Трибагреникът вече се вее в Олимпийското село

Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика приключва след игрите
Обновена: 23 юли 2012 09:52 | 23 юли 2012 09:52,
10
Трибагреникът вече се вее в Олимпийското село
Волейболистите и представителите на спортната гимнастика бяха сред олимпийците ни при издигането на българския флаг в Лондон. Снимка: БОК

Българският трибагреник вече се вее в Олимпийското село в Лондон.

На издигането на знамето вчера присъстваха състезатели и треньори от мъжкия национален отбор по волейбол, спортната стрелба, стрелбата с лък, спортната гимнастика и бадминтон, генералният секрeтар на БОК Белчо Горанов и посланик Константин Димитров.

Още по темата

40-минутната церемония включваше феерично изпълнение на местни танцьори, облечени в пищни пъстри костюми, последвано от приветствие на кмета на Олимпийското село.

Днес  за Лондон заминава и част от акредитираните български журналисти. Във вторник по обед нова група спортисти ще отлети за английската столица.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Лондон ще са последното състезание за капитана на ансамбъла по художествена гимнастика Михаела Маевска.

Тя иска да приключи кариерата си с отличие, да запише висше образование, а през септември да се омъжи.
Под венчилото ще мине и още една от гимнастичките - Катрин Велкова.

В момента грациите са на лагер във Франция.

Със скромна церемония в жилищен блок в Лондон вчера бе отбелязана 40-та годишнина от Олимпийските игри в Мюнхен, по време на които палестински терористи убиха 11 израелски атлети.

Уважилите тъжния повод изразиха съжаление, че на откриването на форума в петък организаторите не са предвидили да бъде почетена с едноминутно мълчание паметта на убитите израелски спортисти, посочва вестникът.

"Международният олимпийски комитет има моралното задължение да почете паметта на 11-те атлети, треньори и съдии. Не защото те бяха израелци, а защото бяха олимпийци и бяха убити по време на Олимпийските игри, заяви генералният секретар на Израелския олимпийски комитет Ефраим Зингер пред всекидневника „Таймс ъв Израел“.

Според шефа на МОК Жак Рох церемонията по откриването в петък "не е подходящата сцена, на която да бъде почетена паметта на загиналите", въпреки че политици от САЩ, Израел и Германия се опитаха да окажат натиск върху МОК, подчертава „Таймс ъв Израел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе тея евреи е много трудно да ги разпознаеш по имената им ,ту мюсулмански ,ту някакви други ! Напр. Соломон Паси ,Ефраим Зингер , а ми кажете тоя Ефраим Зингер как да го разбере човек ,че е евреин за да се предпази от него ! Аз помислих,че е турчин с немска фамилия?!
9
0
 
2
 
! Отговори
а преди 11 години
Тарикатите на държавна екскурзия в Лондон, глупаците по 10 часа с лопатата.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мароооо, за тебе Виденовден трябва да дойде, да видиш как беше през 2007-***, че да поумнееш малко берем.
7
2
 
4
 
! Отговори
4oko преди 11 години
Пълни смешници! Последни както винаги.
6
0
 
1
 
! Отговори
антипатриот преди 11 години
Голям праз. Пука ми...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много моля да си прочетете подзаглавието и след като осъзнаете колко е неадекватно, да го редактирате: "Капитанът на ансамбъла по художествена гимнастика приключва след игрите"
4
10
 
3
 
! Отговори
Мара Фурламата преди 11 години
Знамето ще си се вее и нашите *** няма да спечелят нито 1 медал. Държавата е на последно място, защо спортистите да правят изключение? Скоро идва видовден...
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези на снимката членове на Севернокорейското политбюро ли са?
2
0
 
10
 
! Отговори
az преди 11 години
Любо Ганев и той се мъдри там :DDD! Голяма заслуга има за отбора по волейбол!
1
0
 
22
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Дано спечелим 5 медала и поне 2 златни.Успех и късмет.