЗИ ЗА сбогом Мария. С най-голямо удоволствиуе му я ПУСКАХ. Преди 40 г.
50
2
 
15
 
! Отговори
Пейо преди 2 месеца
Днес-утре ще патрулират, после пак от същото. Трябва да запретнем ръкави, и да изметем държавата от продажници и ***. Друг изход няма...
49
11
 
2
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Голяма простотия!!!А селяните дето напълниха София ,да не са по - културни и по нормални.!!¡
48
3
 
9
 
! Отговори
Сглобеното преди 2 месеца
Правителство на посолството се интересува повече за наркотиците за които лично посети мароканското посолство,сфинския образ.А народа както винаги сам трябва да вземе мерки с нелегалните османци с каквото намери под ръка.Въоръжавайте братя Българи.Времето дойде.Утре ще е късно.По добре жив,от колкото пришалец да ми бере в двора и шета гратис,трябва да се трепа.