Бенфика иска 38 млн. паунда от Челси за Матич

Халфът на "орлите" е желан от Жозе Моуриньо
18 юни 2013 12:21, Друми Георгиев
0
Бенфика иска 38 млн. паунда от Челси за Матич
Бенфика чака 38 милиона паунда от Челси за Матич. Снимка: Ройтерс

Челси ще трябва да плати зашеметяващите 38 милиона паунда, за да си върне Неманя Матич, пише "Дейли Стар" в днешния си брой.

Сръбският национал е една от големите звезди на Бенфика, а Жозе Моуриньо смята, че той може да помогне много за развитието на лондонския клуб и държи да го привлече в редиците си.

След силния си сезон на "Луж" към талантливия футболист проявиха интерес доста от топ европейските клубове. 20-годишният футболист бе привлечен на "Стамфорд Бридж" преди четири години от словашкия Кошицe, но бе обявен за ненужен и преди две години премина в Бенфика.

През януари 2011 година той бе включен в сделката по трансфера на Давис Луис, а постепенно сърбинът започна да показва страхотните си качества с фланелката на лисабонци.

От Бенфика пък са разбрали за интереса на Челси да си върне сърбина и клубът е готов да го пусне само срещу гореспоменатата цена. Междувременно пък централният бранител на лондончани Давид Луис призна, че проектът, който готви ПСЖ, му се струва доста интересен.

Името на бразилския национал е свързвано както с трансфер във френския клуб, така и с преминаване в редиците на Барселона. Жозе Моуриньо пък иска на всяка цена да задържи бразилеца. В Челси виждат своя бъдещ капитан в лицето на кариоката.

В момента Луис е с националния тим на родината си, с който участва в турнира за Купата на Конфедерациите. Очаква се след надпреварата той да проведе разговор с Моуриньо относно неговото бъдеще.

"Говоря за ПСЖ и проекта в този клуб с моите съотборници в националния тим", призна вчера бранителят Парижани направиха добра работа в Лига 1, а освен това разполагат с няколко отлични футболисти в състава си, като Лукас Моура, Тиаго Мота, Максуел и Тиаго Силва".

"И това са само бразилците в техния състав, има още много качествени играчи там". Луис бе един от най-добрите футболисти на Челси през втората половина на миналия сезон.

Той дори бе използван през изминалата кампания в някои мачове като полузащитник, но ако остане в Челси, едва ли повече ще играе в средата на терена. Моуриньо държи да го използва на титулярната му позиция като централен бранител.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Неманя Матич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари