НСО с мерки за сигурност в София на 24 май

Достъп на граждани ще има от 09:30 ч. през два пункта за проверка
23 май 2024 12:33, Елка Василева
19
НСО с мерки за сигурност в София на 24 май
Снимка: архив, БГНЕС

Националната служба за охрана (НСО) въвежда мерки за сигурност в София в района около паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека утре - 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Програмата за официално честване на празника в София ще започне с тържествено шествие от 10:30 часа, което ще тръгне от Археологическия музей.

В 11:00 часа пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще се проведе официалната церемония по случай 24 май.

Достъп на граждани до зоната за сигурност пред Националната библиотека ще бъде осигуряван от 09:30 часа през два пункта за проверка – на ул. „Шипка“ (срещу СУ „Св. Климент Охридски“) и  на бул. „Васил Левски“ (срещу Националната художествена академия).  

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 10:30 ч. до 13:00 ч. се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни системи (дронове) в зоната за сигурност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от София
Обявяват второ класиране за ясли и градини
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 3 седмици
Нищо не тачите, бездушници. Хабер си нямате от духовност или от свобода. Във вашите глави всичко е ядене, пиене и папагалстване на кремълски лозунги.
16
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 3 седмици
Елементарни са опитите на евроатлантиците да разделят българите заради празниците. Българите си тачим 24-ти май, но национален празник е 3-ти март. Пък вие, евроатлантиците си празнувайте 4-ти юли, докато още има САЩ. Че както са я поскарали началниците ви, скоро може и да няма такава държава.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще трепят хора за 24 май ли?
14
0
 
4
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
По-добре НСО да не вземат мерки по празниците. Да не стане пак някой сакатлък, че много асфалт ще трябва после. Да си почиват момчетата.
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истинският национален празник на свободна България. Робите нека си честват мирните споразумения между две империи. Истината е, че единствената свобода е духовна, тя се намира в Христос, а на 24-ти май честваме онази азбука, която ни позволи да опознаем своя Спасител. Без азбуката ни нямаше да има Златен век, нямаше да има Украйна, нямаше да има Русия, нямаше са има Пушкин, Гогол, Достоевски, Толстой, Чехов, нямаше да има православен цивилизация. Нямаше да има и Руско-турска война.
12
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 седмици
В Република България вече всеки е с ранг на депутат или на управляващ държавата ни . Всяко новородено го пази НСО .
11
0
 
6
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
НСО ще вземе най-строги мерки и теглилки. Няма да има прошка за никой, в това число дори и ако на празника дойдат самите братя Кирил и Методий. Освен скенерите за метал, след това ще има препитване на азбуката. Дупе да му е яко на този, който я напише на шльокавица! След това ще трябва да рицитират стихотворения, ще играят хоро и към 21:30 ч., след като успешно пеминат проверките, хората ще могат да се насладят на празника. :)
10
0
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 седмици
Основна мярка, да забранят на НСО да полват служебни автомобили.
9
1
 
11
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 седмици
НСО ще прегазят някой друг пешеходец в името на Кирил Петков!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видяхме ги НСО как ни пазят!!! Пазят народа случайно да не доживее до пенсия! Да те "охранява* тая сбирщинна е все да си наемеш нАркАман с шизофрения, да му дадеш колата и пистолета, че да те вози и да те пази.... Ае нЕма нужда!!! Без тия ще сме по-спокойни и по живи!!!! Само кажете кирЕ дали ще е утре там, да ида лично да му благодаря.Тоя път ще го целят ама не със снежна топка ами с паве-може и с жълто паве!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
на прайда дето е противоконституционен по силни мерки със сигурност ше има :)))
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не си спомням преди да е имало такива мерки за 24 май и за събитие през обедното време. Точно за този празник политиците твърдяха, че не разделя българите. Адекватно ли е поведението на НСО?
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубаво, а кой ще ни пази от НСО? Може би трябва вече да се сформира една служба, която да пази гражданите от НСО!
4
1
 
9
 
! Отговори
НСО преди 3 седмици
Профилактично ще убиваме по някой друг невинен гражданин - Да си знаете !!!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
само коли не им давайте да карат, че ше изпотепат народа
2
1
 
7
 
! Отговори
Мечка преди 3 седмици
Кире ще ходили да мачка хора с джипката? После Васето да асфалтира.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще има ли пак униформени с картечници и базуки?! Брадясали униформени, с бръснати глави и нататуирани- типичният полицейски профил.