4 от 4 за Байерн при дузпите

Баварците са първия тим от 1984 г. насам, който ще играе финал у дома
26 апр 2012 11:57, Георги Пешев
5
4 от 4 за Байерн при дузпите
Снимка: Ройтерс

Немската психика е пословична навсякъде, особено във футбола също. В сряда вечер Байерн за пореден път демонстрира това. Баварците спечелиха с дузпи срещу Реал Мадрид на полуфинала реванш от Шампионската лига и ще играят на мечтания финал у дома.

Това бе четвърти мач на Байерн в Европа решен с дузпи, като и в четирите случая баварците са триумфирали.

Последният случай бе на финала през 2001 г. Тогава срещу Валенсия двата отбора си биха рекорден брой дузпи, след като мачът приключи 1:1 (с два гола от дузпи), а при рулетката резултата бе 5:4 (след 16 дузпи общо за целия мач).

Трябва да се върнем до 1983/84 за други дузпи на Байерн. Тогава за Купата на УЕФА баварците печелят 9:8 срещу ПАОК във втория кръг. В първия кръг на КЕШ през сезон 1973/74 Байерн бие Атвидабергс с 4:3 след дузпи. Това са всички случаи в историята на баварците, когато техен мач в Европа се е решавал с дузпи.

Победата над Реал класира тима на Хайнкес за решителния мач на "Алианц Арена". На 19 май Байерн ще стане четвъртия клуб играл финал за КЕШ у дома. Последният такъв случай бе през 1984 г. когато Рома загуби от Ливърпул на "Олимпико" след дузпи.

Реал Мадрид през 1957 и Интер през 1965 г. играят финала у дома. И двата отбора печелят купата. През 1986 г. финала е насрочен за Барселона, но след като Барселона се класира, срещата е изместена и се играе в Севиля.

Добрата новина за феновете на Челси в случая е, че поне няма да има голям наплив в хотелите в Мюнхен на 19 май и ще могат по-лесно да си намерят къде да отседнат. А и статистиката показва, че в Мюнхен винаги печели отбор, който никога не е триумфирал преди в турнира.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
FCB преди 12 години
Омръзна ми вече Байерн да губят спечелени финали срещу средняшки английски клубчета - от трета глуха!Крайно време е да си наложат волята и да смачкат посредственото недоразумение във футбола Челси !
2
0
 
8
 
! Отговори
до с. преди 12 години
Пич, Байерн - пренавити? Не вярвам с желязната си психика да се пренавият чак толкова. Единственият сигурен начин Челси да ги спре, е ако решат да играят дефанзивно както с Барселона, с 10 човека в наказателното и да разчитат отново да са късметлии и положенията на Байерн да не влизат както снощи. Обаче разликата между Байерн и Барса е, че първите не се страхуват да обстрелват отдалече автобуса в наказателното не е сигурно дали ще им помогне. Аз лично се надявам на атакуващ футбол, като снощи.
1
4
 
4
 
! Отговори
с. преди 12 години
При всички положения ще бъде здрав и мъжки финал без сученето на испанците!Най-вероятен победител е Челси обаче!Байерн ще са пренавити да спечелят у дома и ще са нервни!Челси нямат какво да губят!Никой не ги слагаше в сметките!Ще са абсолютно освободени психически и ще се раздадат на терена докрай!Независимо от наказаните футболисти имат с кого да излязат!

Спонсорирани публикации