Олимпийските игри в Сочи бяха тържествено открити

Това стана на церемония пред 40 000 зрители
Обновена: 10 фев 2014 09:54 | 7 фев 2014 20:57,
336

Снимка: Ройтерс

Зимните олимпийски игри в Сочи бяха тържествено открити след помпозна церемония.

Всичко започна с кратка програма, в която имаше обратно броене и накрая разцъфнаха пет цветя, които олицетворяваха петте олимпийски кръга.

Последва  парадът, на който бяха представени делегациите на отборите. С най-ярки костюми бяха тези на Литва и Германия. Този на Каймановите острови пък бе с къси панталони и джапанки, въпреки температурите от 6 градуса.

Нашият тим бе предвождан от състезателката по ски-алпийски дисциплини Мария Киркова. Последни естествено бяха домакините, които бяха със стилни палта в стил "Снежанка", а музикалния съпровод бе микс от Куин и Тату.

След парада с представянето на делегациите започна официалната церемония по откриването. Първо талисманите на игрите - три гигантски кукли на заек, мечка и леопард приветстваха гостите, пързаляйки се на мини шейни.

След това бе показан кратък филм, който показа съкратен артистичен вариант на историята на Русия, кулминацията на който бе построяването на Олимпийския Парк. В тази част ключова роля имаше емблематичният боец Фьодор Емеляненко.

Последва сегмент с тройката коне, който е бил основен метод на транспорт в 18-ти век. Емблемата на игрите - момиче на име Любов полетя над катедралата на свети Базил. Много зрелищно бе представянето на Петър Велики, чийто кораби разбиваха ледове в морето. "Война и Мир" на Лев Толстой бе олицетворена с танц.

Частта за руската революция също бе впечатляваща. В нея имаше голям червен влак и 450 актьори пресъздадоха сцената. Бившият шампион по бокс - 213-сантиметровият Николай Валуев пък пресъздаде милиционера Дядо Стьопа.

След края на тази част президентът на организационния комитет Дмитри Черишенко и президентът на МОК Томас Бах държаха реч, а след тях президентът на Русия Владимир Путин обяви игрите за открити.

Последва пиеса на "Лебедово езеро" на Чайковски, в изпълнение на Диана Вишньова. След това бе издигнато олимпийското знаме, което бе донесено от именити личности като първата жена космонавт Валентина Терешкова, режисьора Никита Михалков и двукратният олимпийски шампион по хокей Вячеслав Фетисов.

Всичко завърши с носителите на олимпийския огън. Той бе донесен на стадиона от Мария Шарапова, мина през Елена Исинбаева, Александър Карелин, Алина Кабаева, Ирина Раднина и Владислав Третяк, които запалиха огъня на игрите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: ОлимпиадаСочиСочи 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Браво на братушките. Желая им успех.Питам обаче кой прати Камен Алипиев за коментатор?Срам.
179
28
 
5
 
! Отговори
555 преди 10 години
На откриването не присъстваха лидери на водещи световни страни САЩ, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Швеция.... Броят на туристите е десетки пъти по малък в сравнение с всяка друга зимна Олимпиада в последните 20год. Етническите малцинства са нападани ежедневно от нео наци групи без прчина. Тече ловен сезон срещу хомо- и бисексуални хора, които дори не могат да се оплачат пред властите, защото ще е пропаганда. Това е Русия с олимпииския дух. Не грандиозно, а тъжно!
178
2
 
3
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До 242 Напротив Траките никога не са били погърчени в голямото си цяло и това го доказват не само писмените извори и археологическите разкопки но и факта че гърци е имало само в градовете докато в селата които са само населени от Траките населението е било неграмотно така че то не могло да научи гръцки или друг чужд език. Тракийския език е говорен до 6 в тоест до идването на Славяните когато те са асимилирали Траките , а Автохонтното население за което говориш са Траките и няма предтракийско население
177
1
 
30
 
! Отговори
681 преди 10 години
Фантастично и невероятно откриване!Питам кой в тази световна криза може да даде близо 60 милиарда за такова събитие - това може да направи само държава със стабилна икономика на която държавният лидер с открито лице застава пред народа си! А я си представете нашите жалки палячовци и крадци в такава роля- аз не мога.Успех на руснаците с провеждането на това грандиозно събитие!
176
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е - Велика страна, велик народ, велика култура !
175
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво Русия, браво Путин!!!!!искам и аз такава България и такъв силен президент !!!!!!!!!
174
0
 
26
 
! Отговори
великолепно преди 10 години
велик празник за Славянството и КИРИЛИЦАТА,дала ни реч и самосъзнание, братята Руси бяха въхът, Българите се радваха, а за псетата нека си лаят.....
173
0
 
21
 
! Отговори
Миризлив кец преди 10 години
Браво !
172
1
 
3
 
! Отговори
до 240 преди 10 години
Съвременните Българи обаче в голямата си част са потомци на Траките и Славяните а не на Прабългарите-Когато се основава БГ, славяните и прабългарите са много малка част от населението. Авохтоннота население не са само траки, които по това време вече са напълно погърчени, а също така население, което е живяло по тези земи няколко хиладолетия и не им знаем имената. Второ, БГ е била около Дунава, по реката са се спускали много германски пленена и е имало няколко техни царства. Просто Европа!
171
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Церемонията беше велика и грандиозна, като самата Русия. Нашият ***-коментатор от БНТ, недоразумението Камен Алипиев, доказа с бръщолевенето си, че е носител на синдрома на Даун. Пореден срам за БНТ. Поне да съберат някой лев и да пратят същия да се лекува.
170
0
 
3
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Атила Казах ти вече че чеченците не са от Прабългарски произход а са долни кавказци и тюрки дошли от Казахстан . Прабългарите са източноиранци и индоевропейци а кавказците са колхидийци чиято езикова група не е индоевропейска както и тюрките. Съвременните Българи обаче в голямата си част са потомци на Траките и Славяните а не на Прабългарите .
169
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв Камен Алипиев бе хора,това момче трябва да ходи на ЛОГОПЕД не да бъде коментатор!!!!
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 236 Атилчо,на к'ви наркотици си, пич? Евала му правя на доставчикът ти!
167
3
 
1
 
! Отговори
до 234 преди 10 години
Може и така да е, но на теб какво не ти хареса в коментара ?! Може би ако ми обясниш ,ще си променя мнението.
166
1
 
3
 
! Отговори
до 227 преди 10 години
Ти явно си доста семпъл човек , щом са ти допаднали бръщолевениците на този некадърник!
165
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 229Теб кой те изтърва от Карлуково?
164
2
 
14
 
! Отговори
БКП преди 10 години
До Атила За укрепване на отбранителната способност и борба с тероризма Путин е договорил с Китайския президент и Монголския външен министър съвместни Руско Китайско Монголски военни учения през пролетта и ще им застинат гащите на тия чеченци но тука в Сочи не може да влизат никакви чеченски терористи. Чеченците не са никакви Прабългари а кавказци и тюрки дошли от Казахстан докато Прабългарите са били от иранската езикова група и нямат нищо общо с кавказката която не е индоевропейска.
163
32
 
2
 
! Отговори
АТИЛА преди 10 години
Щом Доку Умаров не е присъствал значи това не е официалната Церемония по откриването.Пачангата тепърва предстои !!!Когато през 1995г Руските Терористи влизат в Грозни братята Чеченци бяха издигнали огромен транспарант с надпис: "ВЪН РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ"!!!КАВКАЗ - БЪЛГАРСКАТА ПЛАНИНА. ВОЛГА(БОЛГА) - БЪЛГАРСКАТА РЕКА. БОЛГАР ДИНГЕЗЕ (КАСПИЙСКО МОРЕ) - БЪЛГАРСКОТО МОРЕ. ОТ КАСПИЙСКО ДО КАРСКО МОРЕ И СЕВЕРНИЯ ЛЕДОВИТ ОКЕАН ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА !!!КАЗАХ !!!bulgaria.ga
162
0
 
7
 
! Отговори
бермуда преди 10 години
С къси панталонки първо излязоха състезателите на Бермуда, после на Кайманите. Кой не е гледал, а коментира?!
161
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Харесаха ми коментарите на Камен Алипиев по Канал 1, поздравления !