Юп Хайнкес: Няма да водя друг отбор

"Данъчните проблеми на Хьонес помогнаха за требъла на Байерн", смята специалистът
Обновена: 16 юни 2013 14:28 | 16 юни 2013 14:28, Друми Георгиев
0
Юп Хайнкес: Няма да водя друг отбор
Хайнкес реши да се откаже точно на върха. Снимка: Ройтерс

Юп Хайнкес изключи възможността да се завърне към треньорската професия. Както е известно, вече бившият наставник на Байерн си бе оставил вратичка, че може да води друг отбор догодина.

"Аз съм против окончателните решения. Но мога да ви уверя: нямам намерение отново да тренирам някой отбор. През този сезон стигнах до достоен завършек", каза 68-годишният Хайнкес пред "Шпигел".

"Решението на ръководството да вземе Пеп Гуардиола е правилно при смяната на поколенията. Байерн трябваше да действа бързо."

"Ако Байерн не бе намерил адекватен заместник, може би щяхме да говорим да остана. Но така както се получиха нещата в момента е най-добре за мен. Аз оставям на Гуардиола перфектно функциониращ отбор."

"Привличането на Хави Мартинес бе истинско попадение, идеята да го вземем бе изцяло моя. Имах големи проблеми с трансферната сума от 40 милиона евро, която платихме за него, защото в началото той не играеше толкова добре."

"След известно време при мен дойдоха Мануел Нойер, Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер. Те ми казаха, че привличането на Мартинес е голям удар за клуба. Подобна реакция дава сили на треньора."

"Данъчните проблеми на Ули Хьонес не застрашиха успеха на отбора, точно обратното. Целият тим и аз като негов треньор играхме изключително за Ули Хьонес. Това помогна на него и на нас", завърши своето изказване Хайнкес.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Юп Хайнкес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари