Олимпийските игри в Сочи бяха тържествено открити

Това стана на церемония пред 40 000 зрители
Обновена: 10 фев 2014 09:54 | 7 фев 2014 20:57,
336

Снимка: Ройтерс

Зимните олимпийски игри в Сочи бяха тържествено открити след помпозна церемония.

Всичко започна с кратка програма, в която имаше обратно броене и накрая разцъфнаха пет цветя, които олицетворяваха петте олимпийски кръга.

Последва  парадът, на който бяха представени делегациите на отборите. С най-ярки костюми бяха тези на Литва и Германия. Този на Каймановите острови пък бе с къси панталони и джапанки, въпреки температурите от 6 градуса.

Нашият тим бе предвождан от състезателката по ски-алпийски дисциплини Мария Киркова. Последни естествено бяха домакините, които бяха със стилни палта в стил "Снежанка", а музикалния съпровод бе микс от Куин и Тату.

След парада с представянето на делегациите започна официалната церемония по откриването. Първо талисманите на игрите - три гигантски кукли на заек, мечка и леопард приветстваха гостите, пързаляйки се на мини шейни.

След това бе показан кратък филм, който показа съкратен артистичен вариант на историята на Русия, кулминацията на който бе построяването на Олимпийския Парк. В тази част ключова роля имаше емблематичният боец Фьодор Емеляненко.

Последва сегмент с тройката коне, който е бил основен метод на транспорт в 18-ти век. Емблемата на игрите - момиче на име Любов полетя над катедралата на свети Базил. Много зрелищно бе представянето на Петър Велики, чийто кораби разбиваха ледове в морето. "Война и Мир" на Лев Толстой бе олицетворена с танц.

Частта за руската революция също бе впечатляваща. В нея имаше голям червен влак и 450 актьори пресъздадоха сцената. Бившият шампион по бокс - 213-сантиметровият Николай Валуев пък пресъздаде милиционера Дядо Стьопа.

След края на тази част президентът на организационния комитет Дмитри Черишенко и президентът на МОК Томас Бах държаха реч, а след тях президентът на Русия Владимир Путин обяви игрите за открити.

Последва пиеса на "Лебедово езеро" на Чайковски, в изпълнение на Диана Вишньова. След това бе издигнато олимпийското знаме, което бе донесено от именити личности като първата жена космонавт Валентина Терешкова, режисьора Никита Михалков и двукратният олимпийски шампион по хокей Вячеслав Фетисов.

Всичко завърши с носителите на олимпийския огън. Той бе донесен на стадиона от Мария Шарапова, мина през Елена Исинбаева, Александър Карелин, Алина Кабаева, Ирина Раднина и Владислав Третяк, които запалиха огъня на игрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: ОлимпиадаСочиСочи 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия по паритет на покупателна способност през 2013г мина португалия бедните хора :(
199
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
китaй aко бъде в еврaзийския съюз, товa е крaя зa русия, руснaците нямaт кaкво дa търгувaт тaм, освен ресурси! китaйците с еврaзийския съюз го нaхендрят нa путин целия, без остaтък! a дaно дaде Господ и товa дa излезе истинa, рaшaтъ пошлa нa ...! имa и виц по темaтa: ...зaд телените китaйски огрaждения по урaл се чувaт писъците нa изнaсилени русняци хa, хa, хa
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 242, 243Ти си ненормален. *** на лекар. Ще се удавиш в собствената си плюмка.
197
0
 
3
 
! Отговори
до 245 преди 10 години
и аз се замислих че това не е случайно, според мен това което не се отвори беще ненужното и в случаят си прав..
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интерестно е че точно червеното последно кръгче не се отвори а знаете ли кои континет символизира то? Америка :)
195
0
 
7
 
! Отговори
нямало какво да преди 10 години
ядат в Русия и напълни ха западните луксозни курорти, а тия с учителските заплати изкупиха половината черноморие, ама наистина сте много прости бе резунгери..
194
2
 
7
 
! Отговори
до 234 преди 10 години
селко ти не си русофоб ами едно просто момченце което е сбъркано по природа, бегай да миеш чиниите и не цапай.
193
2
 
4
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Шоп виждаш ли колко си невеж . Русия става още по велика а в съюза си с Китай , Монголия , Северна Корея , Виетнам , Лаос се създава нов тласък в световната политика
192
2
 
8
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Анонимен 234 Русофобията е символ на омразата и покварата. Ето че Русия става пак победител . С новия Евразийски съюз който Путин създава се дава тласък напред. Вчера на среща с Китайския президент и Монголския външен министър които са в Сочи за откриване на Олимпиадата е договорено Евразийския съюз да има главни действащи държави Русия Китай и Монголия. Тримата ръководители са се договорили пролетта да се проведат съвместни Руско Китайско Монголски военни учения . Нова мощна политика се задава
191
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Велико и грандиозно може да е само за ***, израсли с приказките на дедовците си партизани. Ето затова руската агентура трябва да се отстрелва вовремя. Колкото до организацията на откриването, тя е дело на великобританска фирма - свалили са неколко кожи от домакините, но да са живи и здрави.
190
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
И какво толкова му беше невероятното на откриването? Един прожектор на тавана, няколко надуваеми фигури, дървен влак и редовните руски глупости - Петър Първи и ВОСР. Хубаво е, че *** е построил супер курорт за руските баровци, останалите при тия цени ще духат.
189
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
231 зaщо пa трябвa дa се пропaгaндирa кaк мъж ти рaзбивa зaднaтa гaйкa бе м? отговори ми зaщо трябвa дa се пропaгaндирa, щом кaто било " нормaлно" дa те рaботят мaнaфи? сред лaпетaтa пропaгaндирa ли се сексa изобщо, тa ревеш зa aнaлнaтa ти нaклонност! пу дa ти ........! и aз не хaресвaм рaшa и слaвянските лъжи, но Европa трябвa и ще се промени и върне към Христa и Aпостолическия престол!
188
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
aз съм русофоб, смятaм, че русия трябвa дa бъде изтритa от световнaтa кaртa и ще черпя когaто стaне!
187
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 231Само фактът, че веднага ще ме изтрият, ме възпира да ти обясня със съвсем популярни изрази какво мисля (а и не само аз, а почти целия български народ) за такива като теб! Но се надявам да си го знаеш и без това - предполагам, че си го чувал винаги, когато си се опитвал да пропагандираш написаното от теб! Така че приеми го още веднъж!И жалко за родителите ти!
186
6
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Нищо уникално нямаше .Просто поредната олимпиада. Не че от тея олимпиади има няква файда...
185
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
LGBT организациите по цял свят бойкотират Русия и Путин. Не може в 21 век един диктатор да забранява пропагандата на хомосексуализма сред децата. Учените са доказали, че хомосексуализма е нормален, содомията и *** сношения между мъже се вече нормална практика в цивилизованите европейски страни и децата трябва да го знаят от малки. В повечето цивилизовани страни от ЕС като Франция, Швеция това се учи в училище, само в Русия децата израстват извратени хомофоби.
184
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
при излизането на нашите олимпийци, режисьорът не показа Орешарски. И на Олимпиадата унизиха Орешарски! Всички останали политическите водачи на страните-участници бяха видени при появата на техните отбори, при излизането на нашите олимпийци, режисьорът не показа Орешарски.. Във форумите се шушука, че Орешарски моментално си е тръгнал, без да види края на церемонията.
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 225още един,който чете и знае много малко..Ти чете ли какво каза Лавров преди 2-3 дена?ти въобще чул ли си, чел ли си как отговаря Путин на ей такива въпроси, та да ти кажа- отговаря им кратко, просто и ясно, и повече не повтаря и не се оправдава. Да го знаеш. Чети повече!!!
182
1
 
5
 
! Отговори
Имани преди 10 години
Честита Нова Година, апропо фоевергите эа това ми напомнят:-))) Всеки намира сили и мотивация по раэличен начин!!! Нещата, които ни тласкат напред са винаги свърэани с някаква стойност!!! Някой предпочитат материалната стойност, други духовната, трети не търсят някаква обща стойност, а се наслаждават на момента:-)))!!!
181
0
 
2
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 218 Напротив Траките никога не са били погърчени и това го доказват не само Писмените извори и археологическите разкопки но и факта че училището не е било задължително а в селата въобще хората тогава не са ходили на училище а населението е било само от Траки а Гърци не е имало . Гърци е имало в градовете където населението е било смесено така че в селата неграмотното население от Траки не е могло да знае друг език освен Тракийския до идването на Славяните които асимилират Траките 6 7 в . Второ няма друго автохонтно население освен Траките . А Германците Готи и Вандали се броят на пръсти в с