Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти

Някои места в София приличали на Бейрут
123
Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти
Снимка: БГНЕС

Правителството с бездействията си кара хората да се самоорганизират за защита, заяви в своя позиция председателят на ВМРО Красимир Каракачанов след поредицата сблъсъци с нелегални мигранти само в рамките на три дни в София.

"След нападението на група нелегални мигранти над младежи на бул. „Витоша“ преди две вечери снощи станахме свидетели на масов бой между групи нелегални мигранти в кв. „Овча купел“.

След скандал за жена в 21 ч. снощи две групи нелегални мигранти с тояги и други подръчни средства се сбиват в центъра за бежанци в кв. „Овча купел“. Боят се пренася и извън центъра за мигранти, като саморазправата продължава и по главната улица на квартала – бул. „Монтевидео“.

От видеата, заснети от жители на квартала, ясно се виждат групи от хора, които носят големи тояги и прътове. Има няколко пострадали, единият е приет в спешната помощ в Пирогов. Охраната на бежанския център, която не е въоръжена, не е могла да се справи със ситуацията.

Подобна сцени в кв. „Овча купел“ и други центрове за бежанци – във Военна рампа в София и Харманли, наблюдавахме преди години – тогава имаше нападения и над жени, а през 2013 година младо момиче - продавачка в денонощно магазинче на ул. „Пиротска“, бе намушкано с нож.

Днес ситуацията в София отново се нажежава поради факта, че броят на нелегалните мигранти видимо се увеличава. Въпреки опитите на правителството на сглобката да прикрива подобни инциденти, ситуацията в бъдеще ще се влошава допълнително поради засиления мигрантски натиск на българо-турската граница и заради безотговорното споразумение, подписано с Австрия от правителството Денков-Габриел, според което от Австрия и други европейски страни вече започват да ни връщат големи групи мигранти.

Като естествена реакция на бездействието на властите граждани вече призовават за създаване на граждански патрули, които да гарантират сигурността в българските градове.

С просто око се вижда, че някои райони на столицата между Лъвов мост, Женския пазар и бул. „Тодор Александров“, отново започват да заприличват на Пакистан или Бейрут.

За да се гарантира сигурността на българските граждани и за да се избегнат саморазправи и сблъсъци, правителството и Столична община трябва да спрат да се правят на разсеяни и да вземат следните спешни мерки.

На първо място охраната на границата с Турция трябва да се засили, гранична полиция трябва да получи ясна заповед за недопускане на нелегално преминаващи, а не за тяхното посрещане и регистриране на наша територия. Напомняме, че нелегалното преминаване на границата според българското законодателство е престъпление!

Второ, изнасяне на всички мигрантски центрове от големите градове и изнасянето в ненаселени райони в близост до границата с цел репатрирането им извън България.

Трето, всички съществуващи лагери за бежанци да бъдат от закрит тип – т.е. пребиваващите там да не напускат пределите на лагера и да не обикалят свободно, където си пожелаят и да правят опити за напускане на страната.

Четвърто, до преместването или репатрирането на нелегалните мигранти лагерите, разположени в София и други градове, да се охраняват от усилени постове на Жандармерията, а не от невъоръжена охрана.

Ако правителството продължи да бездейства, гражданите на Република България имат пълното морално право да се самоорганизират, за да защитят своето имущество, здраве и живот", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хрантутник свърши парите от паспортите и пак се появи
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
много е жалък тоя
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каракачанков се е превърнал в жалък хейтър...
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шкембе войвода, защо още не си поискал от РС македония да ни върне архива на Македониския институт и костите на Гоце Делчев?
105
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шкембе войвода, стига пуска руски пропагандни предавания по телевизията си
104
1
 
11
 
! Отговори
КАЛАКУТА преди 1 месец
След евреите и украинците, сега спасяваме "нелегални терористи"
103
5
 
6
 
! Отговори
Дрън дрън преди 1 месец
Каракачанов, сътрудника на ДС, нищо повече от жалък ИНТРИГАНТ. И нищо чудно, по това силно си приричат с другия интригант и сътрудник на ДС АГЕНТ БУДА. Търсиш под вол теле, но там ще го тамерят само себеподобните ти "ПАТРИОТИ".
102
1
 
7
 
! Отговори
Ана преди 1 месец
Най обичам в събота или неделя да се събудя с "патриотизма" на изпаднали в екстаз за това какво са направили в тандем с ГРОБАЧИЙСКАТА ОПГ ПОДОБНИ ИНДИВИДИ. БЕЗСРАМНИК, най- добре се скрий някъде, нямаме нужда от такива като теб!
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами по този въпрос се обръщайте към СОС. Те направи какафония в София!
100
3
 
4
 
! Отговори
Шкем6Е Воевода : преди 1 месец
Пазарувам само в Билла!
99
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пращат шкембе войвода да пази границата.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оръжието е да се стреля с него. Целта на стрелянето е въпроса, а не дали ще се стреля или не. В случая ще се стреля за самозащита и като цяло защита на границата. Цел, която одобрявам.
97
1
 
31
 
! Отговори
кореняк преди 1 месец
Кучетата на исляма се надигат, вълци ставайте !
96
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се чудите кому е изгодно - ето на кого. Шкембето разтърси телеса няколко месеца преди евроизборите.
95
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разликата между мигрант и чуждестранен студент по медицина са едни 10000 евро, които плащат на семестър едните, а на другите им плащаме ние. Малко се е объркал Каракачанов и Копейката и тя. За 10000 евро могат да бият колко си искат
94
5
 
0
 
! Отговори
Анонимем преди 1 месец
Не им е до побои щата глед да спасят кожата едните са зарибен предварително а за другите има съмнение за цапцарап
93
6
 
30
 
! Отговори
Страхливи българи преди 1 месец
сега африканци и афганистанци ще изнасилват 12 годишните ви дъщери и синове, а вие жалллко страхливо племе пак ще гледате - изззметт жалккка сте а не народ !!!
92
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички тарам,буки обратно откъдето са дошли! И то незабавно!
91
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марешки де го затворихте бе .И той кат тоз е голям борец за думокрацията!
90
49
 
6
 
! Отговори
Путинофил преди 1 месец
Свобода за Палестина! Това са палестински дечица. Имат право да пребиват българчета, слава Палестине!