Трайков: 2 лв./час е несериозно малко за Синя зона

Трайчо Трайков каза, че Червена зона отдавна се обсъжда
29 апр 2024 11:32, Инна Ангелова
78

Най-обсъжданата тема - въвеждане на Синя зона и в неделя, за удължаване на времетраенето на всички зони до 21 часа, както и предложението за Червена зона - всичко това коментира Трайчо Трайков, кмет на район “Средец” пред Bulgaria ON AIR. Според него с червената зона живущите в центъра ще имат по-добър достъп до паркоместа.
 
"Това е идея, която от години е на масата. Хората, които живеят в центъра на София, отдавна настояват за такова решение, включително увеличаване на цените за "синята зона". Това би ограничило желанието на хора да паркират в центъра. Два лева е откакто средната заплата беше 600 лв. Два лева за паркиране в центъра на никого не му изглежда сериозно. "Синята зона" в центъра винаги е пълна до откат, губи се смисълът на това, че е платено паркиране.  За доста хора е равно на безплатно", заяви Трайков в "България сутрин".

Някои си ги оставят вечерта, за да си ги вземат сутринта. А това е времето, в което доста хора се прибират вкъщи и няма места, даде пример Трайков пред телевизията. Кметът на район "Средец" уточни, че трябва да има доклад, предложението да мине през комисиите и след това да мине през сесията на СОС. Това може да отнеме един месец, но има и доклади, които отлежават с години.

"Червената зона" е процент от паркоместата за автомобили с винетни стикери за годишен абонамент в съответната подзона. Обсъжда се тази зона да не е целодневно функционираща и местата да не стоят празни.

Трайков допълни, че са предприети стъпки и към редуциране на служебните абонаменти в столицата. Районният кмет допълни, че в момента има по цели улици в центъра, където няма нищо друго освен служебни места. “Някои институции намериха креативен отговор на ограничението до 3 служебни места - направиха си зони за сигурност", каза още Трайков.

Той даде пример с ул. "Леге”, където една част отляво е зона за сигурност. Паркингът пред НС също се оказва зона за сигурност, но е пълен с автомобили. Изчаква се приключване на демонтажа на Паметника на Съветската армия в София и предстои да видим как ще продължи всичко, завърши Трайков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от София
Ще има буферни паркинги край трите линии на метрото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
13
 
22
 
! Отговори
Не е случайно преди 4 седмици
Не е случайно, че от края на миналата седмица се завъртя този въпрос! Искат да отклонят вниманието от скандала с поредната фалшификация, сътворена от Лена Бориславова и Кирил Петков! Фалшификации, измами, сделки с роднини, приятели и отклоняване на обществени парични средства, това са основните дейности на лидерите на ПП-ДБ!
52
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Защо да се наказва някой живеещ в Люлин и работещ и праркиращ в центъра, а за някой живеещ в центъра и работещ в Люлин или Младост да няма наказание? Да не би лесно да се паркира в Младост? Ами да наложат правилото за цяла София, така още повече ще подтикнат хората да ползват градски транспорт.
51
3
 
25
 
! Отговори
Прав е кмета, преди 4 седмици
лакомията е несериозно и обидно малка. Трябва да е около 200 евра на час.
50
5
 
20
 
! Отговори
до 51 преди 4 седмици
От такива се-лян- дури като тебе София стана тясна.Като напаст сте.
49
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 44 Вариант 1 , продаваш си апартамента в София и напускаш към провинцията. Там ще си имаш собствено място за паркиране и ако се помислил за много специален - биваш пребит. Заради такива орангутани като тебе , хората си мислят , че провинциалистите са агресивни.Малка джендърска , сребърна лъжичка.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Герберските *** са свикнали да смятат числата в милиони. Оттам идва и объркването.
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То е несериозно да има и провалени политици като Трайчо ама има
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Такива веднага трябва да се изпращат на Източния фронт.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То в БГ всеки измамник и крадец е с званието БИЗНЕСМЕН !!!
44
5
 
31
 
! Отговори
Магелан преди 4 седмици
Шок и ужас.Този напълно изтрещя.Как ще малко 2 лв.на час бе ***.По колко искаш да взимаш?По 20лв.
43
19
 
8
 
! Отговори
до анонимен 38 преди 4 седмици
Ами като искаш от провинцията да бачкаш в София, ще си плащаш.Вариант 2-пътуваш с автобус от провинцията до София, а не с кола.Вариант 3-въобще не бачкаш в София, а в провинцията и си решаваш проблема, а също така и на софиянци, които няма къде да си паркират колите по местоживеене от такива като теб.
42
4
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 4 седмици
До Анонимен,5,ама друг път,официалното даже не е 5,а 5 с няколко нули отзад,не знам кого се опитвате да излъжете,всички знаят доходите ви
41
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При 5 лева минимална заплата на час, 2 лева за синя зона даже е свръх много..
40
4
 
26
 
! Отговори
Йо преди 4 седмици
Осигурете платени паркинги на живущите в града и тогава вдигайте цените на всички зони, ако ще и 10 лв на час. До тогава на тази джунгла и 50 стотинки са и много.
39
4
 
15
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
Направете и нивите около София пембяна зона. Какво е то това. Ще ми паркират тези навлеци без да плащат нищо.
38
4
 
16
 
! Отговори
Муахаха преди 4 седмици
Интересно ми е Стадото Офчъици колко още ще търпи?! а и какво стана нали още преди 15 години Окените трябваше да са ни Залели - или и тая Зелена Измама е като Оная с Озонова та Дуупкаа?!
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хората от провинцията , които бачкат в СФ как се справят ми е чудно? Идваш с колата или трябва да паркираш на място без зона и да пътуваш с градския до работа или да платиш 8 х 2 = 16 лв само за паркинг. Каква заплата трябва да получаваш , за да е икономически адекватно? Пък и да го увеличат.
36
2
 
19
 
! Отговори
Кире преди 4 седмици
Самата идея че ще има места беше глупава. Но за да го направите по-приемливо за простолюдието го измислихте. И сега когато всички знаем че места все така няма, но пък си плащат буунаците годишен абонамент (за да няма къде да паркират:) се чудите каква поредна глупост да съчините. Да не се било паркирало в центъра-добре. Значи да си оставим колите пред блока- да ама не, и там искат да въведат зона:) Добре че им скочихме на бой.
35
4
 
11
 
! Отговори
До Мими преди 4 седмици
Само дето тия градове имат изградени паркинги за местните, така можеш да имаш скъпа зона за приходящите, в София всички по важни учреждения са в центъра, да не говорим че нямаме рингови булеварди дето да обикалят центъра, нямаш бърз път север-юг освен околовръстното, изобщо преди да затвориш центъра трябва много да се промени, и пак казвам местните са изключително против пешеходните зони в центъра, защото става шумно, и не могат да стигнат до домовете си
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Мими - "нормална европейска натовска държава" Това някакъв оксиморон ли е :)))