Дракслер отказал умопомрачителни оферти от Реал и Сити

Двата клуба били готови да извадят 45.5 млн. евро за него и да му плащат по 12 млн. евро на сезон
29 юни 2013 12:18, Друми Георгиев
0
Дракслер отказал умопомрачителни оферти от Реал и Сити
Дракслер отказал милионите на Реал и Сити. Снимка: Ройтерс

Офанзивният полузащитник на Шалке Юлиан Дракслер е отказал умопомрачителни оферти в края на миналия сезон, информира вестник "Билд".

Както е известно, през месец май 19-годишният талант преподписа с "миньорите" до лятото на 2018 година, като в договора е заложена клауза за откупуване на стойност 45.5 милиона евро.

Според изданието само няколко седмици по-късно Реал Мадрид и Манчестър Сити са били готови да платят неустойката, предлагайки 5-годишен договор и заплата от близо 12 милиона евро на Дракслер.

Той обаче отказал, макар да е публична тайна, че от дете е върл привърженик на Реал Мадрид и на легендата на клуба Раул. До момента най-високата сума, платена в историята на германския футбол е 40 милиона евро, които Байерн задели за Хави Мартинес през лятото на 2012 година.

Освен Реал и Сити, в покера за Дракслер се е включил още един английски клуб, който е бил готов веднага да плати въпросните 45.5 милиона евро. Дракслер, който прибира по 3 млн. евро на сезон в Шалке, категорично отказал да сменя отбора, тъй като иска да играе отново в Шампионската лига с родния си клуб.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Юлиан Дракслер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари