Далаклиев срещу световен вицешампион по пътя за медалите

Боксьорите ни с четвърти пореден успех на олимпийския ринг
Обновена: 2 авг 2012 15:17 | 2 авг 2012 10:15,
23
Далаклиев срещу световен вицешампион по пътя за медалите
Капитанът на боксьорите Детелин Далаклиев затвори с победа българското участие в петия ден на Олимпиадата. Снимка: БТА

Световен вицешампион е последното препятствие по пътя към олимпийските медали в Лондон за капитана на националния отбор по бокс Детелин Далаклиев.

Майсторът на ръкавиците в категория до 56 кг ще срещне на четвъртфинал представителя на домакините Люк Кембъл, след като победи Ибрахим Бала (Австралия).

Далаклиев, който е първенец на планетата за 2009 година, измъкна двубоя с 14:10 точки.

Мачът на плевенчанина с Кембъл, излъгал италианеца Яхин Виторио Паринело (11:9), е в неделя.

"Щастлив съм, че имам шанс да играя за олимпийски медал. С Кембъл се знаем много добре. Мисля, че отделни моменти на бързина ще решат мача“, заяви Далаклиев пред БТА.

Още по темата

Междувременно в българския лагер в Лондон избухна скандал, след като звездата в бадминтона Петя Неделчева скочи на федерацията. Реакцията на заралийката, която приключи третото си участие на Олимпийски игри, бе по повод интерпретацията на думите й, че в Рио де Женейро след 4 г. може и да не се състезава под родния трибагреник. 

"Бях разстроена и е възможно да съм казала и неща, които не трябва да казвам. Никога не съм заявявала, че се отказвам от България. Няма да се отказвам.

Някои хора от федерацията искат да ме откажат. Вече не им снасям "златни яйца". Не съм възпитана да премълчавам лошите неща, който правят те спрямо нас състезателите", коментира Неделчева пред БТА.

Тя разкри подробности за финансирането на подготовката й.

"От средата на февруари ръководството на федерацията не само не ми помага, но дори ми пречеше в подготовката.

Относно финансирането, без да влизам в детайли, ще кажа, че Министерството на спорта ми осигури финансиране, което 50 процента не стигна до мен, след като преминава през федерацията", допълни  възпитаничката на Орлин Цветанов.

Междувременно световните рекорди в олимпийския басейн продължават да валят.

Унгарецът Даниел Гюрта стана шампион  на 200 м бруст, пращайки в историята върховото постижение на планетата. Той триумфира с 2:07,28  минути.

Предишният световен рекорд - 2:07,31, принадлежеше на Кристиан Спренгър (Австралия) и бе поставен през 2009 г.

В същата дисциплина американката Ребека Сони закова новия стандарт на  2:20,00 минути още в полуфиналите.

Нейтън Ейдриън пък донесе дългоочакваната титла в най-атрактивната дисциплина - 100 м св. стил. Той се окичи със златото, плувайки за 47,52.
 
Днес големите емоции за българите ще бъдат свързани отново с волейбола. Момчетата на Найден Найденов излизат за третата си поредна победа срещу Австралия.

Мачът, който е битка за 1/4-финалите, започва от 13,30 часа българско време и ще бъде предавана пряко по БНТ1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
Таня преди 11 години
14.35 часа 0 на 0 волейбола
17
2
 
3
 
! Отговори
Съобщение преди 11 години
Петър Василев, по известен като Пепи Петела Предпочитам Тереза Маринова да коментира двубоите, ако ще и нищо да не разбира от бокс.
16
2
 
10
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 11 години
.... Данчо Йовчев е голям и велик,но за съжаление смятам че и съдиите няма да го пуснат до медалите :( Виждам го 5-6 място във финалната осмица :( !! Ивет Лалова ако стигне до финала на 100 и 200 метра ще е супер но там и нея не е виждам като единствената бяла жена сред *** от САЩ,Ямайка и Барбадос ! :( Единственият ни щангист ако може да направи нещо за медал ще е подвиг според мен.. Волейболистите ни зависи адски много от съперника на четвъртфинала кой ще е!! Дано вземем 2-3 медала!!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Реалистът преди 11 години
Много кофти че нашето момче се изправя срещу представител на домакините :( Очаквам брутална съдийска тесла срещу Детелин :( Трябва направо да го смачка от бой а най добре ако може един хубав нокаут или два-три нокдауна да му броят до 7-8 на англичанина за да го пуснат на полуфинала съдиите скапани :( !!! Дано има КЪСМЕТ ! :) Защото надеждиците ни за медал на тези Игри май се изчерпват със тримата ни боксьори,художествената гимнастика и най вече-БОРЦИТЕ НИ!!! В другите спортове НЕ НИ ВИЖДАМ! :(!
14
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
гимнастичките по художествена гимнастика - как само звучи
13
2
 
8
 
! Отговори
UK преди 11 години
Тука май на някой му е кисело гроздето. Само преди четири години целият български отбор по шанги беше изхвърлен от олимпийските игри заради допинги. Така че спокойно пич,ако някой е гълтал химии то ще си излезе на яве рано или късно.Успех на българските волейболисти днес, те и гимнастичките по художествена гимнастика имат реален шанс за медали.
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямаше такава простотия в боксовата система като вчера ти да водиш с над три точки разлика,четерима съдий да ти дават тази разлика,според петия да са равен брой точки и всички да се влиаят от неговото мнение и Детелин беше на пъ да отпадне ей така
11
2
 
13
 
! Отговори
Потресена съм преди 11 години
Много ми е мъчно за нашите спортисти. Как може да има такава свободия и бащиния във федерациите? Горката Петя! Момиче, стягай си багажа и бягай в чужда държава. Един живот живееш, не го пропилявай.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С "Фармахим" - непобедим!
9
2
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Не само в спорта е тази промяна и тенденция......
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Абсолютно съм съгласна!И все пак , моля се нашите момчета да ни зарадват отново , много се гордея с тях. Браво за мача срещу плояците!!
7
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Междувременно в българския лагер в Лондон избухна скандал, след като звездата в бадминтона Петя Неделчева скочи на федерацията"Kaкво значи "скочи на федерацията"?!Момичето се разплака в ефир, явно смачкана емоционално от глупостите в тази федерация.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И отново "федерация" е в дъното на проблема. То да беше само в един спорт да не повярваме. Ама може ли всичките ни спортисти да са недоволни от федерациите си? Това не е нормално. Събрали са се само някакви книжни плъхове там, които усвояват сладки пари покрай нашите спортисти и си кютат на местенцата, а спорта ни потъва към дъното. Футбола вече загина, волейбола е тръгнал и той към лайянаната каша....
5
6
 
11
 
! Отговори
:) преди 11 години
Така, така- да види Света, че българите не сме "берачи на боровинки!" и "корумпирани типове"Успех и занапред!
4
3
 
25
 
! Отговори
БРАВО! преди 11 години
Успех и късмет БЪЛГАРИНО!
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Гришо!
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България - Австралия 3:0
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
the Diaper forever!!!