Неста се сбогува с Милан

Сърцатият защитник напуска Милано след 10 сезона
10 май 2012 17:34, Красимир Ангелов
0
Неста се сбогува с Милан
Неста се сбогува с Милан след 10 сезона. Снимка: Reuters

Защитникът Алесандро Неста напуска Милан след края на сезона. Желанието на италианеца е да продължи кариерата си извън Европа, като почти сигурно той ще се състезава за отбор от американската Мейджър Сокър Лига.

36-годишният бранител, който често страдаше от най-различни травми по време на успешната си кариера, има договор с "росонерите" до юни тази година. След 10 години в клуба ветеранът напуска стадион "Сан Сиро".

През 2002 година Милан счупи касата и извади 30.5 милиона евро, за да закупи Неста от римския Лацио, като по онова време фаворит за подписа на футболиста бе считан Ювентус.

През последните седмици "старата госпожа" отново бе сочена за новата дестинация за Неста. Но и този път пътищата им се разминават.

"Италианският и европейският футбол вече са твърде бързи за мен. Ако не се чувствам важна част от състава, по-добре да си стоя у дома", каза Неста на пресконференция.

"Спечелих толкова много, но реших да опитам нещо различно, да отида на място, където ще мога да бъда полезен. Първият път, в който спечелих Шампионската лига с Милан е  най-хубавият ми спомен от клуба.

Напускам Милан малко разочарован, защото очаквах да спечеля титлата този сезон. Не знам какво ще е бъдещето на тима, защото има няколко футболисти, които също ще си тръгнат през лятото", заяви защитникът и завърши:

"Към момента не знам къде ще отида, защото все още не съм подписвал нищо. Няма да е зле ако заиграя в американския шампионат. Точно в момента нямам оферти от други първенства".

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: миланАлесандро Неста
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации