Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа

Сините спечелиха Шампионската Лига след дузпи срещу Байерн
Обновена: 20 май 2012 12:22 | 20 май 2012 01:04,
172
Челси най-накрая го направи - седна на трона на Европа
Играчите на Челси ликуват след последната дузпа на Дрогба. Снимка: Reuters

Приказката наречена Шампионска Лига свърши - с триумф за Челси и драма за Байерн Мюнхен. Англичаните успяха да триумфират след драматична развръзка в редовното време и още по-драматично изпълнение на дузпи.

Дидие Дрогба се превърна в герой за своя отбор, като първо изравни резултата за 1:1 три минути преди края на мача, за да вкара срещата в продължение. При дузпите пък той вкара победния удар, който донесе титлата на Челси.

Антигерой за домакините пък стана Ариен Робен, който пропусна да вкара от дузпа в продълженията. Преди това Томас Мюлер бе открил резултата за Байерн в 83-та минута и изглеждаше, че преимуществото на Байерн ще доведе до заслужен успех.

Челси обаче се съживи точно когато трябва и макар да бе по-добрият отбор само в 5 от всичките 120 минути, ефективността на отбора се оказа впечатляваща.

Така три години след като загуби финала срещу Манчестър Юнайтед след изпъление на дузпи, сега отборът на Роман Абрамович ликува също след дузпи.

За Байерн пък драмата бе пълна, тъй като отборът загуби мечтаният финал на собствения си стадион. Разочарованието е още по-голямо, тъй като през целия мач Байерн имаше преимущество, а при дузпите успя да поведе след като Мануел Нойер спаси първата дузпа.

Подробности за мача и за развоя при дузпите прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Футбола е мъртъв ! Да живее мафията ! Евреи , араби убиха всичко детско в мен ! По голям фарс от тазгодишния не съм гледал никога ! Спирам да гледам "футбол" край ! Вчера се нагледах на циркове
90
1
 
6
 
! Отговори
Шматко преди 11 години
Снощи видяхме едно . И двата отбора заслужаваха 1 место абсолютна класа която си пожелавам да достигнем и в БГ някога
89
0
 
3
 
! Отговори
до 100 преди 11 години
Аз го казах бе,ти къде се слагаш ,ае бегай да ядеш макарони.
88
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от Челси ми приличат на онези от Порто. Станаха и двата отбора с адски късмет шампиони на Европа. Жалкото е че феновете на Челси си мислят че отбора им е най-добрият отбор в момента в Европа. Това е жалкото и смешното. Един от най-смешните шампиони на Европа.
87
7
 
5
 
! Отговори
с. преди 11 години
Аз казвах ли ви кой ще спечели бе!?И пак плюете Челси!То бива злоба,ама това е смешно вече!
86
0
 
2
 
! Отговори
PR преди 11 години
bqh na macha gledah go na jivo nashte cherveni zagubiha v poslednite minuti ich hasse es schade
85
15
 
8
 
! Отговори
до 97 преди 11 години
Ами от *** отбори, *** финали очаквай. Барселона срещу Манчестър 2009-та и 2011-та *** мачове ли бяха? Или Барса нападаше със всички сили и Манчестър не барнаха топката? Идеята ми беше че Реал- Барса на финал на ШЛ щеше да е истинско зрелище, а с тези страхливи некадърници от Челси и Байерн се стигна и до най-насрания смешен финал в историята на ШЛ.
84
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Финалите като цяло са най-тъпите мачове. При такъв залог, само някакви вчерашни лапета могат да си мислят, че ще се скъсат отборите от контраатаки. Смятам, че Челси заслужаваше повече тази титла последните години - с оглед постоянството им и факта колко пъти ограбваха труда им, особено срещу Барселона. Иначе предпочитам испанския и немския футбол, колкото и да не ви се вярва, не уважавам толкова английския.
83
14
 
13
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
За швабите си прав, но поне се опитваха да играят ФУТБОЛ, а онези от Челси само рушаха играта. И двата отбора са срам за един финал на ШЛ. Нямаха място на него.
82
15
 
11
 
! Отговори
dpa преди 11 години
Да финала беше смешен, но не е вярно, че Челси рушили футбола или пречели. Да не би баерн да показаха футбол, в германия футбол няма - има лека атлетика с топка, даже има силов трибой с топка. НАЙ - ГОЛЕМИЯ АНТИФУТБОЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА СЕ Е ИГРАЛ И СЕ ИГРАЕ, И ЩЕ СЕ ИГРАЕ И ЗА НА ПРЕД САМО ОТ НЕМСКИТЕ ОТБОРИ. ПРОСТО НЯМАТ НЕОБХОДИМИТЕ ЕМОЦИОНАЛНИ И ТЕМПЕРАМЕНТНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ ДА ИГРАЯТ ФУТБОЛ.САМО С ДУХ, РИТАНЕ, БЯГАНЕ И ГРУБОСТИ НЕ СТАВА. ТОВА НЕ Е ВОЙНА ШВАБИ. ЧЕСТИТО НА ЧЕЛСИ.
81
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Заслужаваха го !При токова грешки на Байрен ,коъто направиха беше норамално Челси да бие ;)
80
5
 
11
 
! Отговори
лаик преди 11 години
Много коментари против Челси.Ако един отбор знае, че е по-слаб в момента, че играе финал като гост, избрал е предпазлива тактика, отбранявал се е достойно-през целия мач...и дочака своя шанс да победи...това прави ли го слаб отбор?
79
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** насрания финал. Едните се опитваха да играят другите им пречеха и накрая със страхотен късмет ги победиха. *** насрания смешен шампион на Европа.
78
13
 
9
 
! Отговори
паок преди 11 години
с такива шампиони като челси,футбола бавно но сигурно умира!!!!!!!!!!!!!
77
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може ли да давате положителни мнения на човек, който не знае как се пише 'дузпа' ?!Колкото до мача мога да кажа само,че беше смешен финал.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роман Абрамович не по 100 хилки а сигурно сега на титулярите по милион евро ще даде.
75
16
 
6
 
! Отговори
дьглас адамс преди 11 години
Много сьм доволен от резултата дори го чувсвувам като лична победа!-Хубаво е да знаеш че немско-турското бижу го взе в гьза по вьзможно най-хемероиден и вулгарен начин.ВМW(бьлгарски ментални вулгаристи)Да го духат ***.
74
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да вкараме 4-5 гола, аристократично проспахме много положения и така се случи, че не спечелихме. Като не вкараш, ще ти вкарат, така е във футбола
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единият играе , другият му пречи
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единият играе , другият му пречи