Дракслер: Ще отида в Дортмунд, само ако ми промият мозъка

"Не струвам 45 милиона евро, искам да ставам още по-добър", заяви звездата на Шалке
Обновена: 5 авг 2013 14:06 | 5 авг 2013 12:20, Друми Георгиев
0
Дракслер: Ще отида в Дортмунд, само ако ми промият мозъка
Дракслер не възнамерява да подсилва Дортмунд. Снимка: Ройтерс

Звездата на германския Шалке Юлиан Дракслер отново се врече във вярност на клуба, след като категорично отхвърли възможността някой ден да облече екипа на вечния враг Борусия Дортмунд.

"Нека още веднъж да изясня този въпрос: ако не ми направят промиване на мозъка, никога няма да отида в Борусия Дортмунд", започна Дракслер в интервю за вестник "Билд".

"Не мислим дали ще завършим сезона пред Борусия. Ние гледаме себе си и развитието на нашия отбор. Но това трябва да бъде една от целите ни. В последните години се видя, че можем да играем срещу Дортмунд като равен с равен."

"За нас би било истинска приказка, ако спечелим титлата. Това ще бъде и моята сбъдната мечта, ако го сторим. Но Байерн е най-добрият отбор в Европа и се подсили много добре през лятото. Смятам, че баварците отново ще бъдат шампиони на Германия. Но ние няма да хвърлим кърпата предварително."

"За офертите от Реал Мадрид и Манчестър Сити трябва да призная, че мислих много. Защото човек никога не знае дали някога ще получи отново такива оферти в живота си. Но сърцето ми каза да остана в Шалке."

"Дали Хорст Хелдт е имал безсънни нощи заради офертите към мен? При мен беше същото. Бях на почивка в Египет с приятелката си Лена, когато вечер стоях сам на терасата, мислейки за тези предложения. Лена не взе отношение по този въпрос, докато го обмислях. Тя не искаше да пречи на моите мечти. Но в края остана доволна от моето решение."

"Да, клаузата ми за откупуване е 45.5 милиона евро, но честно казано дори аз самия се замайвам от подобни суми. Нито един човек не струва толкова много пари. Една от причините да откажа офертите бе и световното първенство догодина. В Шалке съм основен футболист."

"Дали ще отида в Реал след световното? Ако отново получа оферти, ще го обмисля внимателно и ще взема решение. То може отново да се окаже в полза на Шалке. Моята цел е да покажа играта си от миналия сезон и да се развия още повече."

"Искам да ставам още по-добър. Например Месут Йозил има още по-добър поглед върху играта от мен. Той може да чете играта както никой друг футболист. Но и аз имам своите силни страни: бързината, да стигна до вратата на противника и да завърша. Искам да подобря своите силни страни", завърши своя коментар Юлиан Дракслер.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Юлиан Дракслер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари