Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа

Сините спечелиха Шампионската Лига след дузпи срещу Байерн
Обновена: 20 май 2012 12:22 | 20 май 2012 01:04,
172
Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа
Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единият играе , другият му пречи
70
10
 
13
 
! Отговори
varg преди 11 години
Поредният луд мач.Барса и Реал да ги духат.
69
6
 
17
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Тази година дедо Господ беше с момчетата на Роман Абрамович! Някой плюят "Челси", заради не до там приятната за гледане игра, но важното е ефективност, не ефектност. Баварците ми напомняха за играта на нашият "Левски", създават много положения, а не може да реализират. Абсолютни къръци и дузпа им дадоха и нея не реализираха, може да се сърдят само на себе си! Честито на "Челси" и Абрамович.. колко ли ще се бръкне олигарха по този случай, по 100 хилки примерно !?
68
2
 
8
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Челси - Байерн- поостарелили,но мъдри наемници срещу възторжени патриоти-щурмоваци,всъщност,ако се замислиш нищо ново-Моуриньо за пореден път спечели Шампионската лига,това е неговият отбор,неговият стил,Вилаш-Боаш се опита да го промени и се провали,Ди Матео просто остави нещата да следват естествения си ход и спечели
67
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Евала на Сините Англичани червените шваби да го д**ат...
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Байерн са най-голямите каръци в света! Винаги накрая и по най-тъпия начин губят! Харесвам ги и толкова ме е яд на тях, че направо не мога да си намеря място.Честито на Челси!
65
3
 
10
 
! Отговори
Chelsea forever преди 11 години
Kolko duzpi v redovnoto vreme triabva da dadat protiv 4elsi za da padnat.20 kornera za 6vabite i niama gol - levazi. Istoriata pomni 6ampionite a ne igrata.Da bie6 Baern u doma - bezenno.Bsi4ki fen4eta na Parza Mangal4estar zamal4ete.Ain zu zvai zu dran Baern van.Germani6e ma6ihi6e kaputi6e.
64
18
 
15
 
! Отговори
Волен преди 11 години
Честито на Челси,но по-грозен и отвратителен футбол не бях гледал.Челси е новият цар на антифутбола.
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da jivee Jose Maurinq i antifutbola Inter, Shelsi, Real Madrid . Samo v Porto be6e interesno ! P.s koi ostavi Ruben da bie duzpata pri polojenie 4e,Sheh go poznava dobre ot vremeto v Shelsi ?
62
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така ви се пада фашисти,е не може да печелите вие винаги,не се дървете на създателите на футбола,хахахаха......какъв резил,да паднат във столицата на фашизма на собствен терен,точно така трябва,да им е вътрешно без край......
61
13
 
4
 
! Отговори
Ястреб С* преди 11 години
От Искър'а по дулбоко нема, от Витоша'та по високу нема и от Галатасарай по голем нема! ;-) Поздравления на подръжниците на Челси!
60
5
 
27
 
! Отговори
A4o преди 11 години
В момента всички тези дето хулят Челси са онези фенчета на Барса!!! Мюнхен имаха своите шансове, дуспа в продълженията даже пропиляха, отбора на Челси какво е им виновен, да бяха направили втора дуспа, че да вкарат ли?! :DСори момчета, грозен и анти футбол, но ПЕЧЕЛИВШ! :DЧестито на новите шампиони!
59
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има един отбор и това е - МИЛАН ! Лека вечер на всички
58
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тваа все едно Интер преди няколко години. Но с по-малко футбол и повече късмет. Един що годе сносен удар един гол. Спечелиха хубаво(заради Чех и Дрогба) ама не с антифутбол, направо никакъв футбол не се видя от сините. Треньора им да ги научи да разиграват и да градят, щото с подобни представяния току виж изпаднали в Англия
57
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако трябва да сме честни отборът на Байрен Мюнхен изигра по добре финала.Челси просто имаха по - голям късмет при дузпите
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, Г-спод реши Челси да победят. Байерн натискаха много и имаха достатъчно шансове, затова сега ще ги боли още повече.. Напълни ми се сърцето тази вечер. :))) Честито на победителя, жалко за немчовците. Както е казал народът ни: За един сватба, за други брадва.
55
21
 
20
 
! Отговори
ЧЕЛСИ преди 11 години
Ревете ли, Швабщайгери??
54
7
 
39
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Байерн са много по-стойностен отбор, но съдбата беше решила Челси да вземе титлата - най-малкото заради играчи като Чех, Тери, Лампард, Дрогба и т.н., на които този финал е Лебедова песен! Челси пак ще спечели финал след 20-30 години, баварците колкото и да са слаби стигат поне до финал през няколко години :-)
53
18
 
16
 
! Отговори
Байрен шампион преди 11 години
Дюнер - кебап Мюнхен
52
10
 
6
 
! Отговори
с. преди 11 години
Аре бе!Къде са ми поздравленията!?*** и комплексрарите скапани!