Хайнкес: Не бях ставал шампион при толкова ниски температури

"Моментът е доста емоционален за мен, много съм щастлив", призна треньорът на Байерн
7 апр 2013 13:55, Друми Георгиев
1
Хайнкес: Не бях ставал шампион при толкова ниски температури
Хайнкес е носен на ръце. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес не скри радостта си от спечелената титла на Германия. Вчера баварците подпечатаха своята 23-та титла на домашната сцена, запазвайки страхотната преднина от 20 точки пред детронирания първенец Борусия Дортмунд, при оставащи шест кръга до края на кампанията.

"Разбира се, че моментът е доста емоционален за мен, защото след 23 години отново станах шампион на Германия", сподели Юп Хайнкес, цитиран в официалния сайт на Байерн Мюнхен в интернет.

"Казах на своите футболисти, че моята първа титла беше най-емоционална от всички. Но вчера девет мои футболисти за първи път станаха шампиони и това можеше да се усети."

"Беше ни много трудно след класиката срещу Ювентус в Шампионската лига отново да изиграем добър мач. Честно казано спечелихме с малко късмет, но се радвам изключително много."

"Когато станах шампион на Германия преди 23 години беше значително по-топло. Никога досега не съм печелил титлата при толкова ниски температури - нито като футболист, нито като треньор", завърши с чувство за хумор своето изказване опитният наставник, който си тръгва през лятото, когато ще бъде заменен от Пеп Гуардиола.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари