Слагат стикери за преместване на 600 коли на месец в София

“Красно село”, “Люлин”, “Младост” с най-много изоставени коли
24 апр 2024 09:25, Инна Ангелова
19
Слагат стикери за преместване на 600 коли на месец в София
Снимка: БГНЕС

На територията на Столична община има много превозни средства, които отговарят на критериите за излязло от употреба МПС. В рамките на месец се стикират около 600 коли.

За тези автомобили тече 3-месечен предупредителен срок, в който собствениците трябва да предприемат действия по преместването или да ги предадат за рециклиране. Когато този срок изтече, се пристъпва към принудително репатриране, което се извършва на площадки за разкомплектоване.

Голям брой от изоставените коли не са със софийска регистрация, но това не е предпоставка за забавяне на процедурата. Тя се прилага по един и същи начин за всички установени излезли от употреба автомобили, независимо от регистрацията.

Най-голям брой стикирани автомобили има в големите квартали - “Красно село”, “Люлин”, “Младост”, „Изгрев“, „Искър“, „Слатина“и „Илинден“.  

Изоставени на обществени места, колите често пречат на дейности по чистота, свободното преминаване на пешеходци или стават обект на замърсяване, напомнят от Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Пор преди 1 седмица
До Анонимен 1 - В нормалните държави хората не живеят скупчени в панелки като коптори, а в къщи на широка площ и пред всяка къща си има пространство за 5 коли, няма мое твое място, улицата е за движение, но и за паркиране. Реално вдигането на коли е кражба, изземване на собственост. Общината ги подарява на скрападжийските форми, които правят огромни пари от продажбата на части и от металите, а не внасят нищо в общината. Ха познайте кой има интерес от това.
18
1
 
1
 
! Отговори
небе преди 1 месец
Като гледам колко много има, които ходят и до *** с кола, едва ли е проблема, че има паркирани недвижещи се коли. Защо трябва всичко да се движи? Живея на границата на зелена зона и не можете да си представите за какво паркиране става дума - на три реда на улицата и колата ми започнаха през ден да я блъскат кадърните шофери на разни спиди и еконт. Да вземат да видят колите които се движат, а не неподвижните - те няма как да направят ПТП.
17
4
 
3
 
! Отговори
лсдй преди 1 месец
Напълно съм съгласен. че кола, за която се плащат данъци и такси нямат никакво право да я барнат. Така че ако имам 10 коли и им плащам всичко няма какво да ми се правят на интересни. Ще има ходене на съд, ако нещо са сгазили лука.
16
1
 
5
 
! Отговори
да 17-ти преди 1 месец
Е как да не е нормално? Живея зад х-л Плиска, само пред нашият вход има 3 кошника, които не са палени от 3-4-5 години, спаднали гуми, буренясали и т.н. Това е само пред един вход, същевременно аз правя по 8 кръгчета да намеря място за паркиране. Това е само една от мерките които трябва да се приложат за такива автомобили...
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"паркинга е на панелката" 99% от панелките са без земята под тях. Т.е. околоблоковото пространство е общинско, т.е. още утре общината може да ти каже "това вече не е паркинг разкарай се".
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В София доскоро не се строяха гаражи, а имаше предвидени паркинги по улиците или между блоковете. Не е нормално да се иска преместването на МПС от място предвидено за паркиране. Къде да го премести - на друго такова място ли?
13
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Винаги се намират доносници.
12
2
 
6
 
! Отговори
шоп преди 1 месец
Да, слагат се стикери и до там! Три години пиша жалби да махнат един микробус от паркинга (кв. Гоце Делчев), който стои от 10 години и нищо..
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Частната собственост била неприкосновена. Това е така, но САМО ако се поддържа. Отиди в Германия да изоставиш бараката си години наред със спукани гуми, течаща отдолу, хванала трева и дом за бездомните котки, да видиш колко ще те търпят. Дори няма да се стигне дотам, защото при едно петно на асфалта те вдигат. Нямаш право да смениш акумулатопра на улицата, а тук всеки прави каквото си иска. Криворазбрана свободия.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Па свиквайте - който си плаща Данък/ГО/ГТП - може да си държи паметника на позволените за паркиране места. Няма "това беше на чичо", няма "аз тука паркирам от 10 години", няма "ми аз къде да паркирам". Плаща си човека, седи колата. И аз имам две и едната не съм я мърдал от 2 години и половина. Само си я паля на място едн път на месец. Че някой си ходи всеки ден с барутника на работа - да се оправя. Аз съм си хоум офис, другата ми кола мърда само за събота и неделя за почивки.
9
2
 
9
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 1 месец
Къде се подава сигнал? Че имаме няколко паметника....
8
1
 
7
 
! Отговори
Издънкова преди 1 месец
Автомобил св9505хв на столична община със син буркан и силно потъмнени стъкла дали имат право и те спазват ли закона дали са за пример на обществото ?Каква е причината да са затъмнени стъклата и това фолио от 400лв дали го плати българският данъкоплатец и защо ?
7
3
 
4
 
! Отговори
коко преди 1 месец
До манутдТочно че не се плаща данък за бараката , а заема място щото бай Киро не иска да се раздели с ладата. Знаеш ли колко бараки разкарах пред нас с няколко сигнала?
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От къв зор да ги местят паркинга е на панелката и е построен още от бай Тошо :)))
5
10
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Частната собственост е Неприкосновена!Това го нямаше и през комунизма даже!Шом се плаща данък за МПС то ще седи на улицата колкото си иска за това се плаща!Защо ми е задължителен преглед на автомобила при разложение че не се кара?Защо е задължителна гражданската отговорност на МПС което не се кара ?За да се пълнят джобовете на мутрите който лобират законите в техен интерес!До кога ще ги тъпим ?
4
7
 
8
 
! Отговори
манутд преди 1 месец
Щом плаща данък за този автомобил,ще стои колкото си иска.Как се определя дали е за преместване или не е?
3
4
 
9
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 месец
Всички паркоместа трябва да са за автомобили на апартаменти. Който иска да се регистрира за паркомясто, да трябва да докаже че имотът е негов или част от семейството на собственика. Така ще изгорят всички нелегални под наем.
2
1
 
15
 
! Отговори
нормален преди 1 месец
Да напишат колко коли се преместват реално. Минават слагат стикер, отчитат дейност и това е. Едни и същи бараки имат по 10 стикера един върху друг, а не се преместват. Твърде скъпо е, няма да остане за ДМС.
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навсякъде в нормалните държави, ако имаш кола трябва да плащаш за гараж, паркомясто или наем за съответното. У нас всеки маниак си е събрал скрапа пред блока. Старата Лада на баща му, тойотата на жена му, опела му, по някое време му се приела ван, събере 5 хил лв и докара някой сандък. И всичко това седи пред блока, кое е в движение, кое - не. Това е пълно бвзхаберие и безстопанственост, на която трябва да се сложи край.