Вавринка спря устрема на Гришо

15-ият в света обърна първата ракета на България
10 май 2013 08:51, Елка Василева
160
Вавринка спря устрема на Гришо
Григор Димитров. Снимка: Reuters

Швейцарецът Станислас Вавринка спря устрема на Григор Димитров и го елиминира в третия кръг от силния "Мастърс" в Мадрид, стигайки до успех с 3:6, 6:4, 6:1.

15-ият в световната ранглиста показа изключителна физическа издръжливост за разлика от Гришо, който усещаше умора и това си пролича в третия сет.

В 1/4-финалната фаза швейцарецът ще срещне Жо-Вилфред Цонга, а Димитров ще се отдаде на известно време почивка.

Срещата започна по прекрасен начин за първата ракета на България и нашето момче стигна до първите си точки за пробив при 2:1 гейма в своя полза.

Хасковлията имаше аванс от две точки за пробив и успя да се възползва от първата такава, за да пробие швейцарския си противник.

За съжаление на българина неговият опонент също стигна до две точки за пробив.

Гришо успя да ги спаси, но швейцарецът стигна до трета такава след уникално разиграване. При поредното дълго разиграване Димитров изкара топката в аут и пробивът бе върнат.

При 4:3 българинът стигна за втори път в първия сет до две точки за пробив. Първата точка бе спасена, но при втората Вавринка направи много сериозна грешка. Така Гришо стигна до аванс от 5:3 и сервиране за сета.

Младата надежда на световния тенис затвърди пробива си и спечели първия сет в мача с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, като Григор не спираше да изумява със страхотните си изпълнения на корта.

Двамата си взимаха подаванията, но при 3:3 след няколко изморителни минути нашето момче стигна до точка за пробив.

Вавринка от своя страна спаси точката за пробив, а след това с две поредни точки взе подаването си и дръпна с 4:3.

Швейцарецът стигна до два сетбола при 5:4 в своя полза след две непредизвикани грешки на българина. Той се възползва от първия такъв и спечели сета.

Третият сет започна отново равностойно, но при 2:1 в своя полза Вавринка стигна до точка за пробив. Той успя да се възползва от нея и стигна до аванс от 3:1.

Преднината на швейцарския тенисист набъбна с още един гейм, след като затвърди пробива си. Надмощието на Вавринка продължи и той стигна и до втори пробив, с който стигна до аванс от 5:1. След това си взе подаването на нула и спечели мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
2
 
! Отговори
цв.цв. преди 10 години
Ачкай Дришооо! Мощно и обилно както само ти може6
122
2
 
5
 
! Отговори
Видински преди 10 години
Григор Димитров изигра два много силни мача.Българите в публиката изиграха роля за неговото възкръсване срещу Джокович.Да,сега може да е слаб физически,но след 1-2-3 години всички тези психически и физически недостатъци ще са сведени до минимум.Наистина ме е дразнел в много от мачовете си - как губи,след като е имал аванс,ама ... все пак човек не може да се абстрахира от всички проблеми,които са му на главата,МНОГО ОТ КОИТО ТРЪГВАТ ОТ НАЙ-БЛИЗКИТЕ НИ - РОДИТЕЛИ,РОДНИНИ... Успех занапред !!
121
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 10 години
Без излишен патриотизъм мога да кажа, че ние българите сме един изклютително надарен народ. При 7м. население, от които 2 мил. пенсионери и 1 м. с *** венци, да имаш световен шампион по шах и при жеките и при мъжете, 20г. рекорд на висок скок (209см), име като Кубрат Пулев и Станка Златева и още много много други. Имаме кино и театър на световно ниво, Под прикритие са го гледали на 600м. по света, а нашите математици са неизменно в топ 10 и често в топ 5 след страни като Китай и САЩ..Имаме, и
120
4
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
*** e tova picleme vijte go samo otblizo s lupa...
119
5
 
3
 
! Отговори
Iliya преди 10 години
***, *** си ти Griso....
118
0
 
0
 
! Отговори
Oня преди 10 години
Стоянкее вече не си ми интересна. Много се повтарящ ... замивай си дупенцето и си лягай ;)
117
0
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Вместо да умувате по добре помислете под какъв флаг ще се състезават спортистети Ви, след като прекръстим държавата на ***(ударението е на втората сричка). Аз лично предлагам македонския. Но всъщност той скоро ще става с двуглав орел, така че най-добре под турски. Под нашия с колелото ние не Ви искаме. Като се замисля по-сериозно какво ли ви трябваше да излизате от сянката на падишаха?
116
1
 
0
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Стоянке а *** и тебе кой ше ви рани и лекува оти и сега чакате от бъгарете за социални и лек !!
115
1
 
3
 
! Отговори
Oня преди 10 години
Ееее Стоянке посмали малко посмали ;) просълзих се като си го представих :) Апък за анонимния ... прекалената фенщнина и на мен не ми харесва, но лично аз обичам спорт умерено ... и да го гледам и да го практикувам :) така че здраве ;)
114
1
 
1
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Ти дето ме наричаш Стоянка, дали разбираш с кава гордост ще се разхождам из руините на гяурската Ви нация. Как гордо ще бие *** ми сърце. Каква наслад за душата ми ще бъдат пълните с *** чаавета български домове. Какво умиление ще предизвиква звучната *** реч. Това е нашия живот. А Вие чакайте Гришо да стане шампион, или модерния ляв да ритне на левия боц. Пожелавам Ви успех. За нас и страданията са достатъчни.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами аз съм българин и да ви кажа хич не ме вълнува, че някой някъде се напъва да скача, да изкарва пари с тенис и прочие. Това да изгубя два часа от живота си, за да гледам ритнитопковци ми се струва върха на дебилщината. Да си занимаваш мисленето със следене на трансфери, еврофутбол, 7 дни спорт и после да се правих на компетентен пред блока, егати тъпнята. И без тия глупости изкарвам по пет хилки на месец и возя мацките на пикник.
112
0
 
0
 
! Отговори
ййййййй преди 10 години
Типично по български се изкифли. Не е да не може да играе, но няма психика и постоянство. Така е било с всичките ни спортисти-могат да паднат срамно от всеки, както стана и вчера. СРАМ. Как едни сърби са устойчиви психически и концентрирани, и жънат успехи в колективни и индивидуални спортове, а нашите са П_ТКИ.
111
1
 
0
 
! Отговори
до 128 преди 10 години
Стоянчоооуууу, издишаш в опита си да бъдеш оригинален....хем те интересува единствено да има *** за президент и министър председател-***, хем само семейството ти те интересува.Колко си *** не е истина. Сам се оплиташ в простотиите си.Муахаахахахахахаа.....последно: кое те интересува САМО? Това да се правиш на оригинален не е за всеки, Стоянчоооуууу..трябва и акъл затова.
110
3
 
4
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Аз съм чистокръвен ром и ме интересува единствено деня, в който президента и министър председателя на Република България ще бъдат от моя етнос. За нас ромите са важни единствено семействата ни и ако трябва заради тях ще крадем и лежим по затворите. А Вие *** се прихласвайте по когото си щете. Но явно нямате морал за да изградите истинска ценностна система. Затова и ще ви заменим на тази земя. Или както беше писал поета с брадата(забравих му името, майче беше с Б): А Вий, Вий сте ***.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стоянчоооууууу, то и аз си пия биричката, когато ги гледам спортистите, но изобщо не ме интересуват милионите които печелят, а се интересувам от емоциите които тези спортисти ми предлагат. Ти 94-та година когато бихме Германия на световното не си се радвал ли? Признай си! ИЛи викаш още си ходил прав под масата и си пълнил гащите с ла.на по негово време за да не помниш??? Нямаше българин, който да не се радваше тогава на успеха в САЩ. Даже и баба ми която не разбираше от тази игра се кефеше.
108
1
 
2
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Податлив е наш стоянчо ;) все на передастия го избива :) ако пък толкова го сърби шпионката може да го почешем ;)
107
1
 
1
 
! Отговори
Олга преди 10 години
Да бе да, ще се занимаваме със спорт, култура, кино, балет, опера, театър, наука, деца индиго, биологични храни, фън-шуй, ин и ян и . А когато се срещнем ще се питаме, ама що така *** ни изяждат. Отговора е елементарен-защото не им пука за Гришо..............Че яж ги и ти (***)...:))))
106
0
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 10 години
А ти защо си мислиш, че когато на теб ти вкарват и ти е хубаво и на другите ще е така?Любопитно ми е..:)
105
2
 
3
 
! Отговори
СПИРО МАВРУДИС преди 10 години
григор кога КАТО ВЕЛИКИЯ ГРЪК-- ПИЙТ САМПРАС, СЪС 15 ТИТЛИ ОТ ГРАНД СЛАМА ??КОГА ,КОГА ??СЪРБИНА НОВАК Е ВЕЛИКАН,..САМПРАС И ДЖОКОВИЦ = НАИ-ВЕЛИКИТЕ ТЕНИСИСТИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !!
104
2
 
1
 
! Отговори
:))) преди 10 години
Oхх...Страх ме е да пиша вече, че стояно ще ни бие всичките...много е лош..лош, лош стоянчо...:)))