Нов протест срещу велоалея в центъра на София

По "Фритьоф Нансен" ще има нова организация на движение
29 апр 2024 10:35, Инна Ангелова
94
Нов протест срещу велоалея в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Живущите в центъра се обединяват в протест срещу ремонтите и изграждането на нова велоалея. По-рано живеещите в района около "Фритьоф Нансен" изразиха недоволството си срещу въвеждане на двупосочно движение.

Според тях нововъденията няма да рещат проблемите, а напротив - изграждането на велоалея ще отнеме от паркоместата около района, двупосочното движение ще натовари трафика още повече, а с това ще се замърси  и въздухът.

От Столичната община информираха, че от 20 ч. тази вечер до полунощ на 2 май ще бъдат забранени престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Фритьоф Нансен" заради въвеждане на нова постоянна организация на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от София
Терминал 3 ще се строи три години, започва през 2026 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Гиб МелсънСамо слабоумник може да обвърже велоалеите с това, дали да сме или не членове на ЕС - двете неща нямат нищо общо! Но екоталибаните като теб толкова си могат, вие ползвате инфантилни агрументи срещу противопоставени на вашите разумни такива. Защо трябва да забраним или ограничим използването на автомобили? С какво това ще подобри живота ни? С нищо, напратив ще го направи много по-труден. А защо да си прави живота по-труден, за да угодим на разни болни фанатици ли?
51
8
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 седмици
Провинциалистите са виновни за цялата неуредица в града. Много е кофти! Взимат ни местата за детски градини, правят задръстване, взимат ни местата за паркиране. Повечето даже не са и регистрирани в София a си плащат данъци за колите по техните си градове. Защо не си стоят в провинцията?! И без това всеки втори провинциалист обяснява колко по-хубаво му е там?!
50
14
 
13
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 седмици
Велоалеи трябва да има на всеки булевард или улица където колите развиват големи скорости. Това е бъдещето. Колкото по-рано Простолюдието разбере това, толкова по-добре за обществото. Иначе ще го разбере по трудния начин С директиви, глоби и т.н. Велосипедите не пречат на никой. Колите пречат. И забележете-с велосипед не е убит нито един българин. С коли безчет жертви. Ако искате да сте европейци не сам по лична карта, трябва да свиквате, че трябва да има велоалеи навсякъде.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще има ли алея и за каруци?
48
8
 
13
 
! Отговори
Ели преди 4 седмици
Напълно прави са хората! Плащат синя зона, не строят паркинги, непрекъснато се появяват служебни абонаменти в центъра. Сега и вело алея за шепа ceлянu, които още не могат да свикнат да слязат от колелото. Напълниха София с какви ли не и искат да ни променят начина на живот. В града караме автомобили! Осигурете платени паркинги в града и тогава правете вело алеи и подобни!
47
4
 
12
 
! Отговори
РАБОТЕЩ ЧОВЕК преди 4 седмици
В някои европейски д-ви силно е развито предвежването с велосипеди.У нас не е така.Затова не трябва да се отнема от пътя,за да се прави велоялея.Напривл ли си е труда общинар да засече по Раковски и другите места напр.за 1 м. колко велосипедсти минават,какъв е трафикът от коли,заради стеснено платно и пр.Тук всичко се прави урболешката.Няма лошо да има възможност и за такъв тип предвижване,но да бъдат обективни тези,които искат промени.
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ПатриотЕкоталибаните точно това целят да ни върнат много назад във времето! Тяхната социопатска религия проповядва единствено и само деградация, те отричат науката и технологиите, опитват се силово да налагат техните извра.тени порядки - без ел. енергия, без автомолили, без дрехи и т.н. на тях им пречи цялата съвременна цивилизация, на тях им дай дивотия и примитивизъм.
45
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕС е зелен, Бг е в ЕС, скоро вместо коли движение с велосипеди и пеша във всички градове.
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От велоалеите по улиците в София имат смисъл само тези от Руски паметник до Княжево. Всички останали само създават хаос и задръствания, тоест генерират мръсен въздух и нерви, но . Раздуват егото на Спаси София и пълнят джобовете им. По велоалеите из центъра я минат 10 колелета и тротинетки на 2 часа, я не.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ПешоГ-н екоталибан отивай да живееш в гората и ни отърви от примитивното си присъствие.
42
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абсолютно са прави живущите в този район, екоталибанския тероризъм трябва да се смаже! Заради 5 велопита ще направим живота на хиляди ад - защо? Нека излезем и кажем твърдо не на зелената деграданщина - искаме да живеем по-добре, а не в средновековието.
41
4
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 4 седмици
До 46На мен пък не ми е интересно ти как пазиш равновесие, щото знам - не ти трябва акъл да пазиш равновесие, щото не слизаш от талигата си да вървиш пеш ;)
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На господин Терзиев,за когото се говори че е милионер,предполагам че не му пука да изчисти поне някои улици в София от нагли евентуални избиратели с автомобили! Ще гласуват други! Трябва смелост!
39
3
 
10
 
! Отговори
До Пешо преди 4 седмици
Интересно е как пазиш равновесие с тоя акъл
38
13
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 4 седмици
Колкото повече улици и кръстовища се правят, толкова повече коли ще има. За да се намалят автомобилите, трябва улиците да се стесняват, ограничават, да се махат паркоместата, и въобще, животът на всеки шофьор да е много неприятен. Така нискочелите автомобилисти могат да се сетят, че има и градски транспорт, а могат и да повървят пеша.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едно време си играехме на улицата,всички деца от квартала,на народна топка,ръбчета и малки вратички! Сега внуците си ги затварям в заградени цветни кошари да се забавляват! На никой ли не му идва на ум,че това е жалко!?
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Има доста хора на които им харесва Азия и Африка! Разбирам ги,но сме в друг съюз и друг континент!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ба нали ганеца после трабва да гласува за СС ДС ПП и др такива. как ше го глобяват?
34
8
 
1
 
! Отговори
Центъра на преди 4 седмици
Градовете трябва да е затворен през работно време за водачи на МПС с кат В трябва само водачи с С,Д,Е категории а преди и след работно време водачи с кат В да могат да се движат сега любителите водачи с кат В само правят задръстване и изгорели газове
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не разбирам градската управа в София вече толкова години! Всекидневно се губят хиляди левове от несанкциониране на неправилно паркирали атомобили в центъра и кварталите! Не се прилагат твърди закони за трафика,не се сипят глоби за всеки превишил скороста! Това са стотици хиляди левове загуби! Това ще ограничи безразборното купуване и притежание на автомобили!