Нов протест срещу велоалея в центъра на София

По "Фритьоф Нансен" ще има нова организация на движение
29 апр 2024 10:35, Инна Ангелова
94
Нов протест срещу велоалея в центъра на София
Снимка: БГНЕС

Живущите в центъра се обединяват в протест срещу ремонтите и изграждането на нова велоалея. По-рано живеещите в района около "Фритьоф Нансен" изразиха недоволството си срещу въвеждане на двупосочно движение.

Според тях нововъденията няма да рещат проблемите, а напротив - изграждането на велоалея ще отнеме от паркоместата около района, двупосочното движение ще натовари трафика още повече, а с това ще се замърси  и въздухът.

От Столичната община информираха, че от 20 ч. тази вечер до полунощ на 2 май ще бъдат забранени престоят и паркирането по бул. "Патриарх Евтимий" в участъка от ул. "Граф Игнатиев" до ул. "Фритьоф Нансен" заради въвеждане на нова постоянна организация на движението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от София
Терминал 3 ще се строи три години, започва през 2026 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 4 седмици
Защо е това демонизиране на автомобила? Автомобилът не е враг на човека, а негов приятел. Автомобилите улесняват живота ни неимоверно. Разбира се, трябва да се ползват съвестно. Аз не разбирам защо е тази мания в Западна Европа да се премахват автомобилите и всичко да става пешеходно и велосипедно. В 19-ти век ли ще се връщаме? Трябва да се строят по-широки улици, за да няма задръствания.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Принудени сме да ходим в центъра, а отгоре на това всячески ни рекетират. Крайно време е администрация, болници, главни офиси да е извън центъра . Забранете и новото строителство там и ще намалее и трафика и нуждата да се ходи там. Университети там също не трябва да има, студентите трябва са са извън центъра. Струпано всичко там, принудително трябва да ходим там.
30
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В този натоварен трафик само велоалеи липсват. Вижте какво става по Раковски- велоалеи водещи до никъде в най-големия трафик и мръсен въздух.Едни хора сигурно усвояват едни пари. Нищо против велоалеи, но малко здрав разум.
29
7
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 седмици
Ще запушат движението още повече и замърсяването ще се увеличи! Доказано чрез анализи! Кой ще ни спаси от спаси софия
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не може в ЕС да е едно,а в София друго! Не сме в Истанбул бе джанъм!
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В ЕС има правило! Пешеходеца,велосипедиста и градския транспорт имат предимство пред частните превозни средства! При нас е обратното за момента! Но само за момента!
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма места защото *** си купи електромобил да виси денонощно на зоната без да плаща, въпреки че по закон максимален престой е 2 или 4 часа!
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В София и в БГ велоалеите се организират по възможно най-опасния за велосипедистите начин - на самото пътно платно, като дясната лента е само на 1-2 см от насрещното движение! Тия черните гумени неща там нищо не пазят! След няколко месеца ще са натрошени и пак нищо няма да пазят, само дето ще е и грозно
24
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За някои българи автомобила е най скъпоценното нещо на този свят! Бачкали като волове,лъгали, мазали,само и само да го имат! И сега си мислят,че улицата им принадлежи по право! Тротоарите също! А държавата им дължи място за купчината ламарина(де факто)!
23
11
 
10
 
! Отговори
Гризел преди 4 седмици
Подкрепям идеята да има велоалеи.Даже на някои места трябва да има скрити камери,та ако има вандалски прояви,те да бъдат заснемани.
22
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колите в центъра още ли не са забранени? Я веднага забранете колите, в центъра ще се движи само градски транспорт и велосипеди. Никъде в Европа няма такива градове с джипове и мутренски лимузини по тротоарите в центъра.
21
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи ,плащам си винетката и данъка и си правя каквото си поискам ! Платил съм си! Интересна логика! Хаха!
20
9
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 4 седмици
Вече трудно карам колело, но да караш кола в центъра е бавно и досадно. Целият център трябва да е за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт. Ясно е че билетът от 1,60 е надценен и мярка за чистотата на въздуха е да се върне старата цена от 1 лв, но това ни го наложи черната прокоба ГЕРБ (за да краднат от електорбуси) и сега няма оправия. В Букурещ беше към 60ст билета и няма смисъл да караш кола в задръстванията ако си местен дори и да не пътуваш редовно.
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Паркингите за коли трябва да се изнесат извън София! Който иска да има кола да си я държи на тези паркинги! Софийското поле е достатъчно! Довеждащ транспорт и баста! Ще бъде чисто и без грохот от ауспуси!
18
20
 
16
 
! Отговори
Кило преди 4 седмици
Улиците са за автомобилите . Един колоездач не плаща нищо за пътната инфоструктура , шофьорите плащат ...данъци и винетки . Ако искаш да се предвижваш с велосипед плащаи си да ти правят алеи делеч от шосето . Един олигомайфренд с колело в як дъжд ми падна пред гумите на колата без светлини , мигачи , каска , добре , че карам по правилник и някък спрях , ако бях утрепал тоси пр0ст1к щях да съм в затвора . Нези бъцили не трябва да стъпват по улиците ...и на магистралата съм ги виждъл !
17
7
 
8
 
! Отговори
жаба преди 4 седмици
От васко маслото и еднорозите тротинеткаджии - толкоз
16
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Върнете улиците и тротоарите на държавата! В момента са заграбени от частни лица с автомобили!
15
7
 
12
 
! Отговори
И как преди 4 седмици
Велоалеята ще увеличи за ърсяването на въздуха?
14
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Разкарайте колите от центъра на София поне по главните улици и ще имаме чист и приветлив център! Трошките и ламарините вън!
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
не е умнокрасиво да се протестира против еко вело пешедо пътеките. Рундьо също ставй зелен (ч-п) екоактивист.