Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.

Ще е близо до летището, строежът му почва през лятото
Обновена: 15 дек 2010 14:51 | 14 дек 2010 12:16, Красимир Ангелов
180
Новият национален стадион ще струва 140 млн. лв.
Националите скоро ще играят на нов стадион. Снимка: Булфото

Новият национален стадион ще бъде само за футбол и на него няма да има лекоатлетическа писта.

Той ще се намира близо до летището и ще струва 140 млн. лв., съобщиха от спортното министерство.

Новината, че след спортна зала на 4-ти км ще се строи и нов стадион, съобщи премиерът Бойко Борисов още в неделя.

"Много отдавна се търси решение за изграждане на национален стадион, който да е покрит с козирка и да не е в центъра на София", съобщиха от спортното министерство.

Идеята е да не се блокира центърът за всеки мач на "Васил Левски". Строежът ще започне след завършването на новата зала през лятото, която трябва да бъде открита през август.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Национален стадион
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
7
 
! Отговори
nemo преди 13 години
Какви 140 милиона всичко ще струва 20 другото ще си го приберат четох че и лекоатлетическа писта няма да има а струва толкова много.Толкова много пари а било криза всеки ден го разправя ББ тиквата
141
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алооо, пожарната, с тези пари ще завършите магстрала Хемус бе.
140
3
 
11
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
На това му казват "Пир по време на чума". 140 000 000 ??? Отсега мога да ви кажа кой ще бъде избран за главен изпълнител. А за парчето от тортата за ББ можете сами да се досетите.
139
2
 
14
 
! Отговори
Джейес преди 13 години
Абе това вече преля чашата на наглостта наистина... Бойко вече прекалява с простотиите, как може дори да му скимне да налее толкова пари в стадион в "столицата" като в културната столица на България - Пловдив има готов само чака някой да се задейства. Защо не налеете половината там, а другата половина да отиде за деца в неравностойно положение, а ? Само за собственият си интерес мислите, ако за последните 20 години бяха вложени 10% от парите, които са откраднати щяхме да сме супер силна държава!
138
0
 
0
 
! Отговори
fireman преди 13 години
bate wi boiki si stroi stadion da moge da si razcykwa tam s ostanalite shkembelii i otreplqci a do stadiona specialno za pogarnikarq bez osnovno obrazowanie se stroi i Tenis Kord na koito Tikwata da igrae Tenis i da sportuwa za da si sp[adne slaninite i Birenoto shkembe a sega wsi4ki mi qgte............
137
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като напрявите стадиона, напрвете си и Софийска лига и си играйте там мачовете. Най-големия комплекс на Балканите е в Пловдив и с единствения стадион на два етажа.......нека се руши, той е от провинцията, само в София играят футбол. Докога ще има това деление....всичко за София, а провинцията да загива. С тези 140 милиона ще се една спортна зала и на стадион Пловдив ще се направи реконструкция.
136
1
 
4
 
! Отговори
fireman преди 13 години
Az predlagam Dqnkow Picata za myg na godinata i Ewgeni Min4ew moge i Pendi-pisatelq
135
1
 
7
 
! Отговори
fireman преди 13 години
добре бате бойко,мъж на годината, а кои ще изберем за П......А на годината- Дянков Пицата Ли??????
134
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредното престъпление на Борисов!Задръстванията в центъра са ежедневие, дори и когато не се играят десетината мача в годината на Васил Левски.Цялото начинание е да се усвои държавна пара от аверите на Борисов, а за Борисов комисионната за услугата остава!Трябва да свалиме Борисов, иначе с десетилетия няма да се съвземе страната от неговото управление!
133
2
 
3
 
! Отговори
fireman преди 13 години
biko borisow-myg na godinata
132
4
 
24
 
! Отговори
plovdiv преди 13 години
В Пловдив има готов национален стадион на два етажа, който пустее, а има нужда само от реконструкция, но не - ще правим нов в София.. Смешници!
131
1
 
13
 
! Отговори
2121 преди 13 години
Да беше за спорт, както и да е...ама е за шайка пияници и некадърници (футболистите) и за шефа им - ББ, за да има къде да си рита мачлета с посланиците и да го дават по телевизията.
130
8
 
19
 
! Отговори
kapo преди 13 години
140 млн. за да могат пияниците от Син Сити да играят на него с 2 000 човека максимум публика? ОСТАВКА на цялото малоумно правителство начело с пожарникаря Б. Борисов!
129
1
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Няма за наука, здравеопазване и образование. За чалга, спорт и магистрали има. Има и за подслушване. На простите хора какво им трчбва.
128
2
 
14
 
! Отговори
младен преди 13 години
Абе нали бяхме в криза и нямаше пари бе????? Или няма пари за нас, а за тия около Боко и Цоко, които ще строят стадиона има? Не че имам нещо против да разкарат стадиона от центъра на софия и всеки мач да е затворе ама....
127
2
 
12
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
Кому е нужно да се наливат толкова пари в спорт, който дори не ни е донесъл никакви успехи до сега. Явно няма да приемем, че не сме добри във футбола. За сметка на това спортовете в зала тънат в мизерия. А да не говорим, че най-малкото не е сега момента... имаме не повече от 10 футболиста в историята, който са направили нещо значимо... и за 280 милиона стадион пак няма да ни накара да нямаме най-грозния футбол.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
наливат щото другите неща са им уредени, има си приоритети. За никого освен нас не е най-важен стадиона
125
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво плюете пак бе злобарчета, в другите страни наливат милиарди в стадиони и спортни площадки, пък ние още нямаме закрит стадион, много пари харчим наистина направо се пръскаме.Ми това пак си е инвестиция, нали хора ще го строят, работници, фирми ще бъдат заети!
124
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
В Банкя:)
123
1
 
15
 
! Отговори
LokoFan преди 13 години
За 4 мача на година с обща посещаемост макс. 40 000 души.. и 140 мил. ! И Катар могат да мечтаят за такава икономическо силна държава... бая излишен лев има А?!

Спонсорирани публикации