Гришо с ново върхово постижение, вече е №16 в света

Димитров е само на 655 точки от Топ 10 при мъжете
Обновена: 3 мар 2014 11:46 | 3 мар 2014 11:46, Друми Георгиев
24
Гришо с ново върхово постижение, вече е №16 в света
Забавлението с Южени Бушар си каза думата, Григор се изстреля нагоре с 6 места. Снимка: Ройтерс

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров достигна нов връх в кариерата си, след като от днес вече е под №16 в световната ранглиста при мъжете.

Първата ракета на България вече има 2130 точки в актива си, след като през уикенда триумфира на силния турнир в мексиканския град Акапулко. Това бе втора титла на хасковлията след успеха му в Стокхолм през миналия сезон.

22-годишният състезател осъществи скок с цели шест позиции, печелейки най-много места от всички тенисисти в Топ 30. Българинът е само на 655 точки от десетия в света Жо-Вилфред Цонга.

В същото време в Топ 10 има само три промени и те са свързани с пропадането на аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро с две места, като по този начин Томаш Бердих и Анди Мъри се изкачиха с по една позиция нагоре.

Лидер остава испанецът Рафаел Надал, следван от Новак Джокович и Станислас Вавринка. 17-кратният победител в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер остава осми след титлата си в Дубай, но той е на около 500 точки зад четвъртия в света Давид Ферер.

Вижте позициите на играчите в Топ 10 при мъжете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
До Дедо Мито преди 10 години
Абе дедо, чудно как си се научил коментари да пишеш и Интернет да използваш като по цял ден рЕпа вадиш?!
17
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Мито преди 10 години
Преместих си *** в другио крачол, белким стане по-голем номер: 17, 181 19 па и 20 може.
16
1
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 10 години
До Momo Кой те плюва пък теб по инерция бре, хахо??? Само виж каква глупост си написал!!!"Печели си някакви турнири, парички, титли... но те са си за него, а не за нас"Е ти какво искаш паричките с теб ли да си ги дели :D:D:D:D... не съм вярвал, че има толкова глупави хора, като теб, честно ти казвам. Предполагам си някакъв 16 годишен пубер дето изглежда *** не му става и сега избива комплекси в нета...
15
12
 
5
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Типично по български ме плюете по инерция.Покажете ми 2 снимки на които се гордее с българският флаг след победа или някъде където заявява, че се гордее, че е българин или нещо подобно.Чакам ви!
14
2
 
14
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
Прочети малко в интернет за вчерашната купа- ройтерС и др - навсякъде пише булгериан Димитров!"Много си *** Сашеее......" това е ! Недей се излага.
13
4
 
23
 
! Отговори
до 13 преди 10 години
От къде имаш информация, че ще сменя гражданството ми е интересно? Гришо не веднъж е заявявал, че играе за България и се гордее с България. Такива като Гришо ще бъдат винаги българи, а такива като теб е по-добре да си ходят от държавата.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гришо е най-големия! Честит трети март!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво Гришо!А и добре се е насочил към най-красивата млада състезателка - Южени Бушар.Още преди година казах, че тя е момичето за него :)
10
2
 
25
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
До Momo"Печели си някакви турнири, парички, титли... но те са си за него, а не за нас." А защо е длъжен да ги печели за нас? Защото голяма част от българите, никога не хващали ракета, не спряха да го оплюват при всеки неуспех? След цялата тази "подкрепа" е учудващо, че все още се състезава за България.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Super
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 6Абе Момо ли си хомо ли си...къде си виждал някой тенисист на турнир от АТП да вее знамето на Родината си бе, нещастен скапаняко?
7
0
 
6
 
! Отговори
ххх преди 10 години
На 460 точки е от топ 10 live-tennis.eu/forecast_atp_ranking
6
0
 
30
 
! Отговори
Ангелин преди 10 години
Много е хубаво чувството, когато си поддържал един човек от началото... че си видял потенциала му и не си се отказал от него въпреки неуспехите. Истината е, че човек се учи повече от тях, отколкото от успехите си. п.п. Желая му да повдигне летвата на своите амбиции, защото тя е преодолима! Дерзай, Григор!
5
34
 
5
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Изписвали го били... Ми нали е с БГ паспорт.Да го видяхте някъде да е спечелил титла и да развее знамето ни? Не, нали? Тогава?!
4
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Момо, а къде живее Джокович, къде живее (ше) Шумахер, какви са те по националност?Винаги когато играе Гришо се изписва, че е от България.Това е глобализацията
3
4
 
39
 
! Отговори
tozi преди 10 години
Momo, *** си!
2
66
 
13
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Кое точно е нашето момче?!Аз не го видях да издигне нашето знаме и да се радва.Печели си някакви турнири, парички, титли... но те са си за него, а не за нас. Той никъде не се изтъква като българин. Живее и работи в САЩ и хич не му дреме за България, а тук го изкарват едва ли не национален герой.
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вавринка кога би нашия миналата година беше 15-ти и за 7 месеца стана 3-ти.Защо и нашето момче да не може?