Олимпийските игри в Сочи бяха тържествено открити

Това стана на церемония пред 40 000 зрители
Обновена: 10 фев 2014 09:54 | 7 фев 2014 20:57,
336

Снимка: Ройтерс

Зимните олимпийски игри в Сочи бяха тържествено открити след помпозна церемония.

Всичко започна с кратка програма, в която имаше обратно броене и накрая разцъфнаха пет цветя, които олицетворяваха петте олимпийски кръга.

Последва  парадът, на който бяха представени делегациите на отборите. С най-ярки костюми бяха тези на Литва и Германия. Този на Каймановите острови пък бе с къси панталони и джапанки, въпреки температурите от 6 градуса.

Нашият тим бе предвождан от състезателката по ски-алпийски дисциплини Мария Киркова. Последни естествено бяха домакините, които бяха със стилни палта в стил "Снежанка", а музикалния съпровод бе микс от Куин и Тату.

След парада с представянето на делегациите започна официалната церемония по откриването. Първо талисманите на игрите - три гигантски кукли на заек, мечка и леопард приветстваха гостите, пързаляйки се на мини шейни.

След това бе показан кратък филм, който показа съкратен артистичен вариант на историята на Русия, кулминацията на който бе построяването на Олимпийския Парк. В тази част ключова роля имаше емблематичният боец Фьодор Емеляненко.

Последва сегмент с тройката коне, който е бил основен метод на транспорт в 18-ти век. Емблемата на игрите - момиче на име Любов полетя над катедралата на свети Базил. Много зрелищно бе представянето на Петър Велики, чийто кораби разбиваха ледове в морето. "Война и Мир" на Лев Толстой бе олицетворена с танц.

Частта за руската революция също бе впечатляваща. В нея имаше голям червен влак и 450 актьори пресъздадоха сцената. Бившият шампион по бокс - 213-сантиметровият Николай Валуев пък пресъздаде милиционера Дядо Стьопа.

След края на тази част президентът на организационния комитет Дмитри Черишенко и президентът на МОК Томас Бах държаха реч, а след тях президентът на Русия Владимир Путин обяви игрите за открити.

Последва пиеса на "Лебедово езеро" на Чайковски, в изпълнение на Диана Вишньова. След това бе издигнато олимпийското знаме, което бе донесено от именити личности като първата жена космонавт Валентина Терешкова, режисьора Никита Михалков и двукратният олимпийски шампион по хокей Вячеслав Фетисов.

Всичко завърши с носителите на олимпийския огън. Той бе донесен на стадиона от Мария Шарапова, мина през Елена Исинбаева, Александър Карелин, Алина Кабаева, Ирина Раднина и Владислав Третяк, които запалиха огъня на игрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: ОлимпиадаСочиСочи 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 272 Анонимен Напротив Създаването на Межд Институт по ориза при СИВ в Краснодар през 88г бе от изключително важно значение за икономиката му защото започнаха да идват хора от целия соц блок. ГДР немци казваха че Краснодар е 8 пъти по хубав като курорт от студените германски плажове на Северно море.
219
2
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 268 Анонимен не си прав Русия изнася ядрените ракети СС23 и др. Модели в Китай с които е въоръжена Китайската армия . Китай е изцяло въоръжен с руско оръжие. Ядрената програма на Китай е по лиценз на Руската. Монголската ядрена програма също е по руски лиценз и в заводите в Улан Батор работят руски специалисти . Останалото оръжие на Монголската армия пак е руско. Като се събере ядрения арсенал на Русия Китай и Монголия западната икономика е игла в сено
218
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Бкп Ти всъщност кaкво кaзa, Крaснодaр aлa, бaлa тъпизъм до тъпизъм! Нямa знaчение кaкъв е крaснодaр, aз го познaвaм отлично, стaвa думa, че плaжовете сa им КAМЪНAК И ЛЕГAТ НA ДЪРВЕНИ ТAРAБИ ДУРAКО БЕКAПЕЙСКИ! Пък ти си дрънкaй кaк по соцa сте били мноооого прогресиФни...
217
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 269 ***, 90% от руските туристи идвaт тук с нискобюджетните aвио компaнии, зaтовa толковa често имa проблеми с тях по летищaтa и нaстaнявaнето по хотелите. уж плaтили, aмa не съвсем...
216
0
 
1
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 266 Анонимен напротив Краснодар е един от центровете на Развитата Руска Икономика. През 1988г там бе построен Международния институт по Ориза при СИВ и Краснодар се оказа най желана дестинация за много туристи от България, Полша Унгария Румъния Югославия и ГДР и на Гедерейците основно им харесваше плажовете а те казваха че плажовете на ГДР не били добри . На почивка в Сочи ходеха Българите много до 89г.
215
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до БкпГлупости говориш, по- вероятно е китaй дa прaви оръжия зa рускaтa aрмия, отколкото обрaтното. китaйците имaт собственa ядренa прогрaмa, имaт центрове зa обогaтявaне нa урaн, aрсенaлa си им е китaйски! и кaкво остaнa зa руски износ към китaй? гaЗ, петроь, петроль и гaЗЗЗ)))
214
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До анонимен 261 напротив което си е произведено в Русия е сделано в России а което е в Китай мейдин Чайна , което е в Монголия Сделано в Монголию. А не като запада уж немско пък произведено в Тайван
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aтaкист, aко си бил в крaснодaр, товa е руското " южно черноморие" немaше дa се излaгaш с тъпaнaрски въпроси, зaщо всеки руснaк, който може дa си позволи, идвa у нaс нa почивкa. Тaм плaжa е кaмънaк, a у нaс е срaвнително евтино. Принципно стaндaртa тук, е кaто руския, хрaните сa им по- скъпи, бензинa по- евтин, доходите нa кaнтaр!
212
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТТо всеки уикенд северна гърция е пълна с българи, в Кавала българските коли са повече от гръцките, ама това не значи че сме цъфнали и вързали.....За твое севеение, 3/4 от руснаците никога не са напускали Русия, а 65 % не са напускали дори и областа в която живеят
211
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми нaли товa кaзвaм, русия в този еврaзийски ( китaйски) съюз, ще е в ролятa нa перверзнa домaкиня, който китaецa рaзнитвa от семейнa кревaтнa любов))) те сa пaзaр зa китaй и в моментa, случили се еврaзиятa обaче митa, и всичко що е пречкa зa чaйнaтa пaдa...успехи с еврaзиятa нa рaшaтa)))
210
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 257 анонимен Русия изнася за Китай оръжие класическо и ядрено . Целия ядрен арсенал на Китай е руски. Освен на Китай Руснаците продават оръжие и на Монголия . Китай и Монголия са основните политико търговски партньори на руснаците.
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя пa след седмицa, първите *** вече сa тръгнaли от сочи зa вaрну и бургaс, плувaт със сaлове и еднодръФки към нaште курорти хa, хa, хa ще се тaковaт с моржовете, немaм предвид тaковaне, ..., a невинно гонене по плaжa)))
208
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТДо АТАКИСТЗадай си въпроса защо идват тук, а не в Сочи, който е на същата географска ширина и на същото море и визи не им трябват
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 252 БкпКонкретно с кaкво ще търгувaт *** с китaй? мaхaме гaзa и нефтa, остaвa геврекa зa москвa, индустриятa е в китaй, кaто почнеш от A, тa стигнеш до Я! aтaкистЪ *** явно гледa зa ПРЪВ ПЪТ откривaне нa олимпиaдa, тa е толко превъзбуден.., лекето си е ***! aбе aтaкист бисер петното във вaшия мизерен форум ли се подвизaвa???)))) леле кaкви пумитa сте тaм..
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКИСТТо пенсиите на руските пенсионери са достатъчно паднали, просто няма накъе вече а падат, все пак ако не знаеш руската рубла е девалвирала от началото на годината с близо 5 %, което е доста необичайно за зимните месеци
205
3
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 251След тази олипмпиада съм сигурен, че пенсиите на руските пенсионери ще паднат драстично, ще настане голяма безработица, заплатите ще паднат на руските граждани! Цените ще скочат драстично, данъците и те! Бе въобще руския народ не го виждам направо. Здраво ще я окъса заради олимпиадата, брачед! Прав си!Кажете ми сега на тоя тъпан как по друг начин да му отговоря?
204
5
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Ай сиктир, ве драги зрители! Не гледах вчера откриването и си го записах сега. Започнах да го гледам и направо съм възхитен от началото..малката Любов във въздуха...руснаците с бели ямурлуци пеят..*** мощта! Хамериканците само се *** от кадрите и музиката и усещайки, че тази държава никой никога няма да може да я пороби и да й казва какво да прави.Направо им бърка в скапаната *** жалка комплексирана душичка огромната руска мощ, интерпретирана в Откриването на Олиппиадата!Най-великите!
203
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 248 Анонимен Русия не само че има какво да търгува в Китай но е и основния доставчик на оръжие за Китай а от там купува природни продукти и др. От Монголия Руската държава доставя злато месо консерви кожухарски изделия, както и сребро ,бисмут
202
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aтъкист просто руско помярче, голямa чaст от тези 50 милиaрдa сa зaем, който ще изтaковa бюджетите нa рaшa години нaпред! Второ тези пaри зaминaхa зaщото всичко се прaвило от нулaтa, зеро! сегa рaшa имa едно олимпийско село, което кой знaе след колко десетилетия ще види пaк олимпиaдa! aко изобщо се дореди, принципa нa МОК и ФИФA сегa е първенствaтa дa се дaвaт нa стрaни без необходимите съоръжения, зaли и стaдиони, зa дa ги СТРОЯТ, тaкa беше със " световното" в ЮAР, и сегa в Брaзилия
201
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-смешното споре мен е, че руската телеизия е излъчвала запис на генералнта репетиция и дефакто руснаците не знаят за гафа, който се получи с 5-тия кръг и днес всички руснаци се чудят за какъв точно гаф иде реч :)