Гришо отпадна от турнира в Маями

Напрежението изигра лоша шега на първата ни ракета
27 мар 2012 20:18, Миглена Иванова
41
Гришо отпадна от турнира в Маями
Григор Димитров. Снимка: архив, Булфото

Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров приключи с участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След трите си великолепни победи и рекордно представяне за български състезател в надпревара от подобен ранг преди минути на чудесната серия на хасковлията бе сложен край, след като Янко Типсаревич успя да се наложи с 2:0 сета над първата ни ракета, в отделните части 7/6, 6/2.

Гришо започна мача леко напрегнат и имаше известни затруднения в първите си два сервис гейма, но до възможност за пробив сърбинът така и не стигна, като постепенно българинът се отърси от напрежението и заигра значително по-уверено.

След напълно равностойна игра развръзката на сета трябваше да настъпи след тайбрек, в който нервите отново взеха връх в представянето на Димитров и след две двойни грешки от негова страна той буквално подари сета на своя опонент (7:3).

Това окончателно дисбалансира Григор и във втората част той значително свали нивото си на игра, като позволи на Типсаревич да стигне до пробив още в първото му подаване. След това световният номер 9 изцяло пое инициативата и безпроблемно стигна до крайния успех.

С достигането си до осминафиналната фаза на турнира Григор Димитров си заработи 43 370 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста. Следващото участие на българина е на Мастърса в Монте Карло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
1
 
! Отговори
Nikolay_H преди 12 години
До boikotТи явно си поредния ***, който плюе по всеки успял българин... Не си постигнал и 1/100 от неговите постижения, но голям критик и разбирач се извади... После защо младите искат да се махнат от тази страна и не искат да се връщат... Тук дори и малко да успееш, такива като теб гледат да те зачернят от завист... Дребнави душички сте такива хора...
30
3
 
3
 
! Отговори
boikot преди 12 години
"Големият" тенесист Гришо фючарса,отново показа класа!Хасковския умрял канален сом,да ходи да играе на кортовете в НСА,с момичетата,така може да спечели някоя титла.Или най-добре да окачи ракетата на стената и да започне да играе федербал в Борисовата градина.
29
3
 
2
 
! Отговори
Nasko - продължение преди 12 години
работи!!!Гледай много този запис, имаш голям талант, но в момента когато почнеш да имитираш Федерер, който ти е кумир, бъркаш!Бъди себе си, ще станеш голям тенисист, ако следваш себе си...всеки в Индивидуалниоя спорт, трябва да се учи от великите, да ги повтаря, но да бъде преди всичко себе си:))Мачкай ги когато можеш, но ТЪРПЕЛИВО и с Хитрост!!!
28
4
 
3
 
! Отговори
Nasko преди 12 години
Браво Григоре, държа се и достойно на корта, но ако все пак някой от екипа ти чете коментариите и тук, нека те кара да гледаш до припадък начина си на игра, беше го смачкал този сърбин, демонстриращ през цялата игра Пренебрежение, но защо реши, когато при 6:5 и 30:0 за теб, да се правиш на Федерер с този обратен удар, знаеше, че те атакуват там, ще го отработиш и него, но подсече две Удобни топки и реши да рискуваш на най-неудобната, когато нямаше равновесия, а Типсаречеч си беше изял онези раб
27
5
 
5
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Доста тъпота и посредственост лъха от коментарите,а и лека завист с пяна на устата...Когато някой от дрисльовци победи 7-я в света,мога и да се зачета....Сега ви минавам като бързия влак,а относно сърбите,да те са такива.........но си нямат вас мразещите всеки и всичко
26
5
 
11
 
! Отговори
Диди преди 12 години
Браво Гришо!Удоволствие и гордост е за мен да гледам мачове с българско участие на такъв престижен турнир.Пожелавам ти успех и много победи.
25
3
 
7
 
! Отговори
pl преди 12 години
"зайгра "Поредният неграмотен ***!
24
11
 
10
 
! Отговори
Гого преди 12 години
*** най- после зайгра в познатия ни стил...
23
1
 
4
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Срамота!!!!
22
1
 
6
 
! Отговори
;) преди 12 години
Мачкай ги Гришо докато са топли!
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришо е аналог на Благо Георгиев и Благо печели добри пари а има и талант, но е затънал в посредственост
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значи плюещи.....Григорчо/гришо/ е най-добрият български тенисист, но за жалост, това е равно на посредствено световно ниво, не разбрахте ли, че Гришо няма манталитет на победител и ще си остане един усвоител на пари и толкова....кой помни днес Ги Форже или Горан Пърпич, толквоа ще помнят и Гришко.....акъла му не стига по-далеч от това да се уреди в чужбина и да не се връща в ХАсково
19
2
 
7
 
! Отговори
lisuger преди 12 години
Милен Маринов от спортен клуб "Вокил" стана световен шампион по муай тай за мъже в категория до 51 кг. на провелото се в Тайланд световно първенство за юноши, девойки, мъже и жени.Той е първият българин, който сига до финал от такава величина, а стилът му се отличава с чстна игра, чиста техника и професионализъм.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гришо може да бие Янко, ако Янко е пиян и пак не е сигурно
17
4
 
19
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 12 години
ГРИШО СИ Е РАДОСТ ЗА МИЛИЯТ НИ СПОРТПЛЮЕЩИТЕ ПО-ДОЛУ ТВАРИ СА СИ ПЛЮЕЩИ ТВАРИ !!!!!!!!!!!!!!!!СРЕЩУ БЕРДИХ СИ БЕШЕ МНОГО ДОБЪР МАЧТИПСАРЕВИЧ СИ Е АМБИЦИРАН, НЕ Е БИЛ В ТОП 8МАНТАЛИТЕТЪТ ИМ Е ПО-ДРУГ ! ПО-КОРАВИ СА ! НОРМАЛНО Е !БИЯТ ГИ, БЛЪСКАТ ГИ, РЕЖАТ ГИ СТРАШНО, ОБАЧЕ СА КАТИЛИ И ЗАТОВА СА МНОГО, МНОГО, МНОГО ПО-НАПРЕД ОТ НАШИТЕ "УСВОИТЕЛИ НА ПАРИ"НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, ПАК СЪС БОМБИ ДА ГИ УДРЯТЕ, ОНЕЗИ СА СИ СВЕТОВНА СИЛА - ТЕНИС, БАСКЕТБОЛ, ВОЛЕЙБОЛ, ВОДНА ТОПКА, ХАНБАЛ, ШАХМАТ ......
16
13
 
13
 
! Отговори
хилка пиронова преди 12 години
не е ли време вече да не му казват голямата надежда на българия. сралъо. само въздуха замърсява да ми лети за 1,2 ри кръг насам натам
15
3
 
3
 
! Отговори
RT% преди 12 години
еее най-после
14
9
 
22
 
! Отговори
хм преди 12 години
Гледам тук злобарите пак са се развихрили. Момчето се труди, вади си честни парички, намира се на световно ниво в нещо, нищо че не е в топ 10, а мишките колкото и да плюят по него и Цвети - пак ще си останат мижитурки, защото никой никога няма да чуе за тях. След години като си отидат от този свят никой дори няма да разбере, че са живели.
13
5
 
15
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
GRISCHO PAK NI IZNENADA.....KATO PARVIQ SNQG.....
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако може Серена да ти вкара малко и манталитет на победител, нама да е зле, но да е ......да ти го вкара а то това не може да се вакра