Клоп: Все още чувствам Гьотце за свой футболист

Вече не гледам на трансфера му като на загуба, признава треньорът
9 сеп 2013 11:57, Друми Георгиев
0
Клоп: Все още чувствам Гьотце за свой футболист
Клоп все още настръхва при фаул срещу Гьотце. Снимка: Ройтерс

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп е на мнение, че "жълто-черните" са преодолели преминаването на Марио Гьотце в Байерн Мюнхен.

Все пак ексцентричният специалист призна, че все още приема техничния полузащитник за свой футболист и продължава да настръхва при всяко нарушение срещу него.

"При трансфера на един футболист говорим за спортна и за една човешка загуба", започна Клоп пред sport1.de.

"Денят, в който разбрахме, че Марио си тръгва, не беше добър. Но ние вече не гледаме на напускането му като на загуба, защото се ориентирахме наново. Новите покупки Мхитарян, Обамеянг и Сократис се вписаха много добре."

"Но ако Марио е фаулиран, както в мача за Суперкупата на Европа срещу Челси, всеки мускул по тялото ми все още се стяга. Макар той вече да играе в Байерн Мюнхен, аз все още го чувствам като свой футболист. Това ще се промени с течение на времето."

"Ние се чувстваме по-силни от миналия сезон. Не зная дали това е най-добрият състав на Борусия Дортмунд, защото този от 1996 и 1997 година беше много качествен."

"В края на сезона трябва да можеш отново да дадеш газ, а ние не успяхме да го направим. Финалът на Шампионската лига бе брутален за нас." "Когато се изправим срещу Байерн, можем да сме много неудобен противник. Това се видя и в мача ни срещу баварците за Суперкупата на Германия."

"Наясно сме какво ни различава от Байерн, но не се натоварваме допълнително с това. Искаме да останем неудобен съперник и не смятам, че нямаме шанс."

"Байерн разполага с по-добрите условия. Затова не се слагаме в ролята на фаворит, ние не се виждаме като такъв. И не флиртуваме с това. Ние имаме един добър отбор."

"Не зная, дали бяхме стигнали толкова далеч да спечелим Шампионската лига. Ако спечелим турнира - хубаво. При Байерн нещата стояха по друг начин, защото те загубиха няколко финала и трябваше да спечелят срещу нас."

"Чувствам се добре в Дортмунд. Моят екип също се чувства добре. Ако нещо функционира добре, човек не трябва да гледа в други посоки."

"В Дортмунд имаме много добри условия, Борусия е чудесен клуб и за нас е голямо щастие, че успяхме да се намерим взаимно", добави Юрген Клоп.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марио ГьотцеЮрген Клоп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари